Ποιους απειλεί ο Μπογδάνος;

Ποιους απειλεί ο Μπογδάνος;

Το «πληθωρικός» μάλλον τον αδικεί, καθώς είναι τουλάχιστον χειμαρρώδης. Και σίγουρα οτιδήποτε κάνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποτελεί εγγυημένη εστία αντιπαραθέσεων - ακόμη και όταν δίνει απλώς (;) μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Ποιους απειλεί ο Μπογδάνος;
Το «φαινόμενο Μπογδάνος» κατέλαβε μια θέση στο ελληνικό τηλεοπτικό γίγνεσθαι σχεδόν ταυτόχρονα με την κρίση. Μέσα σε μερικά χρόνια αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους δημοσιογράφους, από τους πιο «αταίριαστους» με τον κλασικό ρόλο του παρουσιαστή ενημερωτικών εκπομπών. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει κερδίσει τον τίτλο του αντισυμβατικού ή ακόμη και του «αναρχικού» σε ό,τι αφορά στην προσέγγιση του λειτουργήματός του. Ταυτόχρονα, όμως, έχει στιγματιστεί ως χαρακτηριστικά «συστημικός» από τους επικριτές του. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έφτασαν στο σημείο να του επιτεθούν. Οπως και να ’χει, ό,τι κι αν κάνει, είτε σχολιάζει την επικαιρότητα, είτε αποπειράται να παραστήσει τον σόουμαν, είτε απλώς παντρεύεται και χωρίζει με την ταχύτητα που αλλάζει μορφασμούς μπροστά στην κάμερα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προέρχεται από ένα εντελώς ξεχωριστό καλούπι. 

- Γιατί κόπηκε το «Προβοκάτσια ΤιΒι» στον ΣΚΑΪ;

Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρινόταν στις δικές μου προσδοκίες, αλλά ούτε και του σταθμού. Η αλήθεια είναι ότι δεν εμπιστεύτηκα καλά το κριτήριό μου. Ηθελα περισσότερη ενημέρωση, η ομάδα ήταν αποκλειστικά lifestyle, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το υποστηρίξει. Δεν αισθανόμουν καλά και φαινόταν σε κάποια επεισόδια στον τρόπο που γινόταν η εκπομπή. Ως εκ τούτου, μετά από δυο συσκέψεις πρότεινα να τη σταματήσουμε. Το πρότεινα γιατί αν συνεχίζαμε να έχουμε τα αποτελέσματα που δεν θέλαμε, θα επηρεαζόταν η απογευματινή εκπομπή μου. Δεν μας βγήκε το μαξιμαλιστικό σόου, ως εκ τούτου το απόγευμα είναι πετυχημένο, κάτι που είπε και η εργοδοσία του καναλιού. Γιατί, όπως ανέφεραν, τους ενδιέφερε να μη φθείρουν έναν άνθρωπο την ταυτότητα του οποίου «χτίζουν» εδώ και κάποια χρόνια. Στο «Προβοκάτσια ΤιΒι» δεν βρήκαμε τη σωστή δοσολογία, αναλογία και ισορροπία, ούτε τη σωστή θεματολογία μεταξύ σόου και ενημέρωσης.

- Μήπως ο χρόνος σου δεν ήταν αρκετός για δύο εκπομπές;  

Αν υπάρχει μια ομάδα που δημιουργεί ένα σόου χωρίς να είναι ο παρουσιαστής συνεχώς «από πάνω», τότε γίνεται. Αλλά επειδή δεν ζούμε σε τέτοιες εποχές και η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό κανάλι, ως κατάληξη είχαμε να τρέχουμε μέχρι την τελευταία στιγμή και να βγαίνει ένα αγχωμένο τηλεοπτικό προϊόν. Κάποια στιγμή όμως θα κάνω πάλι βραδινή εκπομπή. Υπάρχει η σκέψη να δούμε ξανά την εκπομπή «Ευθέως». 

Κλείσιμο
- Τι θεωρείς ότι έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό από την απογευματινή σου εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6»;
Το κέρδος είναι η ανθρωπιά, η έλλειψη στησίματος και η τιμιότητα. Δεν αγαπώ τα προσχήματα, αλλά και αυτό έχει τεράστιο κόστος. Μεγάλο μέρος του κόσμου νομίζει ότι το κάνω επιτηδευμένα, ότι η έλλειψη στησίματος είναι το στήσιμό μου. Οταν όμως με γνωρίζουν, μου λένε συνέχεια «όπως είσαι στην τηλεόραση, είσαι και στη ζωή σου». Το έχω ακούσει εκατοντάδες φορές. Η έλλειψη επιτήδευσης είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, όπως και το να μην παίρνεις σοβαρά τον εαυτό σου. 


«Η Ελένη είναι ένα πολύ γελαστό παιδί και εξαιρετική συντροφιά. Και ωραίο κορίτσι, είναι ένα αυθεντικά σέξι κορίτσι», λέει για τη σύντροφό του Ελένη Καρβελά (αριστερά) ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ για τη σχέση που είχε με την Τζίνα Μοσχολιού (δεξιά) σημειώνει: «Παντρεύτηκα για σaυγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι εξέλιπαν νωρίς στην πορεία αυτής της συμβίωσης»


 - Καταφέρεσαι εναντίον όλων των δημοσιογράφων;

Οχι, βρίζω ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων και συγκεκριμένα τους κατηγορώ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν φασιστοειδή που ερεθίζονται επειδή, σύμφωνα με πηγές, λέγεται π.χ. ότι ο Διονύσιος Σολωμός ενδεχομένως να είναι εβραϊκής καταγωγής, σίγουρα αλκοολικός, ίσως και να μην αγαπούσε πολύ τις γυναίκες ερωτικά και ότι ήταν ελευθεροτέκτων. Δεν γίνεται να είναι τόσο στόκοι, κολλημένοι ή σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πολλοί από αυτούς είναι αριστερούληδες του κώλου, κάτι φασιστάκια που τους είπαν ότι «αγαπώ την Ελλάδα» σημαίνει πλησιάζω πνευματικά το επίπεδο του ουρακοτάγκου. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αυτούς. Και αυτοί είναι οι θεματοφύλακες της πολιτικής ορθότητας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τα θέλουν όλα μέσα στις προδιαγραφές της κακής παιδείας που πήραν. Είναι αυτοί που δεν αντέχουν να τους χαλάσεις την ιδανική εικόνα που έχουν για κάτι, διότι αμέσως εξεγείρονται με τεράστια δόσης υποκρισίας. Και ένα πράγμα που αποφεύγει το «ΣΚΑΪ στις 6» είναι η πολιτική ορθότητα. 

- Εχεις πληρώσει με ξυλοδαρμό τη στάση σου. Δεν φοβάσαι;
Γιατί δεν έχεις προσωπική ασφάλεια όπως πολλοί συνάδελφοί σου; Το έχω πληρώσει, αλλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Δεν μου αρέσει να ζω με σωματοφυλακή, δεν θέλω κάποιον που θα γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή πού είμαι, τι κάνω, ποιον βλέπω, με ποια κοιμάμαι. Δεν θέλω να ζω έτσι. Αν η κατάσταση οδηγηθεί στα άκρα, τότε αναγκαστικά θα το κάνω. Οταν είχε γίνει το περιστατικό με τους αναρχοαυτόνομους ούγκανους «μεσολογγίτες», έφαγα το ξύλο από μια συγκεκριμένη ομάδα, και αυτό λόγω της δικής μου «συστημικότητας». Δηλαδή τότε δεν έδειραν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά την «παλιοσερβιέτα του ΣΚΑΪ» - το λέω όπως το είπε ακριβώς ο τύπος που με έδειρε σε ένα καφέ κοντά στη ΑΣΟΕΕ. Κάποτε όλα αυτά στη χώρα πρέπει να μπουν στη θέση τους. Με αυτό που έκαναν κατάφεραν να έχουν προίκα έναν οργισμένο αντίπαλο. Τα Εξάρχεια πρέπει να καθαρίσουν, όσο κι αν τους νταντεύουν οι αριστερούληδες-και καλά «δεύτερη φορά Αριστερά-τρίτη φορά Μνημόνιο». Ο,τι κάνουν αυτοί είναι στον άξονα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ακραία καπιταλιστικής και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αριστερή τους ταυτότητα σε κοινωνικό πεδίο, αφήνοντας λάσκα τους κωλοπαιδαράδες των Εξαρχείων και την Παιδεία να διαλυθεί. 

«Οταν με γνωρίζουν, μου λένε συνέχεια “όπως είσαι στην τηλεόραση, είσαι και στη ζωή σου”», δηλώνει στο «thema people» ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μεγαλύτερο λάθος του θεωρεί την υπερέκθεση της προσωπικής του ζωής πριν από ενάμιση χρόνο


- Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έχεις κάνει;
Η υπερέκθεση της προσωπικής μου ζωής πριν από ενάμιση χρόνο. 

- Μιλάς για τον γάμο σου με την Τζίνα Μοσχολιού. Πήρες διαζύγιο;
Ας πούμε ότι περιμένω πώς και πώς να σοβαρευτεί η ελληνική Δικαιοσύνη και να σταματήσουμε να πηγαίνουμε από εκλογές σε απεργία και αποχή των δικηγόρων για να βγει το διαζύγιό μου. Περιμένω τη δεύτερη ακρόαση. Ηταν να γίνει αύριο και η εκδίκαση τελικά θα γίνει τον Οκτώβριο. 

- Τι κρατάς από αυτόν τον γάμο;
Θα το ξέρω όταν παντρευτώ. Γιατί δεν έκανα γάμο με την κυριολεξία του όρου. Εκανα κάτι σαν γάμο. Παντρεύτηκα για συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι εξέλιπαν νωρίς στην πορεία αυτής της συμβίωσης, αλλά δεν έχω προλάβει να ζήσω γάμο. 

- Θα παντρευόσουν ξανά;

 Ναι, και παιδιά θέλω να κάνω, εννοείται.
Μόνος μου θα ζήσω; 
- Πόσο καιρό σού πήρε να ισορροπήσεις μετά τον χωρισμό σου;
 Περίπου έναν χρόνο, όπου ξεσάλωσα και πέρασα θαυμάσια. Χόρτασα. Μετά είπα κάποια στιγμή «μαζέψου». Κουράστηκα.
- Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είσαι μαζί με την Ελένη Καρβελά.
Τι σε κέρδισε στη συγκεκριμένη γυναίκα; Το ότι δεν είναι δημοσιογράφος. Οταν τη γνώρισα, το πρώτο πράγμα που την ρώτησα ήταν «θέλετε να γίνετε δημοσιογράφος;» και η απάντηση της ήταν: «Οχι, αυτό δεν θα μου άρεσε καθόλου». Εκεί αποφάσισα να τη φλερτάρω. Εχω καεί στον χυλό, έχω κακό προηγούμενο. Ως εκ τούτου δεν θα ήθελα να είμαι με έναν άνθρωπο που με αντιμετωπίζει ως όχημα. Οσο χαρούμενος και καλοπροαίρετος άνθρωπος και αν είσαι, μεγαλώνοντας, γίνεσαι πιο υποψιασμένος. Η Ελένη είναι ένα πολύ γελαστό παιδί και εξαιρετική συντροφιά. Και ωραίο κορίτσι, είναι ένα αυθεντικά σέξι κορίτσι.

- Υπήρξε δημοσίευμα, σε εβδομαδιαία εφημερίδα, που αμφισβητούσε τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Πιστεύεις ότι το ποτήρι ξεχείλισε;

 Οι μ@λ@κίες θα πληρώνονται, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, τελικά. Στην αρχή έλεγα «απαξιώ», μετά «δεν γαμ...», ύστερα όμως αυτό γίνεται φθοροποιό. Οπότε, κάποια ημέρα είπα «θα σας γ... όλους». Αυτό το δημοσίευμα με ξεπέρασε, η αγωγή έφυγε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αδιαφορώ για το αν με λένε γκέι, δεν το θεωρώ προσβολή, και είμαι τόσο κοινωνικά φιλελεύθερος που αρνούμαι να μπω στο τριπάκι. Αυτό που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι ότι διαδίδεται πως έχω ή υπονοείται πως έχω σεξουαλική σχέση με κάποιον άνθρωπο ούτως ώστε να ευνοηθώ επαγγελματικά. Ε, θα τους σκίσω. Την περίοδο του δημοψηφίσματος δεχόμουν απειλές όπως π.χ. ότι θα με βρουν και θα με σφάξουν. Και αυτό το έκαναν επωνύμως στο Facebook. Αποφάσισα ότι αυτοί θα χάσουν ό,τι τους άφησε η μανούλα τους και θα πάνε όλα στο Χαμόγελο του Παιδιού. Είμαι πολύ θυμωμένος.

- Εκείνη τη χρονική φάση δεν θεώρησες ότι έγινες ακραίος;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την πολιτική πεποίθηση οποιουδήποτε. Εχω τεράστιο πρόβλημα με το να με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου. Ηξερα ότι το «Οχι» σημαίνει Grexit, όπως αποδείχθηκε μία εβδομάδα αργότερα, εν συνεχεία ότι το «Οχι» η κυβέρνηση θα το έκανε «Ναι», και, τρίτον, ότι «Ναι» σήμαινε τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Δεν μπορούσα να το κρατήσω για τον εαυτό μου. Σήμερα θα έκανα το ίδιο -αλλά σε χαμηλότερους τόνους- αν γινόταν δημοψήφισμα, κάτι που το σκέφτεται ο Αλέξης λόγω του Ασφαλιστικού. Αν ο άλλος είναι τόσο ηλίθιος και τον ψηφίσει, τι να πω; Η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν παλεύεται. Ο ελληνικός λαός δεν είναι σοφός, αυτά τα λένε οι πολιτικοί για να γλείφουν τον κόσμο. Εκεί εντοπίζεται ένας από τους ανθρωπολογικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει η μαρξιστική θεωρία. Είναι ακριβώς ότι ο λαός δεν είναι σοφός. Και ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλός. Αλλά ας μη μιλήσουμε για Μαρξ, γιατί τον έχει πιάσει στο στόμα της η Ελλη Παπαγγελή και μετά το υψηλό επίπεδο της προαναφερθείσας, εμείς τα αμελητέα έντομα της πολιτικής θεωρίας δεν δικαιούμαστε να μιλάμε. 

- Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες;
Στο δημοψήφισμα. Είπα «μ@λ@κ@ μου, το βυθίσανε το κράτος».

- Πολλοί σε χαρακτηρίζουν ψώνιο. Είσαι;

Είμαι ψώνιο. Πιστεύω στον εαυτό μου και είμαι ισχυρογνώμων. Εχω εμπιστοσύνη στην αναλυτική και τη συνθετική μου ικανότητα, επειδή έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο διαβάζω τα γεγονότα και βγαίνει. Αντιλαμβάνομαι ότι με λένε ψώνιο επειδή τους λέω: «Εγώ θα σας πω τι συμβαίνει». Αλλά το πιστεύω. Βέβαια, πολλές φορές αναγκάζομαι να το τροποποιήσω αυτό, οπότε τον τελευταίο καιρό έχω υιοθετήσει εκφράσεις όπως «ανίκανη η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια, λένε πολλοί πολίτες» ή «μεγάλος βλάκας ο Μπογδάνος, σημειώνουν πολλοί τηλεθεατές» κ.λπ. Δηλαδή, βάζω προτασούλες για να μη φαίνεται ότι είναι η δική μου ανάγνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης