Google: Τι νέο ετοιμάζει - Έρχονται αλλαγές στο Gmail

Google: Τι νέο ετοιμάζει - Έρχονται αλλαγές στο Gmail

Η Google δίνει ένα σημαντικό... έναυσμα στους χρήστες, προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο Gmail, μετά το σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα

google_gmail_cnn
Η Google θέτει σε πιλοτική εφαρμογή το πρότυπο BIMI στο Gmail, το οποίο, ως αντάλλαγμα της εμφάνισης λογότυπου στα email, απαιτεί από τις εταιρείες που φέρουν το εμπορικό σήμα να αυξήσουν την ασφάλεια των email τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Forbes».

Κάπως έτσι, το Gmail επέλεξε να προσθέσει λογότυπα εταιρειών για να κάνει ένα πράγμα. Τα email πιο αξιόπιστα.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η Google σε ανάρτησή της στο Cloud blog, το Gmail προσθέτει υποστήριξη για το πρότυπο των δεικτών BIMI ( Brand Indicators for Message Identification ), το οποίο επιτρέπει σε λογότυπα που ελέγχονται από εμπορικά σήματα να εμφανίζονται σε υποστηριζόμενους πελάτες email.

Στη βάση της οθόνης θα βλέπει ο χρήστης τέσσερις καρτέλες, με τη μία να είναι αφιερωμένη στο Meet, την άλλη στο Chat, μία ακόμα ως Rooms και μία ακόμη με το όνομα Mail. Πατώντας την κάθε μία, θα μπορεί να γίνει η ανάλογη χρήση της κάθε υπηρεσίας. Εξελιγμένος αναμένεται να είναι και ο διαμοιρασμός περιεχομένου μέσα από την εφαρμογή, έτσι ώστε να μπορεί, για παράδειγμα, ο χρήστης να στέλνει σε κάποιο email τη συνομιλία που είχε με κάποιον στο chat.

Η ενσωμάτωση λειτουργιών δεν περιορίζεται μόνο στις εφαρμογές G Suite της Google. Εφαρμογές τρίτων όπως τα DocuSign, Salesforce και Trello θα είναι επίσης διαθέσιμα στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η εταιρεία θα αναπτύξει επίσης νέες δυνατότητες ισχυρής ασφαλείας για το Chat και το Meet, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα ποιος συμμετέχει στις κλήσεις. Οι ανεπιθύμητοι εισβολείς μπορούν να μπλοκαριστούν και σε περίπτωση που προσπαθήσουν να συνδεθούν εκ νέου στην κλήση θα εμποδιστούν.

Κλείσιμο
Φυσικά, δεν παραλείπεται η αναφορά στην πανδημία COVID-19, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο εργάζονται εξ αποστάσεως, με την Google να σχολιάζει πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η ασφάλεια.
gmail_google_s


Για να εγκριθεί ένα εμπορικό σήμα, όλα τα email που αποστέλλονται πρέπει να χρησιμοποιούν το πρότυπο DMARC ( Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance ) για πιστοποίηση. Με την εφαρμογή του DMARC, η Google θα επαληθεύει την αυθεντικότητα της ιδιοκτησίας ενός λογότυπου. Αν το εμπορικό σήμα περνά τον έλεγχο, τότε μόνο το λογότυπο θα επιτρέπεται να εμφανίζεται δίπλα σε email.

Η Google αναπτύσσει την υποστήριξή της για το πρότυπο BIMI πιλοτικά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρίν από περίπου ένα μήνα,  υπενθυμίζεται ότι εκατομμύρια χρήστες του Gmail διαμαρτυρήθηκαν για σοβαρά προβλήματα. Οι χρήστες ανέφεραν ότι ο ενσωματωμένος Mail client των Windows 10 διαγράφει τα email τους ή / και τα στέλνει αυτόματα στα spam.

Ο απώτερος στόχος της Google είναι να κάνει την εφαρμογή του Gmail, μία ολοκληρωμένη λύση παραγωγικότητας, η οποία να προσφέρει ευκολία στην καθημερινότητα του κάθε χρήστη.

Η ανακατασκευή του Gmail δοκιμάζεται προς το παρόν από επιλεγμένες εταιρείες, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει σε όλους τους G Suite χρήστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει αν «κοκκινίσει» η Αττική
 
Βίντεο: Η ζωή της Jeanne Baret, της πρώτης γυναίκας που έκανε τον περίπλου της Γης και ανακάλυψε την βουκαμβίλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης