Πόνος στη μέση: Βρετανοί γιατροί συμβουλεύουν: «Πιείτε νερό καρύδας, κάνει θαύματα»

Πόνος στη μέση: Βρετανοί γιατροί συμβουλεύουν: «Πιείτε νερό καρύδας, κάνει θαύματα»

Πόνος στη μέση: Διατροφή πλούσια σε κάλιο, κάποιες εύκολες ασκήσεις και στάση ορθής γωνίας στην καρέκλα, σταματάνε, επίσης τα συμπτώματα

mes_09
Και ποιός δεν έχει παραπονεθεί για έντονους πόνους που έχει νοιώσει κατά καιρούς στη μέση. Πρόκειται για δυσάρεστο συναίσθημα που κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες ενοχλητικές και δύσκολες. Επιστήμονες του βρετανικού ΕΣΥ υποστηρίζουν στην Express.co.uk ότι μία απλή προσθήκη στη διατροφή είναι δυνατόν να καταπολεμήσει το πρόβλημα.

Το νερό καρύδας είναι εκείνο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, τόσο στη μέση όσο και στην πλάτη. Ο λόγος είναι το κάλιο που περιέχει το συγκεκριμένο ρόφημα και ειδικότερα σε αναλογία 250 μιλιγκράμ ανά 100 γραμμάρια, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των θερμίδων είναι μόλις 18.

Πλουσιότερες σε κάλιο, αλλά και πολύ ακριβότερες είναι οι μπανάνες: 380 mg / 100 gr και 88 θερμίδες.

Οι ίδιες ευεργετικές ιδιότητες συναντώνται και σ' άλλες τροφές, όπως π.χ. τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αβοκάντο και γαλακτοκομικά βιολογικής καλλιέργειας, που διαθέτουν, επιπλέον, υψηλές συγκεντρώσεις μαγνησίου.

«Το κάλιο μειώνει το πρήξιμο και είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης για μυϊκές και νευρικές λειτουργίες», γράφει στην ιστοσελίδα του ο κλινικός διατροφολόγος Τζόσουα Αξ. «Συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο σε όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα. Το νερό καρύδας πωλείται από τα περισσότερα σούπερ μάρκετ, κοστίζει 1,20 ευρώ και μέσα σε λίγες εβδομάδες οι ενοχλήσεις στην πλάτη ή τη μέση θα υποχωρήσουν».

Βέβαια, οι αιτίες αυτών των φλεγμονών είναι βαθύτερες και θα μπορούσαν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως κάποιος μικροτραυματισμός ή αίσθημα έντασης. Και τα συμπτώματα είναι δυνατό να μετριαστούν, βάζοντας αυτό το εξωτικό ποτό στο ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής.

Κλείσιμο
Άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης περιλαμβάνουν θεραπεία, κάποιες επιπλέον ασκήσεις και εβδομαδιαία χρήση ζεστών ή κρύων επιθεμάτων που θα απαλύνουν τις πληγείσες περιοχές, ή χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Εάν παρ' ελπίδα ο πόνος επιμένει, ο ασθενής θα πρέπει τότε να επισκεφθεί γιατρό ή φυσιοθεραπευτή. Σε ακραίες περιπτώσεις γίνεται βελονισμός, θεραπευτικό υπερηχογράφημα και εγχύσεις παυσίπονων στη σπονδυλική στήλη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν καθημερινά από πόνο στη μέση. Η αλλαγή της θέσης του καθίσματος μπορεί να συμβάλει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων. Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας συνιστά προσαρμογή του της καρέκλας, της πολυθρόνας ή του καθίσματος για να εξασφαλιστεί ότι το κάτω μέρος του οστού υποστηρίζεται σωστά. Λέει, επίσης, ότι οι βραχίονες των χεριών πρέπει να είναι ευθεία με την επίπεδη επιφάνεια μπροστά. Η ανάπαυση των ποδιών σας στο πάτωμα ή σε ένα υποστήριγμα είναι σημαντική. Ιδανικά, τα γόνατα θα πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το ύψος των γοφών. Ένα τελευταίο που είναι καλό να αποφεύγεται είναι το σταυροπόδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης