Κρούσματα μηνιγγίτιδας: Κορυφώνεται η ανησυχία στην Πάτρα - Ο αναγκαίος εμβολιασμός και ποιους αφορά

Κρούσματα μηνιγγίτιδας: Κορυφώνεται η ανησυχία στην Πάτρα - Ο αναγκαίος εμβολιασμός και ποιους αφορά

Απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου Β, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι οποίοι εξηγούν ότι η μηνιγγίτιδα που προκαλεί μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη σε μη εμβολιασμένα παιδιά και νεαρούς ενήλικες

panepistimiako_patrwn
Η ανάγκη εμβολιασμού κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή μηνιγγίτιδα επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τα τρία κρούσματα σε νεαρούς ενήλικες, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ενώ ο ΕΟΔΥ, μέσω κλιμακίου και Κινητών Ομάδων Υγείας, από σήμερα θα βρίσκεται στην Πάτρα για να χορηγήσει χημειοπροφύλαξη και να συστήσει εμβολιασμό σε στενές επαφές με σκοπό τη διαχείριση της έξαρσης κρουσμάτων, οι παιδίατροι επαναφέρουν το θέμα του εμβολιασμού.

Ο καθολικός εμβολιασμός παιδιών και εφήβων με το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β αποτελεί πάγιο αίτημα των παιδιάτρων προς τους γονείς εδώ και πολλά χρόνια. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, «σκοντάφτει» στο κόστος που καλούνται να καταβάλλουν οι γονείς καθώς πρόκειται για εμβόλιο που δεν αποζημιώνεται.
 
«Απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των γονέων. Το εμβόλιο είναι ανάμεσα στα εμβόλια που πρέπει να γίνεται απαραίτητα», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, τονίζοντας ότι η μηνιγγίτιδα δεν είναι πολύ συχνή αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, έχοντας σοβαρές επιπλοκές, όπως διαταραχές όρασης και ακοής ή ακόμη και ακρωτηριασμό άκρου. Υπάρχει, μάλιστα, πιθανότητα 5%-10% για θανατηφόρο έκβαση.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης