Ποιοι πολίτες έχουν περισσότερα χρόνια νοσήματα και δυσκολίες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας
Η μελέτη του ΙΟΒΕ καταγράφει περισσότερα χρόνια νοσήματα, ανεκπλήρωτες ανάγκες περίθαλψης και σοβαρά κενά στη μακροχρόνια φροντίδα για τους οικονομικά ασθενέστερους
Κλέλια Γιαρίμογλου
Η οικονομική ανισότητα στην Ελλάδα δεν αποτυπώνεται μόνο στο πορτοφόλι, αλλά και στην υγεία. Οι πολίτες με τα χαμηλότερα εισοδήματα ζουν συχνότερα με Χρόνια νοσήματα, δηλώνουν περισσότερες ανεκπλήρωτες ανάγκες για ιατρική περίθαλψη και δυσκολεύονται περισσότερο να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Αυτό είναι ίσως το πιο ισχυρό συμπέρασμα της νέας μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τις πολλαπλές πτυχές της ανισότητας στη χώρα, η οποία αναδεικνύει ότι οι οικονομικές διαφορές μεταφράζονται πλέον σε ουσιαστικές ανισότητες στην υγεία.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».