H πριγκίπισσα Θεοδώρα στην αυλή του Χόλιγουντ

H πριγκίπισσα Θεοδώρα στην αυλή του Χόλιγουντ

Ακολουθώντας μια ανορθόδοξη οδό για το status της, η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προσπαθεί να πετύχει στο Χόλιγουντ ως ηθοποιός

H πριγκίπισσα Θεοδώρα στην αυλή του Χόλιγουντ
Χωρίς υποστήριξη και χαλιά να στρώνονται μπροστά της, η βαφτισιμιά της βασίλισσας Ελισάβετ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στις «Πύλες του Αδη», μια ταινία-θρίλερ βασισμένη στην ελληνική μυθολογία που γυρίζεται στη χώρα μας. «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δηλώνει η Θεοδώρα Greece στο «thema people».

Η Θεοδώρα βρίσκεται στις «Πύλες του Αδη» και παρά το μακάβριο του τίτλου, η ίδια είναι περήφανη και τρισευτυχισμένη. Εξάλλου, μια μεγάλου μήκους ταινία, μια διεθνής παραγωγή για ένα φιλμ που αφορά ένα ελληνικό θέμα και γυρίζεται στην Ελλάδα με τη Θεοδώρα Γκρις ως πρωταγωνίστρια, είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση του προσωπικού της ονείρου: να γίνει ηθοποιός, να αποκτήσει τη φήμη με τις υποκριτικές της ικανότητες και όχι λόγω του βαρέος τίτλου της. Σχετικά με το ίδιο το φιλμ ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά, εκτός από τη βασική ιδέα του σεναρίου και τους κύριους συντελεστές. Σκηνοθέτης είναι ο Μάρκο Σάντι και την παραγωγή έχει αναλάβει η 48 Film Project, μια εταιρεία πολλά υποσχόμενη και με πολύ καλές περγαμηνές, η οποία διοργανώνει μεταξύ άλλων και ένα φεστιβάλ κινηματογράφου - αλλά μέσω Διαδικτύου. Ο Σάντι έχει κερδίσει έξι βραβεία σε αυτό τον νέο θεσμό για τη μικρού μήκους ταινία του «Κλάρα».

Κλείσιμο
Αναμφισβήτητα, όμως, η σταρ του «Οι πύλες του Αδη» είναι η πριγκίπισσα Θεοδώρα, θυγατέρα του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, μια αυθεντική ευγενής, η οποία, μεταξύ άλλων, απολαμβάνει το μοναδικό προνόμιο να προσφωνεί τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας όχι «μεγαλειοτάτη» όπως κάθε κοινός θνητός, αλλά «νονά». Και αυτό διότι η Ελισάβετ είναι η ανάδοχός της. Μάλιστα πολλοί θυμούνται τη βασίλισσα της (πάλαι ποτέ) Βρετανικής Αυτοκρατορίας να σταματά το γοερό κλάμα της μικρής Θεοδώρας την ώρα της βάπτισής της χαϊδεύοντάς της απαλά το κεφάλι. Εξάλλου, το πόσο στενός είναι ο σύνδεσμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας με τον βασιλικό οίκο της Αγγλίας φαίνεται από το ότι ο πατέρας της Κωνσταντίνος βάφτισε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ενώ ο Φίλιππος, ένα άλλο από τα πέντε παιδιά του τέως άνακτα της Ελλάδας, βαφτίστηκε από την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα, την κοσμαγάπητη Lady Di. Η Θεοδώρα μεγάλωνε κυκλοφορώντας τακτικά στα βρετανικά ανάκτορα και μέλη της σταθερής της παρέας ήταν οι δύο γιοι του Καρόλου, οι πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ. Κάποτε μάλιστα ψιθυριζόταν ότι η Θεοδώρα θα γινόταν δούκισσα του Κέιμπριτζ, δηλαδή θα παντρευόταν τον Γουίλιαμ. 

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η Κέιτ Μίντλετον δεν έκλεψε τον πρίγκιπα από τη Θεοδώρα, εφόσον η μεταξύ τους σχέση ήταν μάλλον αδελφική, χωρίς την παραμικρή υπόνοια ερωτικής έλξης. Και ενώ ο βίος των βασιλέων και των δυναστειών τους, έτσι όπως οι δεσμοί τους περιπλέκονται και διαπλέκονται, θα μπορούσε να δίνει αιωνίως τροφή σε συναρπαστικές σαπουνόπερες, μια αληθινή πριγκίπισσα βρέθηκε να παίζει στο «Τόλμη και γοητεία», την πιο δημοφιλή σαπουνόπερα του κόσμου. Η οποία μάλιστα δεν προβάλλεται καν στη Βρετανία και άρα, ακόμη και εάν ήθελε η νονά της Θεοδώρας, η βασίλισσα Ελισάβετ, δεν θα μπορούσε να θαυμάσει τη βαφτισιμιά της να υποδύεται τη γραμματέα του πιο κακού χαρακτήρα στο σίριαλ. Το παράδοξο με τη Θεοδώρα Γκρις είναι ότι θα μπορούσε να ζει κυριολεκτικά σαν βασίλισσα. Αντ’ αυτού, όμως, έχει επιλέξει να ζει ως σκληρά εργαζόμενη και ανερχόμενη ηθοποιός. Ετσι, αντί να απολαμβάνει την ολοκληρωτική κενότητα του γαλαζοαίματου βίου στη Βρετανία, προτιμά να αγωνιά τρέχοντας από οντισιόν σε οντισιόν στο Λος Αντζελες, αναμένοντας τηλεφωνήματα και προτάσεις για ρόλους σαν μια στάρλετ που προσεύχεται καθημερινά για ένα χαμόγελο από τη μοίρα. 

Οι «Πύλες του Αδη» είναι μια ταινία προγραμματισμένη να προβληθεί στις αίθουσες το 2017 και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. «Είναι ένα θρίλερ βασισμένο στην ελληνική μυθολογία», εξηγεί η Θεοδώρα μιλώντας αποκλειστικά στο «thema people» για το νέο της καλλιτεχνικό βήμα, και συνεχίζοντας τονίζει: «Είμαι ενθουσιασμένη που δουλεύω σε κάτι τέτοιο. Υποδύομαι έναν μποέμ χαρακτήρα, κάτι πολύ διασκεδαστικό για μένα. Το γεγονός ότι οι “Πύλες του Αδη” είναι μια κινηματογραφική ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Θεωρώ ότι τα πανέμορφα ελληνικά τοπία θα προσδώσουν μια επιπλέον αυθεντικότητα στην ταινία». Στην ερώτηση εάν θα σκεφτόταν ποτέ να παίξει στην Ελλάδα, η Θεοδώρα Γκρις απαντά χωρίς κανέναν ενδοιασμό: «Σίγουρα θα το σκεφτόμουν αν μου το επέτρεπε το πρόγραμμά μου. Το να παίξω στην Ελλάδα θα ήταν κάτι μαγικό για μένα».





Ευγενής και αντιστάρ
Η πριγκίπισσα Θεοδώρα, το τέταρτο τέκνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Αννας-Μαρίας της Ελλάδας και της Δανιμαρκίας, γεννήθηκε το 1983 στο Λονδίνο, ενόσω η έκπτωτη βασιλική οικογένεια βρισκόταν σε μια κατάσταση που, κατά τον Κωνσταντίνο, ήταν ταυτόσημη με την «εξορία». Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκόπηκε ποτέ από τις ελληνικές της ρίζες - εξάλλου λειτουργεί ως πρέσβειρα της χώρας χρησιμοποιώντας αντί άλλου επωνύμου την ονομασία «Ελλάς» (Greece). «Μεγάλωσα στο Λονδίνο, τώρα όμως έχω εγκατασταθεί πια στο Λος Αντζελες. Νιώθω άνετα εκεί, ωστόσο κάθε φορά που θέλω να πω “γυρίζω στην πατρίδα” στο μυαλό μου έχω την επιστροφή στην Ελλάδα για να δω την οικογένειά μου. Κι αυτό συνέβαινε πάντα, κάθε καλοκαίρι», λέει η ίδια στο «thema people».

Η Θεοδώρα φοίτησε στο φημισμένο σχολείο θηλέων Woldingham, στην επαρχία του Σάρεϊ, ως εσώκλειστη. Η διασημότητα που της κληροδοτήθηκε από την οικογένειά της την επηρέασε με έναν αλλόκοτο, μάλλον αντίστροφο του αναμενομένου τρόπο: έγινε εσωστρεφής, συνεσταλμένη, ελαφρώς αγοραφοβική και πολύ ντροπαλή. Και γι’ αυτό οι γονείς, τα αδέλφια και πολλά από τα άτομα του κύκλου της εξεπλάγησαν μαθαίνοντας ότι ασχολείται σοβαρά με την υποκριτική. «Ανακάλυψα το πάθος μου για την ηθοποιία όταν ήμουν ακόμη στο σχολείο. Συνειδητοποίησα ότι το θέατρο μου δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθώ σε ένα άλλο άτομο και αυτό το λάτρεψα. Σπούδασα υποκριτική στην Αγγλία και τις ΗΠΑ, ενώ έκανα και μεταπτυχιακό στην κλασική ευρωπαϊκή υποκριτική», εξομολογείται η ίδια.

Υποβάλλοντας τον εαυτό της σε στερήσεις που θα έκαναν κάθε γαλαζοαίματη να φρίξει ακόμη και μόνο στην περιγραφή τους, η Θεοδώρα έβαλε το μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό της: να πετύχει στον χώρο της υποκριτικής εκεί όπου πραγματικά χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος. Ωστόσο, όπως σημειώνει η ίδια, «δεν είναι καθόλου εύκολο το να κυνηγάς το όνειρό σου στο Χόλιγουντ. Κάθε μέρα πρέπει να επινοώ τρόπους να εξελίσσω την καριέρα μου - είτε είμαι σε ένα θεατρικό μάθημα, είτε περνάω από οντισιόν, είτε κάνω πρόβα για κάποιο έργο, είτε βρίσκομαι σε κινηματογραφικά πλατό. Κάθε ημέρα είναι διαφορετική. Παρά τις πολλές απορρίψεις, είμαι αποφασισμένη να συνεχίσω».

Οσο για την άποψη των γονέων της σχετικά με την αφοσίωσή της στην τέχνη, έχει και αυτή δύο όψεις: η πρώτη είναι όταν ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία δοκίμασαν κάποτε να φιλοξενηθούν στο μικροσκοπικό διαμέρισμα της κόρης τους στο Λος Αντζελες. Η υπόνοια ότι η πριγκίπισσα «συγκατοικούσε» με τρωκτικά έτρεψε τους γονείς της σε άτακτη φυγή προς κάποιο ξενοδοχείο. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει: «Οι γονείς μου είναι εξαιρετικά υποστηρικτικοί στις επιλογές μου και έχουν δει πολλές από τις παραστάσεις μου», λέει η Θεοδώρα, επισημαίνοντας ότι «όταν έπαιζα σε θεατρικές παραστάσεις στο πανεπιστήμιο ταξίδευαν ως τις Ηνωμένες Πολιτείες για να με δουν». 

Ο γάμος μπορεί να περιμένει
Αν οι βασιλικοί τίτλοι μοιάζουν να έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, η Θεοδώρα Γκρις αποδεικνύει ότι μπορεί άριστα να ζει στο σήμερα - εξ ου και είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, με μια προτίμηση στην εικονογραφία του Instagram. 

Το γεγονός ότι ανήκει σε μια δυναστεία, σε μια μεγάλη και σφιχτά δεμένη οικογένεια, προκαλεί αμέσως την αναμενόμενη απορία για το εάν η ίδια σκέφτεται να κάνει το καθήκον της ως προς τη διαιώνιση του βασιλικού οίκου στον οποίο ανήκει. «Σίγουρα σκέφτομαι τον γάμο και τα παιδιά», λέει η Θεοδώρα, προσθέτοντας όμως και ότι: «Αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό άνθρωπο. Δεν βιάζομαι». 

Κι αυτό ακούγεται συνεπές ως προς τις προτεραιότητες που έχει θέσει, εφόσον προέχει η προσπάθεια για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της, που είναι η καθιέρωση και καταξίωσή της στον κόσμο της υποκριτικής. Για την οποία, όμως, έχει ξεκάθαρη άποψη: «Το θέμα με την ηθοποιία είναι ότι είναι μόνο αυτό: ηθοποιία. Αν υποδύομαι έναν χαρακτήρα που έχει αμφιλεγόμενη ηθική, δεν σημαίνει ότι τη συμμερίζομαι κιόλας. Είναι η δουλειά μου να βρω έναν τρόπο ώστε να αναδείξω την αλήθεια του χαρακτήρα. Οταν τελειώσει ο ρόλος, αφήνω τα πάντα πίσω μου. Κάποιες φορές είναι διασκεδαστικό να παίζω αμφιλεγόμενους ήρωες διότι είναι τελείως ξένοι από τον δικό μου χαρακτήρα».



H αφίσα της ταινίας «Οι Πύλες του Αδη» (Gates of Hades), του σκηνοθέτη Μάρκο Σάντι, που αναμένεται στις αίθουσες το 2017 



Με τον αδελφό της, πρίγκιπα Νικόλαο, σε βασιλικό γάμο στη Δανία



Με τον πατέρα της Κωνσταντίνο και τη μητέρα της Αννα-Μαρία 



Με τον παραγωγό Φραντσέσκο Βιτάλι 



Πολλοί ίσως τη θυμούνται από τον ρόλο της ως γραμματέα του πιο κακού χαρακτήρα στην αμερικανική σαπουνόπερα-μαμούθ «Τόλμη και γοητεία»









Πριγκιπικά ενσταντανέ στο Instagram: Από «Αγγελος», Βραζιλιάνα κι από τις φούξια περούκες, ελεύθερος σκοπευτής 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης