Bloomberg: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της με κανόνες
Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τις πτήσεις μετά τις 15 Ιουνίου - Πότε θα γίνονται τεστ και πότε θα ισχύει η καραντίνα - Πελώνη: Αυτό που μετρά είναι η χώρα προέλευσης
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το πότε θα γίνονται τεστ και πότε θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα αναφέρεται το Bloombergτονίζοντας ότι το άνοιγμα των συνόρων θα γίνεται με κανόνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με τίτλο «η Ελλάδα καλοσωρίζει τον κόσμο» μέχρι τις 15 Ιουνίου εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.
Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει να ισχύει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA). Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν. Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες θα εισέλθουν χωρίς περιορισμούς και ενδέχεται να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.
Όπως εξήγησε το Σάββατο η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η λίστα είναι δυναμική ενώ στο ερώτημα τι θα ισχύει αν κάποιος ταξιδιώτης από χώρα εκτός της λίστας προσπαθήσει να φτάσει στην Ελλάδα μέσω αεροδρομίου σε χώρα που μπορεί να πετάξει στη χώρα μας, εξήγησε ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και πως σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι η χώρα προέλευσης και όχι η υπηκοότητα. «Αυτό ισχύει και για Έλληνες υπηκόους», είπε η κ. Πελώνη.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.