Amazon: Δίωξη από τον εισαγγελέα της Ουάσινγκτον για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεις

Amazon: Δίωξη από τον εισαγγελέα της Ουάσινγκτον για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεις

Ο διαδικτυακός κολοσσός κατηγορείται για παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού στο διαδικτυακό εμπόριο – Ο εισαγγελέας της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η Amazon εμποδίζει τις εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους λιγότερο ακριβά αλλού 

amazon123
Στο στόχαστρο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον μπήκε η Amazon, εναντίον της οποίας ασκήθηκε δίωξη για παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού στο διαδικτυακό εμπόριο.

Στην αγωγή του ο εισαγγελέας Καρλ Ράσιν αναφέρει ότι «η συμπεριφορά της Amazon και το μερίδιό της στην αγορά αποδεικνύουν την πρόθεσή της να οικοδομήσει ένα μονοπώλιο και υποδεικνύει μια επικίνδυνη πιθανότητα επιτυχίας στην επικράτησή της στον τομέα της διανομής στο διαδίκτυο».

Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι ο διαδικτυακός κολοσσός εμποδίζει τις εταιρείες να πωλούν τα τα προϊόντα τους λιγότερο ακριβά αλλού, παρά μόνο στην πλατφόρμα του, ενώ αξιώνει την καταβολή αποζημιώσεων και τη λήψη μέτρων για να απαγορευτούν αυτού του είδους οι πρακτικές στο μέλλον.

«Η Amazon χρησιμοποίησε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά της διανομής μέσω διαδικτύου για να κερδίσει με κάθε τίμημα», αναφέρει στο Twitter.

Ο όμιλος από το Σιάτλ «μεγιστοποιεί τα κέρδη του σε βάρος των πωλητών και των καταναλωτών, που αναγκάζονται να πληρώσουν τεχνητά αυξημένες τιμές, βλάπτοντας τον ανταγωνισμό και την καινοτομία», συνεχίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα


Λευκορωσία: Σε φυλακή της KGB για δύο μήνες η σύντροφος του Προτάσεβιτς'

Εμπλοκή στην ΕΡΤ με «Music Hall» και ο Γιώργος Λιανός εν μέσω φημών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης