Το Twitter χαλαρώνει τους περιορισμούς στην πολιτική διαφήμιση επειδή τα έσοδα πέφτουν

Το Twitter χαλαρώνει τους περιορισμούς στην πολιτική διαφήμιση επειδή τα έσοδα πέφτουν

Οι διαφημιστές «σνομπάρουν» το Twitter από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία – Φόβοι ότι η νέα πολιτική θα αυξήσει το διχαστικό περιεχόμενο της πλατφόρμας

twitter_photo
Τρόπους για να αντισταθμίσει τη «χασούρα» στο Twitter φαίνεται ότι αναζητά ο Έλον Μασκ, την ώρα που οι διαφημιστές έχουν γυρίσει την πλάτη στην πλατφόρμα.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στην πολιτική διαφήμιση, εγείροντας φόβους ότι το μέτρο αναμένεται ότι θα οδηγήσει το διχαστικό περιεχόμενο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter είχε απαγορεύσει την πολιτική διαφήμιση το 2019, όταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος Τζακ Ντόρσεϊ είχε δηλώσει ότι η προσέγγιση ατόμων με πολιτικά μηνύματα πρέπει «να κερδίζεται, όχι να αγοράζεται». Ωστόσο, η πολιτική αυτή μάλλον ολοκληρώθηκε, καθώς το Twitter ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την πολιτική διαφήμιση που επιτρέπεται, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πολιτική της θα ευθυγραμμιστεί με αυτή που εφαρμόζουν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, δεν θα υπάρχουν περιορισμούς στους χρήστες των ΗΠΑ όσον αφορά την απαγόρευση χρήσης πολιτικών όρων όπως «συντηρητικός» ή «φιλελεύθερος».

Η στροφή δεν είναι η πρώτη που έχει κάνει ο Έλον Μασκ, που πρόσφατα επανέφερε αμφιλεγόμενους λογαριασμούς, όπως του Ντόναλντ Τραμπ και του Άντριου Τέιτ, αν και είχε δηλώσει ότι τέτοιες κινήσεις θα έπρεπε να εγκριθούν από αρμόδιο συμβούλιο, ένα σχέδιο που δεν προχώρησε.

Ο Έλον Μασκ ήρθε, τα διαφημιστικά έσοδα έπεσαν

Η διαφήμιση αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Twitter, καθώς αντιπροσωπεύει το 90% του κύκλου εργασιών του 5,1 δισ. δολαρίων το 2021. Η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ έχει τερματίσει πολλές καμπάνιες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Pathmatics, περίπου το 70% των 100 κορυφαίων πελατών διαφήμισης έχουν σταματήσει να ξοδεύουν στην πλατφόρμα από τα μέσα Δεκεμβρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

«Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση» έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατο του 16χρονου Τόπαλου

Συνωμοσία πίσω από τον θάνατο της Νταϊάνα βλέπει ο πρίγκιπας Χάρι στο νέο του βιβλίο

Βίντεο: Επιβάτης προειδοποιεί τον πιλότο πριν τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Αυστραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης