«Χαμός» στο διαδίκτυο με ιστοσελίδα που... ξεγυμνώνει φωτογραφίες διασήμων και μη!

«Χαμός» στο διαδίκτυο με ιστοσελίδα που... ξεγυμνώνει φωτογραφίες διασήμων και μη!

Δημιουργεί ψεύτικες, αλλά άκρως ρεαλιστικές, εικόνες γυμνών σωμάτων - Φοβούνται οι χρήστες ότι θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο και δικές τους φωτογραφίες

social-media
Μία νέα σελίδα στο διαδίκτυο έρχεται να κάνει πραγματικότητα τις φαντασιώσεις πολλών ανδρών και γυναικών, αλλά και να εγείρει πλήθως αντιδράσεων από εξίσου μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι γνωστή ως Deepsukebe και χρησιμοποιεί μία νέα τεχνολογία που της επιτρέπει να... ξεγυμνώνει φωτογραφίες διασήμων, αλλά και ανθρώπων της «διπλανής πόρτας».

Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της εφαρμογής, σκανάρει τις εικόνες και μέσω συγκεκριμένου αλγορίθμου, αντιλαμβάνεται, το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που αρμόζει σε κάθε εικονιζόμενο και έτσι αποκαλύπτεται το υποτιθέμενο γυμνό του σώμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σύντομα ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου, θεωρώντας ότι τέτοιες ενέργειες και δραστηριότητες αποτελούν παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων, αφού θα μπορούσε να δημοσιευτούν και δικές τους «γυμνές» φωτογραφίες.

Η ιστοσελίδα προς υπεράσπισή της σε αυτές τις κατηγορίες υπογραμμίζει ανώνυμα ότι δεν αποθηκεύει τις φωτογραφίες που δημιουργεί. Πάντως, εάν κάποιος θελήσει να τις κοινοποιήσει με αναφορά στην επωνυμία της εφαρμογής, εκείνη θα τον επιβραβεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffington Post, ο ιστότοπος έχει καταγράψει περισσότερες από 38 εκατομμύρια επισκέψεις από τις αρχές του 2021. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή της επισκεψιμότητας. Τις ΗΠΑ διαδέθηκαν η Ταϊλάνδη, η Ταϊβαν, η Γερμανία και η Κίνα.

Εταιρεία που αναλαμβάνει υποθέσεις εξαπάτησης στον κυβερνοχώρο, διευκρίνισε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Κλείσιμο
Μετά την έκταση που έλαβε η υπόθεση, η ιστοσελίδα της DeepSukebe «έπεσε» για ένα χρονικό διάστημα, εντός την ημέρας όμως επανήλθε. Ήδη μεγάλοι κολοσσοί του διαδικτύου, όπως το Facebook, έχουν αποκλείσει τις διευθύνσεις URL των προφίλ τους από την πλατφόρμα. Οριστική λύση αναμένεται να δοθεί από την Google.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ναυάγιο στη Μήλο: Δείτε πώς έσωσαν τους 17 που έπεσαν στη θάλασσα όταν βυθίστηκε η θαλαμηγός (βίντεο + φωτογραφίες)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έδιναν πλαστά τεστ Covid σε αλλοδαπούς - Πώς τους περνούσαν από τους ελέγχους στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η μάχη σε Εύβοια, Ηλεία-Αρκαδία και Λακωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης