Η ιαπωνική start-up εταιρεία ispace, που επιχειρούσε την πρώτη ιδιωτική προσσελήνωση διαστημικού σκάφους, έχασε την επαφή μαζί του και η αποστολή πιστεύεται ότι απέτυχε, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της.
Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο της αποστολής Hakuto-R Mission 1 (M1) ήταν προγραμματισμένο να προσσεληνωθεί στις 19:40 (ώρα Ελλάδας). Είχε εκτοξευθεί τον Δεκέμβριο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας με πύραυλο της ιδιωτικής εταιρείας SpaceX.
Σύμφωνα με την εταιρεία χάθηκε η επαφή μαζί του τη στιγμή της προσσελήνωσης.
«Θεωρούμε ότι δεν καταφέραμε την προσσελήνωση», δήλωσε ο Τακέσι Χακαμάντα, ιδρυτής και επικεφαλής της ispace. «Οι μηχανικοί μας θα συνεχίσουν να αναλύουν την κατάσταση», πρόσθεσε.
Η επιτυχής προσσελήνωση του M1 θα ήταν μια καλοδεχούμενη είδηση για την ιαπωνική διαστημική τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει πολλές αντιξοότητες.
Το Τόκιο έχει πάντως μεγάλες φιλοδοξίες και στοχεύει να στείλει Ιάπωνες αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.
Τα 71 Service Corners του Κωτσόβολου σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης που συνδυάζει τεχνογνωσία, άμεση εξυπηρέτηση και σιγουριά.