Οι top γειτονιές της Αθήνας στη μίσθωση σπιτιών σε τουρίστες, μέσω Airbnb και Homeaway

Οι top γειτονιές της Αθήνας στη μίσθωση σπιτιών σε τουρίστες, μέσω Airbnb και Homeaway

Tο Ζάππειο φιγουράρει στην πρώτη θέση - Δείτε αναλυτικά τη λίστα

airbnb-house_
Τις κορυφαίες γειτονιές της Αθήνας το 2019, όπως αναδεικνύονται από τα έσοδα ανά διαμέρισμα και από την αύξηση καταχωρήσεων για κάθε περιοχή, παρουσιάζει η AirDNA βάσει στοιχείων από τις δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, Airbnb και Homeaway.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η γειτονιά με τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων ανά διαθέσιμο διαμέρισμα (RevPAR) το 2018 ήταν το Ζάππειο, με μέση τιμή στα 58 ευρώ. Ακολουθούν η περιοχή της Ακρόπολης (54 ευρώ), το Εμπορικό Τρίγωνο (52 ευρώ), το Κολωνάκι (46 ευρώ), το Θησείο (45,8 ευρώ), το Γκάζι (45 ευρώ), ο Λυκαβηττός (44,7 ευρώ), το Κουκάκι (41 ευρώ), ο Κεραμεικός (41 ευρώ) και τέλος η Σταδίου (40 ευρώ).

air2


Επιπλέον, τα Άνω Πατήσια είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε έσοδα (RevPAR) την περασμένη χρονιά, σε ετήσια βάση, που διαμορφώθηκε σε +25%. Ακολουθεί ο Λυκαβηττός, το Γουδί, ο Κολωνός και το Γκάζι.

Οι πέντε γειτονιές της Αθήνας που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση καταχωρήσεων την περασμένη χρονιά στις 2 πλατφόρμες ήταν τα Πατήσια, όπου οι καταχωρήσεις σε σχέση με το 2017 διπλασιάστηκαν, η Αγίου Κωνσταντίνου (+58%), το Εμπορικό Τρίγωνο (+41%), ο Νέος Κόσμος (+38%) και το Κουκάκι (+36%).

Κλείσιμο
Τα στοιχεία παρουσίασε στο πρόσφατο συνέδριο για την οικονομία διαμοιρασμού Bnb Guest, ο Thomas Caton, Chef Revenue Officer της AirDNA, του κορυφαίου παρόχου στατιστικών και δεδομένων για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, αναλύοντας τα στοιχεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αυτά προκύπτουν από τις δυο μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, Airbnb και Homeaway.

air1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης