Challenge: Η άσκηση με την καρέκλα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και δεν μπορούν οι άνδρες

Challenge: Η άσκηση με την καρέκλα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και δεν μπορούν οι άνδρες

Το βίντεο που ανέβηκε στο Twitter απέσπασε πολλά σχόλια με κάποιους προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες δυσκολεύονται να τα καταφέρνουν

Askisi_Proklisi
Αυτή την άσκηση φαίνεται πως μπορούν να την κάνουν με επιτυχία μόνο οι γυναίκες. Σε ένα βίντεο βλέπουμε μια γυναίκα να εκτελεί μια άσκηση και στη συνέχεια να… προκαλεί άνδρες και γυναίκες να την εκτελέσουν με τον ίδιο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα στέκεται όρθια και απέναντι από έναν τοίχο. Κάνει δύο βήματα πίσω, στη συνέχεια σκύβει προς τα εμπρός σε κλίση 90 μοιρών ακουμπώντας στο κεφάλι της πάνω στον τοίχο.

Μόλις σταθεροποιηθεί και φέρει τον θώρακά της παράλληλα με το έδαφος τη βλέπουμε να παίρνει μια καρέκλα, να τη φέρνει στο στήθος και να σηκώνεται με άνεση.

Στην πρόκλησή της ανταποκρίνονται τρεις άνδρες και κανένας από αυτούς δεν καταφέρνει να εκτελέσει με την ίδια ακρίβεια την άσκηση. Ακόμα μια γυναίκα κάνει την άσκηση και την εκτελεί με ακρίβεια. Το πρόβλημα με τους άνδρες ήταν δεν μπορούσαν να σηκώσουν το σώμα τους με την καρέκλα.
Κλείσιμο

Το βίντεο που ανέβηκε στο Twitter απέσπασε πολλά σχόλια με κάποιους προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες δεν τα καταφέρνουν.

«Η άσκηση έχει να κάνει με το κέντρο βάρους. Το να βρίσκεστε λίγα εκατοστά πιο πίσω από τον τοίχο κάνει όλη τη διαφορά. Οι άνδρες έχουν ψηλότερα πόδια και έτσι καταλήγουν πιο μακριά. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό και μόνοι σας επιχειρώντας απλώς την πρόκληση και μετακινώντας τα πόδια σας πιο κοντά στον τοίχο κατά μία μόνο ίντσα κάθε φορά. Δεν θα είστε σε θέση να το σηκώσετε, μέχρι να το κάνετε. Θα υπάρξει ένα σημείο όπου ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός (1 ίντσα ή λιγότερο) θα έχει μετατοπίσει το κέντρο βάρους σε μια θέση που θα σας επιτρέπει να σηκωθείτε εύκολα», σχολιάζει κάποιος.

«Έχει επίσης να κάνει με το μέγεθος του ποδιού. Τα μεγάλα πόδια των ανδρών τα απομακρύνουν πολύ από τον τοίχο, πράγμα που σημαίνει ότι ο άνδρας πρέπει να σκύψει προς τα μέσα και να στηρίξει το πάνω μέρος του σώματός του στον τοίχο. Η ανύψωση του άνω μέρους του σώματος μακριά από τον τοίχο γίνεται δύσκολη. Μια ψηλή γυναίκα πιθανότατα θα δυσκολευτεί όπως και οι άνδρες», λέει κάποιος άλλος.

«Μόνο επειδή τα πόδια των γυναικών είναι μικρότερα. Η μικρότερη απόσταση από τον τοίχο είναι το μυστικό», γράφει κάποιος άλλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ΑΑΔΕ θα στέλνει «push» σε... ξεχασιάρηδες οφειλέτες - Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

«Λιμνούπολη» ο Βόλος από την κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί - Δραματικά βίντεο

Σήματα «έξωσης» στον ΣΥΡΙΖΑ: Εν μέσω πυρών και χαμηλών ποσοστών οι αλλαγές στο οργανόγραμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης