FT: Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις πτήσεις προς Ελλάδα εν όψει έκρηξης του τουρισμού το 2022

FT: Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις πτήσεις προς Ελλάδα εν όψει έκρηξης του τουρισμού το 2022

Η Jet2 και η easyJet είναι μεταξύ των εταιρειών αυτών, γράφουν οι Financial Times, σε άρθρο τους στο οποίο φιλοξενούν και δήλωση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ότι η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει από το Μάρτιο

afixeis-0
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα νέα για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αυξήσουν τα εισιτήρια προς την Ελλάδα, δεδομένης της χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η Jet2 και η easyJet είναι μεταξύ των εταιρειών αυτών, με την πρώτη να σχεδιάζει αύξηση κατά 1 εκατ. στις αεροπορικές θέσεις -σε σχέση με το 2019- και τη δεύτερη κατά 500.000, γράφουν οι Financial Times.

Σε δήλωσή του, μάλιστα, προς τους Financial Times στο Λονδίνο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, είπε: «Έχοντας συναντήσει τις περισσότερες αεροπορικές και παρόχους τουριστικών υπηρεσιών εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούμε παρά είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το 2022».

ft


Ο υπουργός Τουρισμού, μάλιστα, ανέφερε πως η τουριστική σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

Κλείσιμο
Οι συμφωνίες μεταξύ των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών και της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν ένδειξη της πίστης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε μια ισχυρή ανάκαμψη των ταξιδιών στο εξωτερικό κατά το ερχόμενο έτος, γράφουν οι Financial Times.

Ο Μάικλ Ο΄Λίρι, CEO της Ryanair, ανέφερε ότι η ανάκαμψη αναμένεται να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το καλοκαίρι του 2022, οπότε και η Ryanair θα εκτελεί περισσότερα από 500 νέα δρομολόγια σε όλη την Ευρώπη. «Προσβλέπουμε μια πολύ σημαντική ανάπτυξη κατά το επόμενο έτος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tui, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη, ανέφεραν ότι οι κρατήσεις για διακοπές το καλοκαίρι του 2022 έχουν ήδη ξεπεράσει το επίπεδο των κρατήσεων του 2019, με τους καταναλωτές να επιλέγουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε καταλύματα και θέρετρα υψηλής ποιότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ήμουν κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚαν», παραδέχθηκε ο 44χρονος Γερμανός παιδόφιλος σε πρώην φίλη του

Ο άνθρωπος πίσω από το εμβόλιο της Pfizer εξηγεί γιατί είναι αναγκαία η τρίτη δόση

Τι απαντά μετά τον σάλο ο σκηνοθέτης της ταινίας «Καλάβρυτα 1943» για τον «καλό ναζί» που σώζει γυναικόπαιδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης