Διακοπές 2021: Στην κορυφή της λίστας οι μακρινοί και εξωτικοί προορισμοί

Διακοπές 2021: Στην κορυφή της λίστας οι μακρινοί και εξωτικοί προορισμοί

Οι ταξιδιώτες φέτος επιθυμούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες - Πού θα ταξιδέψουν μόλις ανοίξουν τα σύνορα

pal7
Οι ταξιδιώτες δεν αναζητούν κοντινούς προορισμούς σύντομων αποδράσεων για την ημέρα που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν και πάλι, προτιμώντας ιδιαίτερα τις Μαλδίβες και την Καραϊβική.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα «Vacation Deprivation Study» της Expedia για το 2021, σύμφωνα με την οποία οι σύντομες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου δεν θα είναι προτεραιότητα των ταξιδιωτών μόλις μπορέσουν και πάλι να κάνουν διακοπές, αλλά θα αναζητήσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής σε διακοπές μεγάλης διάρκειας.

Οι εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο σκοπεύουν να κάνουν 5 επιπλέον ημέρες διακοπών σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Για την περίπτωση των Βρετανών, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ετήσιων διακοπών κυμαινόταν στις 17 ημέρες από τις 25 που υπάρχει άδεια από την εργασία, η έρευνα δείχνει ότι θα αναζητήσουν πιο μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς. Οι Μαλδίβες, η Γαλλική Πολυνησία και τα Μπαρμπέιντος είναι οι πιο προτιμώμενοι προορισμοί για τους ταξιδιώτες.

Από όσους συμμετείχαν στην έρευνα, το 25% των Βρετανών δήλωσε ότι από πέρυσι έχουν περάσει ένα χρόνο ή και περισσότερο χωρίς διακοπές, και ακόμα και αν ταξίδεψαν αυτό δεν έγινε για λόγους αναψυχής.

Το 60% έλειψε μια ημέρα από την εργασία προκειμένου να συμπαρασταθεί σε κάποιον ασθενή στην οικογένεια ή για να φροντίσει τα παιδιά.

Κλείσιμο
Ειδικά για τη Βρετανία, η έρευνα δείχνει ότι οι Βρετανοί νιώθουν λιγότερη χαρά στη ζωή τους λόγω της αδυναμίας να ταξιδέψουν, και μια απόδραση θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα της πανδημίας και να παραμείνουν αισιόδοξοι.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα περιμένουν μέχρι να κάνουν το εμβόλιο πριν κάνουν κράτηση διακοπών, καθώς μερικές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι οι εμβολιασμένοι επισκέπτες τους θα εξαιρούνται από την καραντίνα και άλλες απαιτήσεις όπως τεστ.

Από τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος στην έρευνα, η πλειονότητα δήλωσε ότι προτίθενται να κάνουν μεγαλύτερες δαπάνες από τον αρχικό σχεδιασμό τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα αξέχαστο ταξίδι.

Οι 10 ανερχόμενοι προορισμοί για το 2021

1. Μαλδίβες
2. Γαλλική Πολυνησία
3. Μπαρμπέιντος
4. Μεξικό
5. Koh Samui, Ταϊλάνδη
6. Μαυρίκιος
7. Δομινικανή Δημοκρατία
8. Antigua και Barbuda
9. St Lucia
10. Ν. Αφρική

Όσο περισσότερο διαρκεί η πανδημία, τόσο αυξάνεται η λίστα με τους ονειρικούς προορισμούς των ταξιδιωτών και τόσο μεγαλώνει η δίψα για διακοπές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής Μάρκετινγκ του Brand Expedia, Shiv Singh.

Το 81% των εργαζομένων σε παγκόσμια βάση δίνουν μεγαλύτερη αξία στις διακοπές και το 66% εξ αυτών έχουν μπει στη διαδικασία να συντάξουν λίστα με ονειρικούς προορισμούς, δήλωσε.

Πηγή: tornosnews.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Πέτρος Φιλιππίδης: Από το εξώδικο στο νοσοκομείο

Lockdown με τρία μέτρα στο τραπέζι: Τι σχεδιάζουν για γυμνάσια, καταστήματα και ωράριο

Αποπλάνηση 13χρονου: Με το ποδήλατο τον έσερνε η φιλόλογος στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης