Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα νέα παρτίδα εμβολίων της Pfizer

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα νέα παρτίδα εμβολίων της Pfizer

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η νέα παρτίδα με 72.000 εμβόλια έφθασε νωρίς το πρωί με πτήση cargo της DHL Express στην Αθήνα - Για πρώτη φορά μέρος της παρτίδας στάλθηκε αεροπορικώς και στη Θεσσαλονίκη

emvolia2
Στην Ελλάδα έφθασε νωρίς το πρωί η τρίτη αποστολή εμβολίων της Pfizer κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr η νέα παρτίδα, όπως και η προηγούμενη, έφθασε αεροπορικώς με την πτήση cargo της DHL Express από το Βέλγιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» στις 5.30.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η νέα παρτίδα αφορούσε συνολικά 72.000 εμβόλια, τα οποία βρίσκονταν στους ειδικούς θαλάμους ξηράς ψύξης προκειμένου να παραμένει η θερμοκρασία σταθερά στους 70 – 80 βαθμούς κελσίου υπό το μηδέν.

Ακολούθως σημαντικό μέρος της νέας παρτίδας έφυγε μέσω πτήσης της DHL Express για Θεσσαλονίκη, όπου και έφθασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 8.30. Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη παρτίδα εμβολίων που φθάνει στη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα εμβόλια που στάλθηκαν στο ειδικό κέντρο αποθήκευσης της Θεσσαλονίκης είναι 24.000.

Για την παραλαβή της νέας παρτίδας κινητοποιήθηκαν οι Αρχές ασφαλείας με αστυνομικά οχήματα να συνοδεύουν αργότερα τα βαν της εταιρείας που μετέφεραν τους ειδικούς θαλάμους ξηράς ψύξης με τα εμβόλια στα κέντρα αποθήκευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχούν οι ειδικοί για το... αποτύπωμα του κορωνοϊού στις γιορτές - 140 ασθενείς εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία

Νέα οικονομικά μέτρα: Μειώσεις προκαταβολής φόρου, βαθύτερο «κούρεμα» στα ενοίκια

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης