Prisma: Η ελληνική εταιρεία που συμμετείχε σε διαστημικό πρόγραμμα

Prisma: Η ελληνική εταιρεία που συμμετείχε σε διαστημικό πρόγραμμα

Το έργο «Miscellaneous EGSE», για την αποστολή «Solar Orbiter» έχει ελληνικό χρώμα – Η εταιρεία  Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ κατασκεύασε ιδιαίτερα πολύπλοκες καλωδιώσεις και εξοπλισμό 

prisma
Χρώμα ελληνικό έχει το έργο «Miscellaneous EGSE», για την αποστολή «Solar Orbiter» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σε αυτό συμμετείχε η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ η οποία κατασκεύασε ιδιαίτερα πολύπλοκες καλωδιώσεις και εξοπλισμό , που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο των συστημάτων του δορυφόρου με προδιαγραφές Διαστήματος.

Το συνολικό κόστος του τριετούς έργου ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο σημαντικά κατασκευαστικά έργα Διαστήματος για την Ελλάδα και έγιναν αποδεκτά στο σύνολο τους από την κύρια υπεργολάβο εταιρία, AIRBUS Defence & Space.

Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά συμμετείχε στο έργο με απόλυτη επιτυχία, όπως προκύπτει και από την επιστολή-επιβράβευση της AIRBUS DS.

«Βάσει στρατηγικού σχεδιασμού και ενεργειών, η εταιρία επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε προσωπικό και εξοπλισμό, με σκοπό την καθιέρωση της, ως έναν αξιόπιστο προμηθευτή ηλεκτρονικών και καλωδιώσεων σε ιδιαίτερα απαιτητικά έργα. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε κατορθώσει να κάνουμε αρκετά βήματα με πολύ μεγάλη προσπάθεια και επιμονή. Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την εταιρία και ιδιαιτέρως για το προσωπικό, στο οποίο οφείλεται η έως τώρα πορεία» δήλωσε ο Γιώργος Γιορδαμλής, πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας και προσέθεσε:

«Περιμένουμε με ιδιαίτερη αναμονή την ολοκλήρωση της αποστολής με την εκτόξευση του δορυφόρου, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την μικρή συμβολή μας σε έναν ανώτερο σκοπό».

Κλείσιμο
Η Solar Orbiter αποτελεί μια από τις αποστολές-ναυαρχίδες της ESΑ, στο πρόγραμμα «Cosmic Vision 2015 – 2025». Ο δορυφόρος φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις σε μερικά από τα θεμελιώδη ζητήματα του σύμπαντος, την δημιουργία των πλανητών, την δημιουργία ζωής και τους νόμους της Φυσικής που διέπουν τα ουράνια σώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης