Νέα deals στη Μύκονο - Η χρυσή «Σπηλιά», η έλευση του «La Guerite» από τις Κάννες και το μυστήριο με την Φτελιά

Νέα deals στη Μύκονο - Η χρυσή «Σπηλιά», η έλευση του «La Guerite» από τις Κάννες και το μυστήριο με την Φτελιά

Με τίμημα που συζητιέται εδώ και μέρες νέος μέτοχος μπήκε στην «Σπηλιά» αποκτώντας το 50%, στον Καλαφάτη έρχεται το φημισμένο «La Guerite» το διάσημο εστιατόριο από τις Κάννες, ενώ το παζάρι για την Φτελιά συνεχίζεται

mikonos-arthrou
Μπορεί η τουριστική σεζόν να μην έχει επίσημα ανοίξει, αλλά στη Μύκονο ετοιμάζονται πυρετωδώς. Και οι ετοιμασίες δεν αφορούν μόνο στα υφιστάμενα καταστήματα και beach club που αναμένεται να είναι έτοιμα πολύ πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και σε νέα deals που είναι στα σκαριά και που αναμένεται να δώσουν ακόμη πιο μεγάλη ώθηση στο νησί των ανέμων.

Αγοραπωλησίες λοιπόν και επιχειρηματικές συμφωνίες, αλλά και νέες αφίξεις ηχηρών ονομάτων στο χώρο της διασκέδασης είναι το θέμα συζήτησης αυτής της εποχής στο νησί και όχι μόνο. 

Η πώληση της «Σπηλιάς» 
H μεγάλη συμφωνία που συζητιέται πιο πολύ από όλες στο νησί έχει να κάνει με το sea side restaurant «Spilia» στην Αγία Άννα, το οποίο ανήκει σε δύο αδέρφια, ένα εκ των οποίων φέρεται να πούλησε το μερίδιο του 50% που του ανήκε. Αγοραστής είναι νεοσύστατη εταιρία που σύμφωνα με πληροφορίες απέκτησε το ποσοστό του Στάθη Χανιώτη στο μοναδικό εστιατόριο που επισκέφτηκε ο Έλον Μασκ κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στο νησί των ανέμων τον Ιούλιο του 2022.

Το φημισμένο εστιατόριο «La Guerite» στο νησάκι Saint Marguerite που βρίσκεται απέναντι από τις Κάννες, το οποίο αποτέλεσε την έμπνευση για το Μυκονιάτικο Nammos, ετοιμάζεται για να μπει στον χορό από την επόμενη όμως σεζόν.

la-guerite-3


Την ίδια στιγμή οι Ισπανοί πούλησαν το Destino Pacha Hotel μετά από δυο χρόνια λειτουργίας, το οποίο θα αλλάξει όνομα αφού όπως αποδείχτηκε το concept δεν περπάτησε ιδανικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το deal για την Φτελιά που στέγασε το Pacha αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού ξένος επιχειρηματίας δείχνει διατεθειμένος να επενδύσει και να προχωρήσει σε συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η «Σπηλιά» και το τίμημα εκατομμυρίων

Στις 16 Ιουλίου του 2022 ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ που είχε αφιχθεί στη Μύκονο την προηγούμενη μέρα, πραγματοποίησε την μία και μοναδική του εμφάνιση στο νησί.
Κλείσιμο
Γευμάτισε το μεσημέρι στο εστιατόριο «Spilia» όπως αναγράφεται στην περιοχή της Αγίας Άννας, το οποίο ξεχωρίζει επειδή είναι καρφωμένο σε ένα βράχο πάνω στη θάλασσα που παραπέμπει σε σπηλιά.

spilia-2


Ξόδεψε περί τα 1.400 ευρώ μαζί με την παρέα του και αποχώρησε με το tender που ήρθε, για την βίλα που διέμενε στον Τούρλο, έχοντας δει κάτι ξεχωριστό.
Μέχρι πρότινος την «Spilia» έτρεχαν ο Νίκος Χανιώτης που είχε το 50% με τους δύο γιους του Κυριάκο και Μανώλη, ενώ ο αδερφός του Στάθης που κατείχε το άλλο 50% δεν είχε ενεργό ρόλο.
Κάπως έτσι, ο Στάθης Χανιώτης αποφάσισε να πουλήσει το δικό του μερίδιο, ενώ ακούγεται πως για την κίνησή του αυτή δεν ενημέρωσε προηγουμένως τον αδελφό του. 

Το ποσό που ζήτησε όπως λέγεται ήταν υψηλό και η εταιρία που το απέκτησε φέρεται να έχει ήδη καταβάλλει μια γενναία προκαταβολή στον Στάθη Χανιώτη, δεσμευόμενη ότι τον Αύγουστο θα δώσει άλλα 5.000.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες για το συνολικό τίμημα κινούνται στη σφαίρα των φημών, καθώς συνήθως τέτοιες συμφωνίες δεν βγαίνουν με λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε οι αγοραστές έκαναν ήδη την εμφάνισή τους και ενημέρωσαν για τα σχέδιά τους τον Νίκο Χανιώτη.

spilia-1


Ο τελευταίος δεν αρνείται ότι ο αδερφός του πούλησε το 50% που του αναλογούσε, αλλά σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με δικούς του ανθρώπους, τονίζει εμφατικά ότι τίποτε δεν άλλαξε καθώς εξακολουθεί να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι νέοι μέτοχοι επιθυμούν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους στην «Spilia» ώστε να ελέγχουν στο ποσοστό που τους αναλογεί την επιχείρηση.
Κινήθηκαν μάλιστα δικαστικά αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε ενώ το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι φήμες θέλουν η κίνηση του ενός αδελφού να πουλήσει το ποσοστό του να έχει δυσαρέστησει την οικογένεια. 

La Guerite: Από το Saint Margeurite στη Μύκονο

Το νησάκι Saint Marguerite βρίσκεται απέναντι από τις Κάννες και είναι διάσημο αρχικά για το κάστρο του, αφού εκεί φυλακίσθηκε «Ο άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο», βασικός ήρωας στο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.

Στην σκιά του κάστρου βρίσκεται το κοσμοπολίτικο εστιατόριο La Guerite, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από την θάλασσα και θεωρείται ένα από τα πλέον διάσημα της Γαλλικής Ριβιέρας.

la-guerite


Λέγεται ότι από αυτό το εστιατόριο εμπνεύστηκαν το Μυκονιάτικο Nammos οι ιδρυτές του, πριν από είκοσι χρόνια, προφανώς χωρίς να φαντάζονται ότι θα ερχόταν η στιγμή που το La Guerite θα προσγειωνόταν στο νησί των ανέμων και μάλιστα με έναν έλληνα σεφ στο τιμόνι του.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα το διάσημο γαλλικό εστιατόριο θα λειτουργήσει στην Μύκονο, πιθανότατα από την ερχόμενη σεζόν, σε συγκεκριμένο location στην παραλία του Καλαφάτη.

Η πρόσβαση θα γίνεται μόνο από την θάλασσα, η κουζίνα θα είναι μεσογειακή και μεγάλο ρόλο στις γεύσεις που θα απολαμβάνουν οι πελάτες θα παίζει η εποχικότητα.
Ο Γιάννης Κιόρογλου είναι ο επικεφαλής σεφ σε όλα τα La Guerite-ένα στο Saint Barth και ένα στην Τουρκία-αλλά και στα υπόλοιπα εστιατόρια του DB Group.

la-guerite-2


Ανέλαβε το κοσμοπολίτικο σποτ των Καννών το 2013 και το αναγέννησε ολοκληρωτικά, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ όλες οι μπριγάδες του αποτελούνται από Έλληνες, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 180 άτομα.

Μάλιστα φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να έρθει το κοσμοπολίτικο εστιατόριο στην Μύκονο, αφού το σκεφτόταν χρόνια θεωρώντας ότι το La Guerite θα ταιριάξει απόλυτα στο νησί των ανέμων, αρκεί να βρισκόταν το ιδανικό location.

Η πώληση του Destino

Το Destino Pacha Hotel στον Άγιο Στέφανο λειτούργησε τελικά μόλις δύο σεζόν πριν οι Ισπανοί αποφασίσουν να το πουλήσουν, με άγνωστο προς το παρόν τίμημα.
Άνοιξε με τον ανάλογο θόρυβο στον Άγιο Στέφανο ως ένα boutique hotel με έντονο άρωμα Βαλεαρίδων θέλοντας να δώσει κάτι από Ίμπιζα στο νησί των ανέμων.

Οι πελάτες του είχαν τη ευκαιρία να απολαμβάνουν μουσικές από dj’s από νωρίς το μεσημέρι, οι οποίες δυνάμωναν όσο πέρναγε ή ώρα, ενώ έφερε και διάσημα ονόματα όπως ο Guy Gerber.

Destino-1


Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο μπαμ, σε ένα νησί όπου τα πάρτι που κυριαρχούν είναι αυτά στις παραλίες και όχι αυτά που εξελίσσονται στην πισίνα ενός ξενοδοχείου, όσο καλά και αν είναι δομημένα.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του τίποτε δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη για τις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη, ενώ εκκρεμεί η πώληση της Φτελιάς, εκεί που λειτούργησε το Pacha.

Τα μυστήρια της Φτελιάς

Στο μεταξύ, μια ανάρτηση η οποία μέχρι τώρα παραμένει ενεργή ήταν αρκετή για να ανάψει φωτιές την Τετάρτη 6 Μαρτίου, όταν το I Frati Mykonos στην σελίδα του στο Instagram ανέβασε μια εικόνα με το logo Ftelia.

Οι συζητήσεις δεν άργησαν να φουντώσουν, αφού το συγκεκριμένο brand-με εστιατόριο στην Κηφισιά και το νησί των ανέμων-δεν θεωρείται δυνατός παίχτης για ένα deal 3.000.000 ευρώ.

FTELIA


Αυτό είναι το ποσό που ζητάνε οι Ισπανοί για τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να παραχωρήσουν την Φτελιά και ο ιδιοκτήτης του I Frati Γιάννης Καλογιάννης δεν φαίνεται να τα διαθέτει.

Ο ίδιος μετά την περίφημη ανάρτηση διέψευδε το γεγονός ότι πήρε την Φτελιά λέγοντας ότι πρόκειται για λάθος του ατόμου που χειρίζεται τα social media του μαγαζιού.
Παρόλα αυτά η ανάρτηση παραμένει, την ίδια στιγμή που και η άλλη πλευρά διαψεύδει ότι υπάρχει συμφωνία, ενώ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στελέχη των Ισπανών τονίζουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, αλλά από ξένο επιχειρηματία.

Ο τελευταίος αναμένεται ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα στο νησί, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Φτελιά, που από το 2018 δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες της.
Τα πρώτα κρουαζιερόπλοια πάντως κατέφτασαν την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ το νησί ετοιμάζεται πλέον για την έναρξη μιας αμφίρροπης σεζόν, η οποία θα κρίνει πολλά.


Ειδήσεις σήμερα:

14 και σήμερα για τον στρατιώτη Κασσελάκη: Σε θάλαμο 15 ατόμων και με ειδικό γραφείο στο στρατόπεδο της Θήβας

Ο Μητσοτάκης πήρε τον έλεγχο της υπόθεσης Ασημακοπούλου: Τα μηνύματα και το παρασκήνιο

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη μετά τις καταδρομικές επιθέσεις στου Ζωγράφου - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης