Trust The Change: 100.000 ευρώ σε 22 μικρές επιχειρήσεις των Κυκλάδων!

Trust The Change: 100.000 ευρώ σε 22 μικρές επιχειρήσεις των Κυκλάδων!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα TRUST THE CHANGE στην περιοχή των Κυκλάδων.

laskaridi
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “SeaChange Greek Islands”, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σε συνεργασία με το The People’s Trust. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης για περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, με στόχο την ενδυνάμωση της μικροεπιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για το περιβάλλον.

Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών και πλέον 22 συνολικά μικρές επιχειρήσεις θα λάβουν οικονομική στήριξη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, με σκοπό να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Αμοργός, Ανάφη, Δονούσα, Ηρακλειά, Κίμωλος, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα και Φολέγανδρος δείχνουν τον δρόμο για την περιβαλλοντική αλλαγή και ετοιμάζονται για την εφαρμογή του προγράμματος TRUST THE CHANGE.

Η διαδικασία των αιτήσεων για το πρόγραμμα ήταν «ανοιχτή» για ολόκληρο τον Φεβρουάριο, ενώ εντός του Μαρτίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να υποβάλουν σύντομο επιχειρηματικό σχέδιο, όπου παρουσίασαν τις κατηγορίες δράσεων που θα μείωναν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησής τους και για τις οποίες ζήτησαν να λάβουν οικονομική στήριξη. Μάλιστα η συμμετοχή ήταν τόσο θερμή, που τελικά οι επιχειρήσεις που θα λάβουν οικονομική στήριξη είναι συνολικά 22!

«Μετά από τρία χρόνια σταθερής παρουσίας στις Κυκλάδες με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα SeaChange Greek Islands, ήμασταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Το TRUST THΕ CHANGE μας επιτρέπει να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις των νησιών με τρόπο που, εκτός από τις ίδιες, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, βοηθά εμπράκτως και το περιβάλλον. Το TRUST THE CHANGE συνδυάζει αποτελεσματικά δύο από τις βασικές επιδιώξεις του Ιδρύματος: την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικότητας», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου.

laskaridi-mesa


Το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα “SeaChange Greek Islands” περιλαμβάνει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση των κατοίκων και την ευαισθητοποίηση για τη μείωση της παράκτιας και υποθαλάσσιας ρύπανσης. Πραγματοποιείται σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων και σε συνεργασία με κατοίκους, οργανώσεις και φορείς.

Ο οργανισμός The People’s Trust

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “The People’s Trust” δημιουργήθηκε το 2016 με ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Σκοπός του είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και σε αυτό το πλαίσιο, ο οργανισμός παρέχει μικροχρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Από το 2016 ως σήμερα έχει προσφέρει οικονομική και συμβουλευτική στήριξη σε περισσότερες από 330 επιχειρήσεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης