Το Facebook προσλαμβάνει τον Νικ Κλεγκ ως επικεφαλής διεθνών υποθέσεων

18895846

Η Facebook προσλαμβάνει τον πρώην αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης ως επικεφαλής διεθνών υποθέσεων και επικοινωνίας – Η μετακόμιση του Νικ Κλεγκ στη Σίλικον Βάλεϊ θα γίνει τον Ιανουάριο

Στη Facebook προσελήφθη ο Νικ Κλεγκ, πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης και πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Ο Κλεγκ, που σήμερα είναι 51 ετών, θα ενταχθεί στην εταιρεία από τον Ιανουάριο, οπότε και θα μετακομίσει στη Σίλικον Βάλεϊ και θα αναλάβει υπεύθυνος διεθνών υποθέσεων και επικοινωνίας.

Η πρόσληψή του προκάλεσε έκπληξη, αν και υπήρχαν φήμες ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν κοντά στον διορισμό κορυφαίου πρώην Βρετανού πολιτικού. Την ίδια ώρα, ο Κλεγκ αναλαμβάνει το τμήμα επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων σε μία περίοδο που ασκούνται έντονες πιέσεις στη Facebook για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στα fake news, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την απειλή κυβερνητικών ρυθμίσεων.

Ο Κλεγκ είδε την πολιτική του καριέρα να απογειώνεται όταν έγινε αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς ως πρόεδρος των Φιλελευθέρων σχημάτισε κυβερνητικό συνασπισμό με το συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον, κατά το διάστημα 2010-2015. Ωστόσο, στις εκλογές του 2017 έχασε τη βουλευτική του έδρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mobile_eu

Οι κλήσεις θα κοστίζουν 19 λεπτά το λεπτό, ενώ τα μηνύματα 6 λεπτά το ένα - Οι νέες τιμολογήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2019 - Ανάπτυξη κατάλληλων δικτύων 5G μέχρι το 2020 - Νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης