Ανταρσία στην OpenAI – Με μαζική φυγή απειλεί το προσωπικό μετά την εκδίωξη του Άλτμαν

Ανταρσία στην OpenAI – Με μαζική φυγή απειλεί το προσωπικό μετά την εκδίωξη του Άλτμαν

Η αιφνιδιαστική απόλυση υπονόμευσε το έργο της εταιρείας μας, γράφουν 500 εργαζόμενοι, που γράφουν ανοιχτά ότι ίσως ακολουθήσουν τον CEO στη νέα του δουλειά στη Microsoft

sam_altman
Πάνω από 500 από τους 700 εργαζομένους στην εταιρεία OpenAI υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία απειλούν να την εγκαταλείψουν μετά την αιφνιδιαστική εκδίωξη του διευθύνοντα συμβούλου Σαμ Άλτμαν την περασμένη εβδομάδα.

Στην επιστολή, που δημοσίευσε στο X η δημοσιογράφος Κάρα Σουίσερ, αναφέρεται ότι η OpenAI (η εταιρεία πίσω από το ChatGPT) έχει ωθήσει τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης σε νέα όρια.



Κλείσιμο
Οι υπογράφοντες ζητούν την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου και την επιστροφή του Άλτμαν μαζί με τον συνιδρυτή Γκρεκ Μπρόκμαν. Ωστόσο και οι δύο έγινε γνωστό ότι θα εργάζονται στο μέλλον για τη Microsoft.

Αυτό που καθιστά την επιστολή ακόμη περισσότερο απειλητική για την ύπαρξη της OpenAI, είναι ότι μέσα στους 500 περιλαμβάνονται βασικά στελέχη της εταιρείας και κάποιοι από τους κορυφαίους επιστήμονες της τεχνητής νοημοσύνης

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το ότι την επιστολή υπογράφει και ο Ίλια Σούτσκεβερ, ο επικεφαλής των επιστημόνων της OpenAI, ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ που απέλυσε τον Άλτμαν. Τη Δευτέρα ο Σούτσκεβερ έγραφε στο X ότι «μετανιώνω βαθιά για τη συμμετοχή μου στις ενέργειες του συμβουλίου».



Επιπλέον, η επιστολή προειδοποιεί ότι «η διαδικασία μέσω της οποίας απολύσατε τον Σαμ Άλτμαν και απομακρύνατε τον Γκρεγκ Μπρόκμαν από το διοικητικό συμβούλιο έθεσε σε κίνδυνο όλο αυτό το έργο και υπονόμευσε την αποστολή και την εταιρεία μας. Η συμπεριφορά σας κατέστησε σαφές ότι δεν είχατε την ικανότητα να επιβλέπετε την OpenAI».

Παρά ταύτα, λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Microsoft είχε προσλάβει τα δύο κορυφαία στελέχη, αμέσως μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακου για την επαναφορά του Άλτμαν υπό την πίεση των επενδυτών.

Στην επιστολή, το προσωπικό αναφέρει ότι μπορεί να επιλέξει να παραιτηθεί και να ενταχθεί στο νέο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, το οποίο θα διοικείται από τους Άλτμαν και Μπρόκμαν.

Λένε ακόμη στο ΔΣ οι υπογράφοντες ότι «δεν είναι σε θέση να εργαστούν για ανθρώπους ή με ανθρώπους που στερούνται ικανοτήτων, κρίσης και φροντίδας για την αποστολή και τους υπαλλήλους μας».

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η OpenAI έφερε στη θέση του Άλτμαν τον πρώην επικεφαλής της Twitch, Έμετ Σιρ, ο οποίος από τον Μάρτιο είχε παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της πλατφόρμας streaming που ανήκει πλέον στην Amazon. Ο Σιρ ήταν συνιδρυτής του Justin.tv, προκάτοχο του Twitch, το 2007. Υπήρξε επίσης συνεργάτης μερικής απασχόλησης στην startup accelerator Y Combinator, την οποία διηύθυνε ο Άλτμαν πριν ενταχθεί στο OpenAI.



Ειδήσεις σήμερα:

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 16χρονης που είναι σε κώμα μετά από χρήση ναρκωτικών

Αντιτορπιλικό Βέλος: Δείτε νέο βίντεο από τη ρυμούλκησή του μέσα από το «Dionysos Z»

Copernicus: Ξεπεράστηκε για πρώτη φορά το κρίσιμο όριο των 2 βαθμών για την υπερθέρμανση του πλανήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης