Το πρώτο PC με οθόνη που διπλώνει παρουσίασε η Lenovo - Δείτε βίντεο

Το πρώτο PC με οθόνη που διπλώνει παρουσίασε η Lenovo - Δείτε βίντεο

Για την έρευνα, την εξέλιξη και την τελειοποίηση του ThinkPad X1 Fold η Lenovo χρειάστηκε περίπου μία πενταετία

Lenovo_Fold
Ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη των φορητών υπολογιστών εγκαινίασε η Lenovo, παρουσιάζοντας το ThinkPad X1 Fold, το πρώτο PC στον κόσμο με αναδιπλούμενη οθόνη. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, καθώς το ThinkPad X1 Fold δεν εμφανίζει την παραμικρή παραμόρφωση εικόνας, ούτε καν στη γραμμή όπου χωρίζονται τα δύο τμήματα της οθόνης του.

Στην παρουσίαση η οποία έγινε, φυσικά, online, οι άνθρωποι της Lenovo ανέλυσαν τις πολλαπλές τεχνικές προκλήσεις τις οποίες εν τέλει αντιμετώπισαν με επιτυχία και εφευρετικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οθόνη του ThinkPad X1 Fold αποτελείται από 13 διαφορετικά, επάλληλα «στρώματα» εξαρτημάτων. Μόνον έτσι όμως θα λυνόταν το πρόβλημα της ομοιογενούς ποιότητας εικόνας, χωρίς παραμορφώσεις ή «ζάρες», σε οποιαδήποτε γωνία ανοίγματος της συσκευής.

ThinkPad X1 Fold Product Tour


Για την έρευνα, την εξέλιξη και την τελειοποίηση του ThinkPad X1 Fold η Lenovo χρειάστηκε περίπου μία πενταετία. Ωστόσο, η περηφάνια για την μεγάλη καινοτομία ήταν έκδηλη στις παρεμβάσεις όλων των στελεχών της γιγαντιαίας κινεζικής εταιρείας. Μάλιστα, πέρα από τις αναλύσεις των επιμέρους χαρακτηριστικών της επαναστατικής συσκευής, κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε και επίδειξη αντοχής, με πραγματικές δοκιμασίες στο εργαστήριο. Η οθόνη του ThinkPad X1 Fold δεν πτοήθηκε ούτε από τη βολή που δέχτηκε από μεταλλικό σφαιρίδιο, ούτε όταν ερρίφθη στο έδαφος με δύναμη, σε προσομοίωση πτώσης.

Η οθόνη του ThinkPad X1 Fold είναι 13,3 ιντσών, τεχνολογίας OLED και ο στόχος της Lenovo για το συγκεκριμένο προϊόν της είναι να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα ενός laptop με αυτά του smartphone. Εξάλλου στη γκάμα της εταιρείας (αν και με την ετικέτα της Motorola, η οποία ανήκει στη Lenovo) υπάρχει ήδη ένα αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο, το Razr.

ThinkPad X1 Fold Story Main Tour


Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της αναδιπλούμενης οθόνης υποχρέωσαν τους τεχνικούς της Lenovo να επινοήσουν νέες λύσεις, όπως πχ τα ψυκτικά μέσα, τα οποία έπρεπε να είναι απίθανα λεπτά, ώστε να χωρέσουν μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα και να συνυπάρξουν με το «σάντουιτς» των 13 στρώσεων της οθόνης.

Κλείσιμο
Το ThinkPad X1 Fold είναι έτοιμο να συνδεθεί σε δίκτυο 5G, ενώ ο επεξεργαστής του είναι ό,τι πιο προηγμένο έχει παρουσιάσει η Intel, ειδικά προσαρμοσμένος στις προδιαγραφές του συγκεκριμένου φορητού PC.

Το βάρος του ThinkPad X1 Fold δεν ξεπερνά το 1 κιλό, ενώ η τιμή πώλησής του δεν είναι ακόμη γνωστή. Πιθανότατα όμως θα είναι ανάλογη της τεχνολογικής πρωτοπορίας, η οποία έχει ενσωματωθεί στον πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής φορητό υπολογιστή με αναδιπλούμενη, ενιαία οθόνη.

ThinkPad X1 Fold Story (60 sec)

Η Lenovo συνηθίζει να συνοδεύει τα νέα της προϊόντα με περιφερειακά εξαρτήματα (mouse, ηχεία, ακουστικά κ.λπ) τα οποία και αυτά ξεχωρίζουν για τη σχεδίασή τους. Για το ThinkPad X1 Fold, πάντως, το συμβατικό πληκτρολόγιο περιλαμβάνεται στη συσκευασία της συσκευής και μπορεί να τοποθετηθεί στο ένα «φύλλο» του Fold, μετατρέποντάς το σε ένα συνηθισμένο laptop -εάν αυτό επιθυμεί ο χρήστης του.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ισορροπία τρόμου» στην Αττική με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη

Μακελειό στο Σάλεμ μετά από ομηρία

«Έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα-Αγωνία για τα σημερινά τεστ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης