Πειραιάς: «Έδεσε» το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα - Αγωνία για τα σημερινά τεστ

Πειραιάς: «Έδεσε» το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα - Αγωνία για τα σημερινά τεστ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν τεστ στους επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» - TUI: Ασυμπτωματικά και τα 12 κρούσματα

IMG_9247
Στις 04:58 τα ξημερώματα της Τρίτης κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Κανένας από τους επιβάτες και το πλήρωμα δεν θα αποβιβαστεί, ενώ λίγο πριν τις 8 στο πλοίο ανέβηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στη διενέργεια τεστ.

Κλιμάκιο ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο ΕΟΔΥ (2)


Κλείσιμο
Στο λιμάνι αναμένονται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Βίντεο κρουαζιερόπλοιο



Βίντεο mein schif στον πειραια

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά). Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορωνοϊό.

IMG_9123


Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση επαφών. 

IMG_9122


Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.



Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς έφτασαν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν σε νέα πολεμική σύρραξη - Ο ρόλος Μόσχας και Άγκυρας

Τα «μυστήρια» του φετινού ΕΝΦΙΑ

Θεοδωρικάκος στο ΘΕΜΑ: Λεφτά για κάθε πληγείσα περιοχή μέσα σε 48 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης