Επίθεση χάκερ στην EasyJet- Υπέκλεψαν δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της

Επίθεση χάκερ στην EasyJet- Υπέκλεψαν δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της

«Είμαστε σε επικοινωνία με τους πελάτες, στα στοιχεία των οποίων οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση», λέει η εταιρεία, που λόγω του κορωνοϊού έχει καθηλωμένα τα περισσότερα αεροσκάφη της 

easyjet
Θύμα χάκερ έπεσε η γνωστή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πελατών της.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία πως υπήρξε οποιασδήποτε φύσεως κατάχραση οποιασδήποτε προσωπικής πληροφορίας, ωστόσο… επικοινωνούμε με τους περίπου 9 εκατ. πελάτες στα στοιχεία των οποίων οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση, για να τους συμβουλεύσουμε για τα προστατευτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν οποιονδήποτε κίνδυνο πιθανού phishing», ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία, η οποία έχει καθηλώσει τα περισσότερα αεροσκάφη της εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19 και εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια αντιδικία με τον ιδρυτή της και μεγαλύτερο μέτοχο, ανακοίνωσε ότι δεν φαίνεται να έχει γίνει κακή χρήση προσωπικών στοιχείων των πελατών της.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τα ζητήματα ασφαλείας και συνεχίζουμε να επενδύουμε ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω το περιβάλλον ασφαλείας μας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι έχει επιστρατεύσει κορυφαίους ειδικούς για να ερευνήσουν το ζήτημα, ενώ έχει ενημερώσει το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας.

Οι χάκερς έχουν ενισχύσει τις προσπάθειές τους στοχοποίησης μεγάλων εταιρειών και των στοιχείων πελατών της που διατηρεί η εταιρεία.

Η British Airways έπεσε θύμα το 2018 υποκλοπής των στοιχείων πιστωτικών καρτών εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της, ενώ και η Cathay Pacific επλήγη.



Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πλεξιγκλάς στα γυμναστήρια - Θα ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ;

Οι Ευρωπαίοι έφηβοι έχουν στρες, καπνίζουν και «σερφάρουν», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης