Σχολικό πείραμα έφτασε... στο Διάστημα!

Σχολικό πείραμα έφτασε... στο Διάστημα!

Ο πύραυλος NEW-SHEPARD NS-11 της BLUE ORIGIN εκτοξεύθηκε και μετέφερε στο Διάστημα μία κάψουλα, η οποία περιείχε 38 διαφορετικά πειράματα

diastima_2
Τα πειράματα για την έρευνα του Διαστήματος τα σχεδιάζουν συνήθως επιστήμονες σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα .

Χθες ωστόσο ένα σχολικό πείραμα των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και της Ελληνογερμανικής Αγωγής έφυγε από τη Γη και έφτασε στο όριο του Διαστήματος.

Στις 16.30 ο πύραυλος NEW-SHEPARD NS-11 της BLUE ORIGIN εκτοξεύθηκε και μετέφερε στο Διάστημα μία κάψουλα, η οποία περιείχε 38 διαφορετικά πειράματα. Τα περισσότερα σχεδιασμένα από ερευνητές της NASA και από επιστήμονες μεγάλων ερευνητικών κέντρων, όπως του ΜΙΤ. Ανάμεσα τους όμως και πειράματα που σχεδιάστηκαν από μαθητές σχολείων από όλο τον κόσμο.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ταξίδεψε στο Τέξας και τοποθετήθηκε στον πύραυλο NEW-SHEPARD NS-11 και η πειραματική διάταξη που σχεδιάστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ελληνογερμανικής Αγωγής και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

diastima_1

Στόχος των μαθητών, όπως επισημαίνεται “ Να μελετήσουν και να καταγράψουν τις αλλαγές που μπορεί να υποστούν κάποια τρόφιμα κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού ταξιδιού και οι οποίες θα μπορούσαν να τα καταστήσουν μη βρώσιμα για τους μελλοντικούς ταξιδιώτες στη Σελήνη ή και στον Άρη. Έτσι, σε ένα μικρό κουτί μέσα στην κάψουλα οι μαθητές τοποθέτησαν μικρή ποσότητα ελαιόλαδου. Ένας μικρο-υπολογιστής που κατέγραφε τις παραμέτρους του ελαιόλαδου αλλά και τη θερμοκρασία, την επιτάχυνση και το ύψος είχε τοποθετηθεί στο ίδιο κουτί.

Το πείραμα σχεδίασε η ομάδα διαστημικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ενώ το υπολογιστικό σύστημα του πειράματος σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Το ταξίδι των πειραμάτων στο Διάστημα κράτησε μόνο 10 λεπτά. Τα αποτελέσματα όμως της έρευνας επιστημόνων αλλά και μαθητών είναι σίγουρα ένα ακόμη βήμα προς τα άστρα, προς την κατάκτηση του Διαστήματος, εκεί που άλλωστε βρίσκεται και το μέλλον της ανθρωπότητας''.

diastima_3
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης