Louis C.K.: Το βίτσιο, το comeback στη σκηνή και τα θύματα

Τι του άρεσε να κάνει μπροστά σε γυναίκες - Το ρεπορτάζ των New York Times που φάνηκε ότι θα καταστρέψει για πάντα την καριέρα του - Βίντεο με το stand up στο οποίο αυτοσαρκάζεται για την υπόθεση

Louis_C_K
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο Louis C.K. ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο του θεάματος. Η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική, καθώς θεωρούνταν από τους καλύτερους (για πολλούς ο καλύτερος) κωμικούς και stand up comedian. Υπέγραφε τη μία δουλειά μετά την άλλη, συνεργαζόταν με κορυφαία ονόματα και οι παραστάσεις του ήταν πάντα talk of the town.

Μόνο που όλο αυτό το διάστημα τον συνόδευε μία φήμη: Αριστερά και δεξιά ακουγόταν ότι στον Louis C.K. αρέσει να αυνανίζεται μπροστά σε γυναίκες. Ο ίδιος στις παραστάσεις του αναφερόταν συνεχώς στο σεξ και μάλιστα συχνά με τραχύ, έως σοκαριστικό τρόπο, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν ότι ο εμπνευσμένος κωμικός και πατέρας θα μπορούσε να έχει σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά.

Μέχρι που ένα δημοσίευμα των New York Times  ήρθε να αποκαλύψει την αλήθεια. Η ιστορία του Louis C.K. αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ Sorry/Not Sorry που προβλήθηκε στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έδειξε πώς ξεκίνησαν όλα, αλλά και αν οι αποκαλύψεις είχαν ουσιαστικό αντίκτυπο στην καριέρα του. Γυναίκες μίλησαν στην κάμερα και περιέγραψαν όσα έζησαν, άκουσαν ή έμαθαν.
SORRY/NOT SORRY - Clip
Το δημοσίευμα των New York Times βγήκε στις 9 Νοεμβρίου του 2017 και είχε τίτλο «Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Louis C.K. για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά».

Δύο γυναίκες κωμικοί, οι Dana Min Goodman και Julia Wolov περιέγραφαν ότι το 2002 ήταν σε ένα φεστιβάλ κωμωδίας με τον Louis C.K. στο Άσπεν και εκείνος τις κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του το βράδυ. Όταν οι κοπέλες πήγαν, τις ρώτησε αν μπορούσε να βγάλει έξω το πέος του. Νόμιζαν ότι κάνει πλάκα και γέλασαν. Μόνο που τότε εκείνος γδύθηκε και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους. Οι συγκεκριμένες κοπέλες δεν θέλησαν να μιλήσουν στο ντοκιμαντέρ.

Δύο μαρτυρίες που περιλαμβάνονται όμως στο Sorry/ Not Sorry καθώς και στο ρεπορτάζ των NYT είναι οι εξής: Το 2003, η κωμικός Abby Schachner κάλεσε στο τηλέφωνο τον Louis C.K. και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αντιλήφθηκε ότι εκείνος αυνανιζόταν. Η επίσης συνάδελφός τους Rebecca Corry το 2005 ήταν σε ένα μπαρ με τον Louis C.K. κι εκείνος τη ρώτησε αν θα μπορούσε να βγάλει έξω το μόριο του και να αυνανιστεί. Η Corry αρνήθηκε και εκείνος δεν επέμεινε.

Υπάρχει τέλος μία πέμπτη γυναίκα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που δεν ήθελε να δώσει τα στοιχεία της στη δημοσιότητα, αλλά αποκάλυψε ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990 δούλευε μαζί του και εκείνος της ζητούσε συνεχώς να τον βλέπει να παίζει με το μόριό του, κάτι που εκείνη είχε δεχτεί.

Ο κωμικός δεν άργησε να απαντήσει στο ρεπορτάζ. Την επομένη έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:«Αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές. Εκείνη την εποχή, είπα στον εαυτό μου ότι αυτό που έκανα ήταν ΟΚ επειδή ποτέ δεν έδειξα σε γυναίκα το πουλί μου χωρίς να ρωτήσω πρώτα, κάτι που είναι επίσης αλήθεια. Αλλά αυτό που έμαθα αργότερα στη ζωή μου, πολύ αργά, είναι ότι όταν έχεις εξουσία πάνω σε ένα άλλο άτομο, το να του ζητάς να δει το πουλί σου δεν είναι ερώτηση. Είναι μια δύσκολη θέση γι' αυτούς. Η δύναμη που είχα πάνω σε αυτές τις γυναίκες είναι ότι με θαύμαζαν. Και χρησιμοποιούσα αυτή τη δύναμη ανεύθυνα. Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου. Και προσπάθησα να μάθω από αυτές. Και να ξεφύγω από αυτές. Τώρα έχω επίγνωση της έκτασης του αντίκτυπου των πράξεών μου. Έμαθα χθες ότι έκανα αυτές τις γυναίκες που με θαύμαζαν να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους και να είναι προσεκτικές γύρω από άλλους άνδρες που δεν θα τις έφερναν ποτέ σε αυτή τη θέση».

Η ανακοίνωση έκλεινε ως εξής: «Έχω προκαλέσει πόνο στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στα παιδιά μου και στη μητέρα τους. Έχω περάσει τη μακρά και τυχερή μου καριέρα λέγοντας ό,τι θέλω. Τώρα θα κάνω ένα βήμα πίσω και θα αφιερώσω πολύ χρόνο για να ακούσω».

Κλείσιμο
Και αυτό έκανε. Για 9 μήνες.

Τον Αύγουστο του 2018, ο Louis C.K. ανέβηκε ξανά για να κάνει stand up, λίγο δειλά στην αρχή, γρήγορα όμως με το ένα sold-out να ακολουθεί το άλλο. Υπήρξαν δε άντρες συνάδελφοί του που στα δικά τους σόου ειρωνεύτηκαν τις γυναίκες που μίλησαν στους New York Times, ειδικά εκείνη που ακουσε τον αυνανισμό από το τηλέφωνο. «Γιατί δεν το έκλεινε;» έκαναν πλάκα επί σκηνής.

Το comeback ολοκληρώθηκε με το Grammy που κέρδισε ο Louis C.K. το 2022 για το καλύτερο κωμικό άλμπουμ, κάτι μάλιστα που επαναλήφθηκε το 2023.

Ο ίδιος πάντως μετέτρεψε την υπόθεση του σε αστείο και λέει στα stand up του: «Αν ρωτήσετε κάποιον αν μπορείτε να αυνανιστείτε μπροστά του και σας πει ναι, ξαναρωτήστε: Είσαι σίγουρος; Αν πάλι πει ναι... απλά μην το κάνετε».

Δείτε το βίντεο:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης