Συνελήφθη φοιτήτρια για τους Anonymous

Συνελήφθη φοιτήτρια για τους Anonymous

Απειλείται με 15 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 500.000 δολαρίων

Συνελήφθη φοιτήτρια για τους Anonymous
Μία φοιτήτρια δημοσιογραφίας από το Las Vegas της Nevada, η οποία φέρεται ως η χρήστης “No” και “MMMM”, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πιθανή κάθειρξη 15 χρόνων και πρόστιμα 500.000 δολαρίων, αφού κατηγορείται για συμμετοχή στο κίνημα των «Ανωνύμων».

Το FBI, συνέλαβε την 20χρονη Mercedes Renee Haefer την προηγούμενη εβδομάδα αφού θεωρείται ύποπτη για συμμετοχή στις επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service), ενάντια στην ιστοσελίδα της PayPal. Η επίθεση, η οποία ονομάστηκε «Payback», κατάφερε να «ρίξει» τους διακομιστές των PayPal, MasterCard Worldwide, Visa, PostFinance, μεταξύ άλλων, ως αντίποινα για την αντιμετώπιση προς το WikiLeaks.

Κλείσιμο
Η PayPal, πάντως, έδωσε στο FBI οκτώ διευθύνσεις IP μέσω των οποίων ανακαλύφθηκε η Haefer μετά από διαδικτυακές έρευνες του Ομοσπονδιακού τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίες το οδήγησαν (εκτός από τις 14 συλλήψεις στις Η.Π.Α.) και σε σημεία στην υπόλοιπη υφήλιο.

Η εικοσάχρονη κατηγορείται για «πραγματοποίηση εκούσιας βλάβης σε Προστατευμένο Υπολογιστή», η οποία βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας αντιμετωπίζεται και τόσο αυστηρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης