Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζητά από τις κυβερνήσεις να γίνουν... πιο αυστηρές απέναντι στο Facebook!

zuckerberg

O Mr Facebook καλεί τα κράτη να κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή του... ίδιου, προφανώς σε μια προσπάθεια να δείξει καλή θέληση και να προκαταλάβει νέες κριτικές κατά του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο

Το «αφεντικό» του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με ανοιχτή επιστολή του στην εφημερίδα «Washington Post» και στην προσωπική ιστοσελίδα του, που θα αναδημοσιευθεί επίσης σε μερικές ευρωπαϊκές εφημερίδες, καλεί τις κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές να παίξουν «πιο ενεργό ρόλο» και να επιβάλουν αυστηρότερες ρυθμίσεις στο διαδίκτυο διεθνώς. Στην ουσία καλεί τα κράτη να κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή του... ίδιου, προφανώς σε μια προσπάθεια να δείξει καλή θέληση και να προκαταλάβει νέες κριτικές κατά του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Καθώς το Facebook δέχεται εντεινόμενα πυρά ότι δεν προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών του, ότι διευκολύνει την πολιτική προπαγάνδα και ότι δεν «αστυνομεύει» επαρκώς το περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο δίκτυο του (μετά και τη ζωντανή μετάδοση της μαζικής δολοφονίας 50 μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία), ο διευθύνων σύμβουλος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζητά «να αναθεωρηθούν οι κανόνες για το Ίντερνετ, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ό,τι καλύτερο αυτό διαθέτει, την ελευθερία των ανθρώπων να εκφράζονται και των επιχειρηματιών να δημιουργούν νέα πράγματα, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την κοινωνία από ευρύτερα κακά».

Ο Ζούκερμπεργκ αναφέρει ότι η ευθύνη για τον έλεγχο του επιβλαβούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για να αφεθεί μόνο στις ίδιες τις εταιρείες και ζητά χείρα βοηθείας από τις δημόσιες υπηρεσίες. Προτείνει, έτσι, νέες νομοθεσίες σε τέσσερις κυρίως τομείς: έλεγχος και αφαίρεση του επιβλαβούς περιεχομένου, διασφάλιση της ακεραιότητας των εκλογών και των πολιτικών διαφημίσεων (π.χ. να είναι σαφές ποιος χρηματοδοτεί κάθε προεκλογική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), προστασία της ιδιωτικότητας και φορητότητα των δεδομένων των χρηστών.

Τονίζει ότι οι νέοι κανόνες που θα εφαρμοσθούν, πρέπει να είναι υποχρεωτικά ίδιοι για όλες τις εταιρείες τεχνολογίας και τις διαδικτυακές πλατφόρμες, ώστε να εμποδιστεί η μετάδοση επιβλαβούς περιεχομένου από τη μία στην άλλη. Έτσι, όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να εφαρμόζουν κοινούς κανόνες, τους οποίους θα επιβάλουν τρίτοι, δηλαδή οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές. Επίσης προτείνει ανά τρίμηνο κάθε μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας να δημοσιεύει μια έκθεση διαφάνειας και λογοδοσίας, παράλληλα με την αντίστοιχη για τα οικονομικά αποτελέσματα της.

Επίσης ο Ζούκερμπεργκ ζητά περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν κανονισμούς όπως ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε σε ισχύ πέρυσι και να υπάρξει διεθνής συμφωνία για εναρμόνιση αυτών των κανονισμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

GALEO

Μακαρι να το κλεισουν το Facebook ολα τα ανωμαλα ατομα εκει μαζευονται καθε ηλικιας

Μερεντας

Ναι καλά... Περίμενε να κλείσει εσύ. Όσο τα περί ανωμαλίας δεν είναι μόνο το fb αλλα γενικά το ίντερνετ τα έχει όλα μέσα! Μην ξεγελιεσαι όμως γιατί και έξω από αυτό, αν κοιτάξεις τριγύρω σου τον κόσμο είναι γεμάτος διαστροφή και ανωμαλία!

Περαστικά ρουφιάνοι

Όλως τυχαίως η δήλωση μετά την πανυγηρικη αθώωση Τραμπ και την πτώση της σκευωρίας εναντίον του. Ο ευαίσθητος ζουκεμπεργκ σοκαρίστηκε που στο φεηςμπουκ υπήρχαν σχόλια (καταδικαστέα αλλά άλλο είναι το θέμα) θετικά για τον δολοφόνο της Νέας Ζηλανδίας όταν την.ιδια ώρα αυτός δεν έδειχνε καμμία ευαισθησία όταν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι έπεφταν νεκροί σε όλο τον κόσμο από τις βόμβες των ισλαμιστών. Ο Τραμπ είπε χθες και άποψη μου να βάλετε κεντρικό γιατί είναι μείζον θέμα, πως αρχίζει πλέον ανοικτά πόλεμος εναντίον των ελίτ που στην δική μας περίπτωση χρηματοδοτούν και στηρίζουν Τσίπρα και Σύριζα. Γιατί ο ΠΡΟΔΌΤΗΣ του ελληνικού λαού Αλέξης Τσίπρας έβρισε ειρωνευόταν και χλεύαζε τα πατριωτικά αισθήματα Τραμπ και αναβάθμισε σε σύμβουλο του έναν τύπο που έλεγε πως η 11η Σεπτεμβρίου ήταν έργο τέχνης ασελγωντας σε 4.000 νεκρούς αθώους ανθρώπους Αμερικανούς πολίτες. Η δικτατορία και η απαγόρευση ελεύθερης διακίνησης ιδεών ακόμα και της σκέψης που έχει επιβάλει η ελίτ της νέας τάξης που μας έκατσε στον σβέρκο έναν χαφιέ δικό τους τον Τσίπρα πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή. Αποκλεισμοί προπαγάνδα και δολοφονικες επιθέσεις εναντίον ανθρώπων με διαφορετική άποψη από τις ελίτ και τον Σύριζα στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Μην μας περνάνε οι ελίτ για μακακες και ανθρώπους χωρίς ικανότητα σκέψης. Ακούμε όλες τις απόψεις φιλτράρουμε και αποφασίζουμε. Δύναμη στους λαούς, σκ@τα στις ελίτ και το ρουφιανακι τους τον ψεύτη Τσίπρα.

Oy vey

SHUT IT DOWN . Da Goyim know

ρρ

Εδώ φαίνεται ολόκληρη η κοροϊδία περί «ελέγχου».

τι σκατοφ@τσα είναι αυτή

εμεις ευχόμαστε να κλεισει αυτη η βλακεία μια και καλή.

Big brother spying you...

Σαν να σου λέει.. Προκαλεσε με να σου βγάλω τα άπλυτα σου στην φορα με τον Ρουφ μου που σε παρακολουθώ μια δεκαετία! Έτσι οι Κυβερνήσει γιοκ και μούγκα για να μην βγουν τα σκάνδαλα στην φόρα! ο Ρουφ τα ξέρει όλα για σένα!

......

Και μη σου πω καλύτερα τα ξέρουν. Εμείς θα έχουμε ξεχάσει κάτι που ανεβάσαμε, σχολίασαμε ή γράψαμε στο messenger.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Σαν να ζητάει ο Καρανίκας να γίνει πιο αυστηρός μαζί του ο Τσίπρας...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

honor9x_art

Μια pop-up selfie κάμερα που ανασύρεται από το εσωτερικό της συσκευής. Τριπλή κύρια κάμερα στην πίσω πλευρά. Οθόνη 6,59 ιντσών, χωρίς περιθώρια. Αυτά και πολλά άλλα φέρνει το HONOR 9X, μια εντυπωσιακή value for money πρόταση, που έρχεται να προσθέσει στην οικογένεια των προϊόντων της το νεανικό smartphone brand HONOR.