EIT Digital 2022: Τρέχει και στην Ελλάδα το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μια ψηφιακή Ευρώπη

EIT Digital 2022: Τρέχει και στην Ελλάδα το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μια ψηφιακή Ευρώπη

Στόχος του να βοηθήσει επιχειρηματικές ιδέες που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν μια επιχείρηση ή ένα προϊόν υπερπροηγμένης τεχνολογίας 

digital
Ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, στο πρόγραμμα "ΕIT Digital 2022". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει να βοηθήσει επιχειρηματικές ιδέες που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν μια επιχείρηση ή ένα προϊόν υπερπροηγμένης τεχνολογίας (Innovation Factory) καθώς και να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ψηφιακής τεχνολογίας για επιχειρήσεις (Entrepreneurial Academy).

Το πρόγραμμα EIT Digital 2022 εντάσσεται στο EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, δηλαδή το πλαίσιο που προσδιορίζει τις πέντε περιοχές στις οποίες επικεντρώνει η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ψηφιακή τεχνολογία, ψηφιακή βιομηχανία, ψηφιακές πόλεις, ψηφιακή ευημερία και ψηφιακή χρηματοοικονομική. Οι περιοχές αυτές είναι νευραλγικές για την υποστήριξη μιας ισχυρής ψηφιακής Ευρώπης.

Οι υποβληθείσες προτάσεις θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021, για να επιλεγούν όσες πρόκειται να τύχουν υποστήριξης από τον οργανισμό EIT Digital. Οι δράσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2022.

Οι επιχειρηματικές ομάδες που θα λάβουν ενισχύσεις, θα εργαστούν σε ευέλικτα projects που είναι γνωστά ως "Innovation Activities". Για να υλοποιηθούν οι δραστηριότητες αυτές απαιτείται να συνδυαστούν η εξειδίκευση που διαθέτει το οικοσύστημα του EIT Digital, με συνεργαζόμενους φορείς που θα συνεισφέρουν σε τεχνολογία, ταλέντα, επιχειρηματικά μοντέλα, επενδύσεις και κανάλια διανομής στην αγορά. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θα προσφέρει καινοτομίες στην αγορά μέσω της κυκλοφορίας νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο παραμένει πάντα ο αντίκτυπος που θα έχουν στην επιχειρηματική κοινότητα τα προωθούμενα καθώς και η συμβολή τους στην οικονομική βιωσιμότητα του EIT Digital.

Το EIT Digital Innovation Factory υποστηρίζει πανευρωπαϊκές ομάδες αποτελούμενες από εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Με την υποστήριξή του, επιλεγμένες δραστηριότητες θα ενσωματωθούν στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα του και θα λάβουν συγχρηματοδότηση για την έναρξη ή την ενίσχυση επιχειρήσεων και προϊόντων υπερπροηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας (deep tech).

Η EIT Digital Entrepreneurial Academy παρέχει υποστήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων και μαθημάτων με στοιχεία προσανατολισμένα στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να λάβει προτάσεις για το Master School, το Professional School και το Summer School.

Κλείσιμο
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του EIT Digital, Willem Jonker: «…το οικοσύστημα του EIT Digital έχει την ευχέρεια να συμβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία (European Digital Decade). Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τους εκφραστές της καινοτομίας από την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη να συνεργαστούν μαζί μας για να δημιουργήσουμε ευρωπαϊκές ψηφιακές λύσεις με παγκόσμια επίδραση, καθώς και για να αναπτύξουμε προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης που ενισχύουν την Ευρώπη με ψηφιακά ταλέντα και δεξιότητες. Εν ολίγοις, ας δημιουργήσουμε μαζί μια ισχυρή ψηφιακή Ευρώπη».

Τι είναι ο EIT Digital

Ο EIT Digital είναι μια Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει ως κύριο στόχο να οικοδομήσει την επόμενη γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων, ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και να αναδείξει ψηφιακά επιχειρηματικά ταλέντα. Βοηθά τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να βρίσκονται στην αιχμή της ψηφιακής καινοτομίας, παρέχοντάς τους τεχνολογία και αναπτυξιακή υποστήριξη, για να διαμορφώσουν από κοινού μια ανταγωνιστική ψηφιακή Ευρώπη, ικανή να ασκήσει παγκόσμια επίδραση στην ψηφιακή τεχνολογία του μέλλοντος.

Ο EIT Digital έχει επί του παρόντος πάνω από 300 συνεργάτες από επιχειρήσεις και βιομηχανία, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς, επενδυτικούς και δημόσιους τομείς. Μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει πάνω από 370 νεοσύστατες και ανερχόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αντλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ και έχει εγγράψει περίπου 3.000 εκπαιδευόμενους από επιχειρήσεις.
Μεταξύ αυτών που συζητούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με τον EIT Digital, συγκαταλέγονται περίπου είκοσι επιχειρήσεις και φορείς που εδρεύουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκούς φορείς, όπως κάποια τμήματα πανεπιστημίων και τεχνολογικά ή επιχειρηματικά ινστιτούτα. Ο EIT Digital ευελπιστεί και εργάζεται για να αυξηθεί κατά πολύ ο κατάλογος των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ΕIT Digital 2022 αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, στη διεύθυνση www.eitdigital.eu.



Ειδήσεις σήμερα 

«Καλό ταξίδι αγάπη μου»: Η συγκινητική, πρώτη ανάρτηση του Μπάμπη μετά τον θάνατο της Καρολάιν

«Βάφτηκε με αίμα» σήμερα η Γάζα με 40 νεκρούς - Ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από τη Δευτέρα

Μπέλα Χαντίντ: Φορώντας παλαιστινιακό μαντίλι διαδήλωσε σε πορεία στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης