Google: Εργαζόμενοι στη Σίλικον Βάλεϊ ίδρυσαν συνδικάτο

Google: Εργαζόμενοι στη Σίλικον Βάλεϊ ίδρυσαν συνδικάτο

Η ίδρυση συνδικάτου θεωρείται εξαιρετικά σπάνια στις εταιρείες τεχνολογίας - Στόχος των ιδρυτών είναι να διασφαλίσουν ότι  οι εργαζόμενοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης, των αντιποίνων, της διακριτικής μεταχείρισης

6525102
Στην ίδρυση συνδικάτου προχωρούν πάνω από 225 εργαζόμενοι της Google στις ΗΠΑ, όπως ανήγγειλαν οι εκλεγέντες στην ηγεσία του νέου οργάνου, σε άρθρο γνώμης στους New York Times.

«Η Alphabet Workers Union έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης, των αντιποίνων, της διακριτικής μεταχείρισης», γράφουν χαρακτηριστικά.

Η σύσταση εργατικού σωματείου θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια στη Σίλικον Βάλεϊ, που παραδοσιακά αντιστέκεται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και έρχεται μετά από πολυετείς προσπάθειες. Μάλιστα, έρχεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι διεκδικούν δίκαιες αμοιβές, έλλειψη διακριτικής μεταχείρισης και δεν αποκλείεται να προκαλέσει ένταση με την ηγεσία.

Η ίδρυση οργανώθηκε μυστικά και η ηγεσία εξελέγη τον περασμένο μήνα. Η ομάδα διατηρεί δεσμούς με την ένωση εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ και Καναδά.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ενώσεις, η Alphabet Workers Union αποτελεί μια ένωση μικρή, που εκπροσωπεί ένα πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων στην εταιρεία που απασχολεί πάνω από 260.000 εργαζόμενους και εργολάβους πλήρους απασχόλησης. Οι μετέχοντες στο σωματείο δήλωσαν ότι αγωνίζονται περισσότερο για να υπάρξει ακτιβισμός μέσα στην Google παρά για τα παραδοσιακά δικαιώματα διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αντάρτικο» από την Εκκλησία: Δεν υπακούει στα μέτρα του lockdown

Στην Ελλάδα νέα παρτίδα εμβολίων της Pfizer

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης