Το protothema.gr ξανά case study για τη Google - Μαζί με μεγαθήρια όπως New York Times και Washington Post!

case-study_main03

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το protothema.gr που αποδεικνύει ότι σε ό,τι έχει να κάνει με Διαδίκτυο και ενημέρωση είναι η πιο σημαντική ιστοσελίδα στην Ελλάδα.

Αυτό το αναγνωρίζει ο παγκόσμιος κολοσσός Google, καθώς για τρίτη φορά μέσα στο 2019 προβάλει το protothema.gr ως case study και σημείο αναφοράς, με την ιστοσελίδα μας να φιγουράρει δίπλα σε τίτλους όπως New York Times, The Guardian, Washington Post, New Yorker και Buzzfeed!

To protothema.gr είναι η πρώτη και μοναδική ιστοσελίδα στην Ελλάδα που αποτελεί για τη Google παράδειγμα καλύτερης πρακτικής σε όλο τον κόσμο!

Η στενή συνεργασία της ομάδας του protothema.gr με την ομάδα της Google εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα News Consumer Insights, και τα  χρησιμοποίησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να πέτύχουν μετά τον πρώτο μήνα χρήσης:

- αύξηση 13,4% σε χρήστες
- αύξηση 21,2% σε επισκέψεις
- αύξηση 24,8% σε pageviews

Μάλιστα η Google έχει πλέον το protothema.gr στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην οποία παρουσιάζει τα site-πρότυπο. Η ιστοσελίδα μας παρουσιάζεται μεταξύ άλλων μαζί με: New York Times, The GuardianWashington Post, New Yorker, Buzzfeed και Business Insider.

Για το γίνει αυτό, το Πρώτο Θέμα επικεντρώθηκε στους εξής τομείς:

- Χρησιμοποιώντας τις προτάσεις από το News Consumer Insights η ομάδα του Πρώτου Θέματος έκανε προσαρμογές στην στρατηγική τους σχετικά με τις κινητές συσκευές προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των άρθρων που μοιράζονται σε κινητές συσκευές και την αύξηση των προβολών της σελίδας σε αυτές.

- Διερεύνησαν επίσης τρόπους να ενθαρρύνουν τους χρήστες τους να διαβάζουν περισσότερο περιεχόμενο, προωθώντας το καλύτερο περιεχόμενο μέσα στα άρθρα τους. Ορισμένες από τις αλλαγές περιελάμβαναν την μετακίνηση του widget των «προτεινόμενων» άρθρων από το εσωτερικό του άρθρου, στο τέλος καθώς επίσης και στην δεξιά στήλη. Στο κινητό, χρησιμοποίησαν την sticky μορφή και το endless scrolling για να διευκολύνουν τους αναγνώστες να διαβάζουν περισσότερα άρθρα. Η προσέγγιση λειτούργησε καλά και οδήγησε σε αισθητή αύξηση των προβολών σελίδας και του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα.

- Η ομάδα χρησιμοποίησε AMP σε όλες τις σελίδες προκειμένου να διασφαλίστεί ότι οι σελίδες θα είναι σταθερά γρήγορες, όμορφες και με υψηλή απόδοση σε όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες διανομής.

- Επικεντρώθηκαν ακόμα στην αύξηση απόκτησης χρηστών μέσω του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) και των ειδοποιήσεων (web push notification) με την προσθήκη ενός σημείου εγγραφής σε ολόκληρη την ιστοσελίδα, το οποίο οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των ενεργών αναγνωστών.

Μετά από μόλις 30 ημέρες δουλεύοντας με την ομάδα News Consumer Insights της Google, μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και τον Ιανουάριο του 2019, η ομάδα στο Πρώτο Θέμα πέτυχε αύξηση κατά 13,4% στους χρήστες, 21,2% αύξηση στις επισκέψεις και αύξηση των προβολών σελίδας κατά 24,8%. Αυτές οι μετρήσεις μεταφράστηκαν σε ένα σύνολο αύξησης διαφημιστικών εσόδων κατά +13% σε μηνιαία βάση, λόγω αύξησης των εμφανίσεων διαφημίσεων κατά 95%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως δήλωσε ο Head of Digital του protothema.gr Νίκος Ηλιόπουλος, «χάρη στις προτάσεις της ομάδας των News Consumer Insights πετύχαμε να διαμορφώσουμε τη μελλοντική μας στρατηγική έτσι ώστε να εστιάσουμε στην απόκτηση νέων χρηστών και στη διατήρηση των υπαρχόντων. Λάβαμε σωστές αποφάσεις σχετικά με τους χρήστες μας που μας επέτρεψαν να βελτιώσουμε το περιεχόμενό μας και συνεπώς την αναγνωστική εμπειρία. Τα NCI έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση της στρατηγικής μας καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη του site, διατηρώντας έτσι την πρώτη θέση ανάμεσα στα ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι το protothema.gr έχει επίσης αποτελέσει case study και πρότυπο για τη Google μέσα στο 2019 και όσον αφορά τη χρήση των Google Ad Manager και Google AMP.

Διαβάστε ολόκληρο το case study εδώ


thema-case-1
thema-case-2
caseSS

dni01
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Βαγγέλης Τάλιος

Η διάδοση του κορονοϊού SOS Ο κορονοϊός και οι σωστές μάσκες διπλής προφύλαξης Αγαπητοί μου φίλοι. Όλοι μας είμαστε μάρτυρες μιας τραγωδίας που εξελίσσεται και απειλεί να καταστρέψει όλη την υφήλιο. Η τραγωδία αυτή είναι η πανδημία και η ραγδαία διάδοση του κορονοϊού. Μια πανδημία που δεν απειλεί μόνο την υγεία μας αλλά απειλεί και την Παγκόσμια Οικονομία, αλλά και την πλήρη αποσταθεροποίηση ολόκληρου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Ιστού. Οι Κυβερνήσεις όλων των Κρατών που πλήττονται από τον ιό, αποφάσισαν έστω και λίγο καθυστερημένα, αλλά πολύ σωστά, να πάρουν ορισμένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης αυτής της πανδημίας. Δεν θα αναφερθώ σε αυτά τα μέτρα καθόσον όλοι μας τα γνωρίζουμε. Όμως με έκπληξη και με δέος παρατηρούμε κάτι το αναπάντεχο. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες, η πανδημία να αυξάνεται αντί να περιορίζεται. Προσωπικά δε προβλέπω ότι μετά από κάποια κάμψη κατά τους θερινούς μήνες η πανδημία θα επανακάμψει το φθινόπωρο, πολύ πιο απειλητική. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι όλα στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει όμως και ένα πολύ απλό μέτρο που κάνει διπλή προστασία, περισσότερο λογιστικής και λιγότερο ιατρικής φύσεως, που εφαρμόστηκε πολύ χαλαρά, ή μάλλον δεν εφαρμόστηκε καθόλου σαν υποχρεωτικό μέσο προφύλαξης. Το μέτρο αυτό είναι: «Οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή ή κυκλοφορεί ανάμεσα σε άλλα άτομα, πρέπει υποχρεωτικά να φοράει μια σωστή μάσκα διπλής προφύλαξης, τόσο για την μετάδοση όσο και για την λήψη του ιού». Ίσως από το μέτρο αυτό πρέπει να εξαιρεθούν μόνο οι πολύ μικρές κοινωνίες, όπως οι οικογένειες, οι παρέες πολύ λίγων ατόμων κτλ. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου, πρέπει να αρχίσει από σήμερα, προς Θεού όχι από αύριο. Αύριο θα είναι αργά. Πιστεύω δε ότι μέσα σε δέκα ημέρες από την σωστή εφαρμογή του μέτρου, θα έχουμε αρκετά ευχάριστα αποτελέσματα. Λοιπόν ας το εφαρμόσουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ένα ευχάριστο στοιχείο αυτού του μέτρου είναι ότι, μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου αποτελεσματικά και από μεμονωμένες κοινωνίες, ή μεμονωμένα κράτη. Όσοι δεν θέλουν να το εφαρμόσουν, ας μην το εφαρμόσουν. Και κάτι το τελευταίο, με την εφαρμογή του μέτρου, η μεγάλη βελτίωση που θα παρατηρηθεί θα επιτρέψει την χαλάρωση και την σταδιακή βελτίωση των υπόλοιπων μέτρων ώστε η ζωή μας να επανέλθει σιγά σιγά πάλι, στον κανονικό της ρυθμό. Βαγγέλης Τάλιος Διπλ. Μηχ-Ηλ ΕΜΠ Μελετητής Κατασκευαστής Ερευνητής και Συγγραφέας

Μάκης

Συγνώμη αλλά.... Ανοίξατε όλα τα χαρτιά σας στον ανταγωνισμό... Δώσατε το τέλειο strategy plan για να βρείτε απέναντι σας άλλα news magazine, κλώνους σαν το δικό σας. Συνήθως όσοι υιοθετούν ένα SEO πρόγραμμα κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά από τον ανταγωνισμό... Τι να πω!

5Zalis

παρα πολυ καλη η προσπαθεια μεχρι εδω αλλα εχετε παρα πολυ δουλεια μπροστα για να φτασετε τα μεγαθήρια όπως τους New York Times και The Guardian. καλό θα ήταν να κανετε κατι για τα σχολια των αναγνωστων που θα πρέπει να προέρχονται μόνο από όσους είναι εγγεγραμμένοι ούτως ώστε να τηρουνται καποιοι στοιχειωδεις κανονες.

εγώ πάντως έρχομαι...

για το ρεσιτάλ σανού. Και πάντα είμαι ικανοποιημένος.

ORIO

Είναι αμερόληπτο. Δημοσιεύει όλες τίς ειδήσεις, Αυτό έχει σημασία. Φυσικά και μπορεί να βελτιωθεί.

Dim

Γιατι ο κοσμος βριζει κι εκτονωνεται ελευθερα! Ακομα και στο Μακελειο λογοκρινουν τα σχολια!

κακόμοιροι ραγιάδες & γκιαούρηδες..

ούτε ένας δεν κατάλαβε σε τι αναφέρεται το άρθρο περιγράφει τον τρόπο αύξησης της εμπορικότητας ενός ιστότοπου ειδησεογραφίας, παραθέτοντας αποτελεσματικές πρακτικές και αντί να διαβάσουν προσεκτικά πως έγινε αυτό μπας και μάθουν κάτι χρήσιμο για τη δουλειά τους (δικαιολογημένο βέβαια σε ένα βαθμό, καθώς οι περισσότεροι είναι δημόσιοι χαραμοφάηδες και άεργοι επιδοματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ), αναλώνονται να περιγράφουν (πάλι) τη βλακεία που τους δέρνει, μοχθώντας να συναγωνιστούν στη σκ@τοψυχία μωρέ καλά σας λέει ο άλλος απέναντι ραγιάδες & γκιαούρηδες - πόσο καλά σας ξέρει!

Μπράβο ΠΘ

Αρχίζω την μέρα μου με πρώτο θέμα και την τελειώνω με πρώτο θέμα. Και ας μή μου δημοσιεύουν όλα μου τα σχόλια. Σήμερα έχω ήδη υποβάλλει 2 σχόλια που περιμένουν έγκριση εδώ και ώρες.

Λουκούμι

Κι ας σε βρίζουν όταν προβάλλεις αντίθετη από την πλειοψηφία άποψη, όλοι οι τοξικοί που μαζεύονται εδώ μέσα. Αυτό δε σε ενοχλεί; Σε ενοχλεί αλλά μάλλον ξεχνάς εύκολα...

και εγώ συμφωνώ μαζί σου.

Μας έχει γίνει καθημερινή συνήθεια το Π.Θ ακόμα και αν δεν συμφωνούμε πάντα με τον τρόπο που προβάλλονται τα άρθρα του και ακόμη περισσότερο όταν στα πέντε σχόλια μου δημοσιεύουν τα δύο...

Norr Tsakis

Συγχαρτηρια στο ΠΘ. Και κριμα (....nooot!) για την στεναχωρια της κακομοίρας της "προοδευτικης" αντιδρασης που δεν εχει το "εγκυρο" π.χ. Documento τετοια τυχη και διακριση...Όξος καλέ, τι να κανουμε....

Yes!!

Ισχύει για το site. Ενδιαφέρον και φιλικό. Παίρνεις γνώσεις επίσης και από σχόλια αναγνωστών. Πολλά σε σε κάνουν πιο υποψιασμένο, αναθεωρεις απόψεις σου. Π.χ. το πιο απλό, για ενα φορολογικό θέμα, απο τους σχολιασμούς βοηθιέσαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Σίγουρα

Όλα τα πρώτα μυαλά εδώ μέσα έχουν μαζευτεί. Ειδικά, οι σχολιαστές. Αϊνστάιν...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης