Ο Ζούκερμπεργκ ανέπτυξε εργαλείο που μεταφράζει real time μια προφορική γλώσσα - Δείτε βίντεο

Ο Ζούκερμπεργκ ανέπτυξε εργαλείο που μεταφράζει real time μια προφορική γλώσσα - Δείτε βίντεο

Πρόκειται για τα χόκιεν που ομιλείται κυρίως από Κινέζους της διασποράς και  είναι μία από τις εθνικές γλώσσες της Ταϊβάν

maxresdefault
Ένα φιλόδοξο νέο ερευνητικό έργο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία λογισμικού μετάφρασης, παρουσίασε  μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο ιδρυτής της Meta, Mαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πρόκειται για έναν νέο μηχανισμό που με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο μια προφορική γλώσσα

Η γλώσσα είναι τα χόκιεν και ομιλείται κυρίως από Κινέζους της διασποράς, ενώ είναι μία από τις εθνικές γλώσσες της Ταϊβάν.

Δείτε βίντεο σε realtime μετάφραση:

Mark Zuckerberg Introduce Meta AI Built The First Speech Translator | Meta AI Translation


Ο μεταφραστής ομιλίας της Meta είναι ο πρώτος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για μια προφορική γλώσσα. Προς το παρόν μεταφράζει μόνο μεταξύ χόκιεν και αγγλικών αλλά έχει μεγάλες προοπτικές για γλώσσες που δεν διαθέτουν γραπτό λόγο.

Η Meta λέει ότι παρόλο που οι κοινώς ομιλούμενες γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα mandarin και τα Ισπανικά καλύπτονται καλά από τα τρέχοντα μεταφραστικά εργαλεία, περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μιλάει γλώσσες που καλύπτονται από αυτά τα συστήματα.

Κλείσιμο
Αυτό το σύστημα μετάφρασης αποτελεί μέρος του έργου Universal Speech Translator (UST) της Meta. Το UST δημιουργεί νέες προσεγγίσεις για τη μετάφραση της ομιλίας από μια γλώσσα σε μια άλλη, ανεξάρτητα αν είναι γραπτές ή προφορικές. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικά στάδια, η εταιρεία εκτιμά ότι αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη του παγκόσμιου στόχου της μετάφρασης όλων των προφορικών και γραπτών γλωσσών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν τους βιαστές της 12χρονης μέσα από 367 συνομιλίες - Έρχονται νέες συλλήψεις

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τον ευρω-συμβιβασμό για το αέριο, αλλά ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»

Αντίστροφη μέτρηση για την «πολιορκία» της Χερσώνας - Πώς κινούνται οι Ουκρανοί και τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης