Στέφανος Κασσελάκης: Σε θάλαμο 15 ατόμων και με ειδικό γραφείο στο στρατόπεδο της Θήβας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Σε θάλαμο 15 ατόμων και με ειδικό γραφείο στο στρατόπεδο της Θήβας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Το «ζακέτα να πάρεις» της μητέρας του και το επικοινωνιακό μπαράζ πριν να περάσει την πύλη του στρατοπέδου

kasselakis-thiva
Τα φώτα της δημοσιότητας μονοπώλησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς ένα μπαράζ επικοινωνιακών κινήσεων και αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα τον συνόδεψε, στην πρώτη ημέρα υπηρέτησης της στρατιωτικής του θητείας.

Παραμένοντας πολιτικά και επικοινωνιακά μάχιμος μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε χθες από νωρίς στο πλατό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, μιλώντας για την τρέχουσα επικαιρότητα, τα «αστακοκάραβα», αλλά και τον «νέο κύκλο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Άδεια και γραφείο

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπηρετήσει στην στρατιωτική του θητεία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τους απόδημους Έλληνες και να απολυθεί μεταξύ 30 Μαρτίου και 5 Απριλίου. Στο διάστημα αυτό θα διαμένει σε θάλαμο 15 ατόμων, ενώ δικαιούται από τον νόμο πέντε ημέρες άδεια, ενώ πληροφορίες θέλουν να του έχει παραχωρηθεί γραφείο εντός του στρατοπέδου, προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντά του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, μετά το πέρας της καθημερινής στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Οι «έμπιστοι» Παππάς και Πολάκης

Ερωτηθείς για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε πως «ό, τι έχω πει συγκεκριμένα, στον κατάλληλο χρόνο, Ενεστώτα και Αόριστο, ισχύει», ενώ σε ερώτηση που τέθηκε για το αν αυτή τη στιγμή έχει κάποιες εταιρίες με ενεργή συμμετοχή, απάντησε «Όχι». «Τον προηγούμενο χρόνο έκανα την πλειοψηφία της μεταβίβασης για πολλούς λόγους που δεν είχαν σχέση με την πολιτική» περιέγραψε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως «αυτός ο νόμος κατά πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικός» για το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ήμουν απογοητευμένος το 2015», μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας «ήταν πολύ καλός Πρωθυπουργός», όπως είπε, αλλά έκανε και λάθη, πρόσθεσε. Σε κάθε περίπτωση, «αυτός ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει», ωστόσο, τόνισε ο κ.Κασσελάκης, λέγοντας παράλληλα πως «ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου».

Φορώντας κάλτσες με… αστακούς, στον απόηχο της μετωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης που σημειώθηκε μετά το δημοσίευμα του «ΘΕΜατος» για την επαγγελματική δράση του κ. Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκε στην πόλη της Θήβας, προκειμένου να εκκινήσει η στρατιωτική του θητεία.

Ο Κασσελάκης με κάλτσες με αστακούς στον Παπαδάκη - «Εύχομαι όλη η Ελλάδα να τρώει αστακούς»


Selfies και χαμόγελα

Αρχικά, περιόδευσε στο κέντρο της Θήβας, αγοράζοντας φακούς επαφής, χαιρέτησε τους πολίτες και απηύθυνε μια σύντομη ομιλία στην κεντρική πλατεία. Εκεί, τον υποδέχθηκαν κάτοικοι της περιοχής και σύλλογοι που προσέφεραν δώρα στον Στέφανο Κασσελάκη που ξεκινά τη θητεία του. «Τιμή μας» του έλεγαν ντόπιοι που τον υποδέχθηκαν. Ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε για να υποδεχθεί τον Κασσελάκη βρέθηκε και ένα μικρό κορίτσι έξι ετών που έκλαιγε στα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Κασσελάκης είπε στην μικρή να συναντηθούν ξανά στο πρώτο του επισκεπτήριο.

Κλείσιμο
Στέφανος Κασσελάκης: Η βόλτα πριν παρουσιαστεί στον στρατό (2)


Κατά την σύντομη ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Θήβας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει να προσφέρει στον τόπο του. Εδώ στην Θήβα έζησε και η μητέρα μου ένα μικρό χρονικό διάστημα» και πρόσθεσε για τα αγροτικά: «Έχουμε ανακοινώσει μέτρα για τα αγροτικά που είναι αυτονόητα για εμάς. Να υπάρχει μια ρύθμιση για την αγροτική γη σε μια περίοδο που η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα μαίνεται. Υπάρχει μια γεωπονική σχολή εδώ επίσης που πρέπει να ενισχυθεί».

Στέφανος Κασσελάκης: Η βόλτα πριν παρουσιαστεί στον στρατό


Στην συνέχεια γευμάτισε σε τοπικό εστιατόριο με τον πατέρα του, Θεόδωρο που τον συνόδευε, αλλά και βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να κατευθυνθεί στις τέσσερις χθες το απόγευμα, στην πύλη του στρατοπέδου.

Κρατώντας ένα νεσεσέρ, αλλά και μια τροχήλατη βαλίτσα μαζί με έναν σάκο στον ώμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρέτησε τον πατέρα του, ο οποίος του ευχήθηκε «Καλή αντάμωση» και εισήλθε στο στρατόπεδο.

Την πύλη του στρατοπέδου νεοσυλλέκτων της Θήβας παρουσιάσθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης (1)


«Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα»

Δύο ώρες μετά περίπου, σε μια πρώτη του δήλωση ως νεοσύλλεκτος, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα «παιδί της Ομογένειας». Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας - έστω για λίγες εβδομάδες. Όμως έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή».



Όμως, από τα στιγμιότυπα της χθεσινής ημέρας δεν έλειψαν και οι… προετοιμασίες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναρτά αργά χθες το βράδυ και νέο οπτικοποιημένο μήνυμα, καθώς προετοίμαζε τις αποσκευές του για τη Θήβα. «Μην ανησυχείτε, έχω συνεργάτες, εγώ είμαι στρατό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εξασφάλισε ό, τι χρειάζεται, για να είναι «προβλεπέ» στη θητεία του, όπως λένε οι φαντάροι. Ήτοι, μάλλινες κάλτσες, εσώρουχα, ξυριστικά, γυαλιστικό για τα άρβυλα, φακούς επαφής και χαρτί τουαλέτας, για το οποίο ο κ. Κασσελάκης σχολίασε πως «καλά, δεν έχει ο στρατός χαρτί τουαλέτας;». Και φυσικά την ταυτότητά του, για να την παραδώσει, ώστε να έχει την στρατιωτική κατά τη θητεία του.

Στο ίδιο βίντεο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε ακόμη τηλεφωνικά με τη μητέρα του, που του έδωσε την κλασική συμβουλή να πάρει μαζί του, δηλαδή, μια ζακέτα, καθώς του είπε ότι θα τον συνόδευε στο στρατόπεδο ο πατέρας του «για να σε ξεπροβοδίσει», όπως και έγινε.

Όσο για τα πλάνα από τον θάλαμο της μονάδας, «θα φροντίσει ο Νίκος Ευαγγελάτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια, ο στρατός κάνει τη δουλειά του», είπε κλείνοντας το βίντεο πριν περάσει την πύλη στη Θήβα.

@skasselakis

Μην ανησυχείτε έχω συνεργάτες, εγώ είμαι στρατό! #fyp

♬ πρωτότυπος ήχος - Stefanos Kasselakis


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Ο διαρκής εφιάλτης ανήλικης από τον διαδικτυακό της φίλο - Την προέτρεψε να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα

Βίντεο του Κασσελάκη πριν παρουσιαστεί – Οι ετοιμασίες και η λίστα της τελευταίας στιγμής

Στάση αναμονής από τη Moody’s για την Ελλάδα - Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης