LIVE

Κορωνοϊός

Είναι οι Καλάς των Ιμαλαΐων απόγονοι στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

kalas-0

Πού ζουν οι Καλάς
– Η ιστορία της Βακτριανής μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου
- Το ταξίδι του Δημήτρη Αλεξάνδρου στα Ιμαλάια και τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που συγκέντρωσε
- Τι δείχνει το DNA των Καλάς;

Σε άρθρο μας στις 21/11/2020 στο protothema.gr με τίτλο «Η επική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε Βακτριανή και Σογδιανή», είχαμε αναφερθεί διεξοδικά στον μακροχρόνιο αγώνα του Έλληνα στρατηλάτη για την κατάληψη των περιοχών αυτών.

Η ανταπόκριση των αναγνωστών μας ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Να σημειώσουμε μόνο κάποια πράγματα, με αφορμή ορισμένα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο. Ο Μέγας Αλέξανδρος, ήταν, όχι μόνο κατά τη δική μας ταπεινή άποψη, αλλά σύμφωνα με τη γνώμη εκατοντάδων διαπρεπών επιστημόνων, ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών. Αυτά που πέτυχε 2.350 χρόνια πριν, ήταν ασύλληπτα και πολύ δύσκολα θα τα κατάφερνε ακόμα και σύγχρονος στρατός. Η εκστρατεία του Αλέξανδρου, δεν είχε μόνο επιθετικό-κατακτητικό χαρακτήρα, αλλά και πολιτιστικό-επιστημονικό. Πολλοί ηγεμόνες, αφού υποτάχθηκαν σ’ αυτόν, συνέχισαν να διοικούν τις περιοχές που ηγεμόνευαν και πριν. Δεκάδες πόλεις ιδρύθηκαν ως τα πέρατα της Ασίας. Εκείνοι που τιμωρήθηκαν, και μάλιστα σκληρά, από τον Αλέξανδρο, ήταν όσοι είχαν αθετήσει τις συμφωνίες που είχαν κάνει μαζί του ή όσοι συνέχιζαν να τον πολεμούν. Ο Βήσος και ο Σπιταμένης που είδαμε στο προηγούμενο άρθρο ήταν δύο από αυτούς

kalas-1
 Πού ζουν οι Καλάς;

Ένα από τα μυστήρια που συνδέονται με τον Μέγα Αλέξανδρο και την εκστρατεία του στην Ασία, είναι οι Καλάς. Πρόκειται για μια φυλή που κατοικούν στο Τσιτράλ, στο ορεινό Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Σήμερα, είναι περίπου 5.000. Διαφέρουν από τις γειτονικές τους φυλές τόσο εθνολογικά και κοινωνιολογικά, όσο και θρησκευτικά, καθώς η θρησκεία τους είναι ένα μείγμα ανιμισμού, πολυθεϊσμού και πρωτο-ινδουϊσμού. Κατά καιρούς, έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για τους Καλάς. Κάποιοι ερευνητές, αλλά και οι ίδιοι, θεωρούν ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων στρατιωτών που είχαν παραμείνει στη Βακτριανή, μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γενετικές έρευνες τα τελευταία χρόνια, έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία που θυμίζουν έντονα… Ελλάδα, ενώ και φυσιογνωμικά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο, οι Καλάς δεν έχουν καμία απολύτως σχέση όχι μόνο με τους Πακιστανούς, αλλά και με τους άλλους ασιατικούς λαούς των γύρω περιοχών. Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, έφτασε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στη χώρα των Καλάς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έγραψε το βιβλίο «Καλάς: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ – Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου», που από το 1998 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως σήμερα, έχει κάνει 11 εκδόσεις (!). Στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζει στοιχεία και φωτογραφικό υλικό, που τεκμηριώνουν την άποψή του ότι οι Καλάς, είναι απόγονοι Μακεδόνων στρατιωτών. Πριν δούμε περισσότερα όμως για τους Καλάς, ας δούμε την ιστορία της Βακτριανής μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

kallas--3


Η Βακτριανή μετά τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο Μέγας Αλέξανδρος, είχε αφήσει στη Βακτριανή 3.500 στρατιώτες, κυρίως μεγάλους σε ηλικία και ανήμπορους, για διάφορους λόγους, να τον ακολουθήσουν στη συνέχεια της εκστρατείας του (327 π.Χ.). Από τότε, η ελληνική παρουσία στην περιοχή, ήταν έντονη και μακραίωνη.

kalas-2
Μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, οι Σελευκίδες διάδοχοί του ήταν υποχρεωμένοι να διατηρούν στη Βακτριανή μόνιμα, περισσότερους από 20.000 πεζούς και 3.500, για να διατηρούν την εξουσία τους. Το ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής άνθησε από το τέλος του 3ου π.Χ. αιώνα, ως το πρώτο μισό του 2ου π.Χ. αιώνα. Γύρω στο 250 π.Χ. υπήρξε ένα μικρό διάλειμμα, καθώς ο διοικητής της Βακτριανής Διόδοτος, ανακήρυξε τον εαυτό του ανεξάρτητο βασιλιά, αποσκιρτώντας από το κράτος των Σελευκιδών, ενώ αργότερα ο Ευθύδημος μαζί με τον γιο του Δημήτριο, επέκτειναν το βασίλειο που είχαν ιδρύσει καθώς αποσκίρτησαν από το κράτος των Σελευκιδών, ως τα σύνορα της Βόρειας Ινδίας.

Οι βάρβαροι νομάδες Κουσάν αρχικά και οι Σκύθες νομάδες αργότερα (140-130 π.Χ.), διέλυσαν το ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής. Οι Σκύθες, ήταν νομάδες ιρανικής καταγωγής που ζούσαν στην έρημο Γκόμπι και καταπιέζονταν από τον Βου-τι χαν, ο οποίος κατάφερε να εξαπλώσει την εξουσία της αυτοκρατορικής δυναστείας της Κίνας, μέχρι την Κεντρική Ασία.
Οι Έλληνες του βασιλείου της Βακτριανής, ζήτησαν τότε καταφύγιο στα σύνορα του Καφιριστάν, ενώ οι Σκύθες παρέμειναν και εγκαταστάθηκαν στη Βακτριανή, αντικαθιστώντας τους Έλληνες. Τελικά, οι Έλληνες Μακεδόνες της Βακτριανής και οι απόγονοι τους αφελληνίστηκαν, ενώ η αυτοκρατορία που είχαν ιδρύσει οι Κουσάν επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος της Ασίας και οι υπήκοοί της ασπάστηκαν τον βουδισμό.

Η ιστορία των Καλάς

kalas-4
Οι Καλάς, είναι λαός που ζει στο Τσιτράλ του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σε υψόμετρα μεταξύ 2.000 και 2.500 μέτρων. Για την καταγωγή τους, έχουν διατυπωθεί διάφορες εκδοχές. Υπάρχει, ανάμεσα και στους ίδιους μάλιστα, η άποψη ότι κατάγονται από στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο αποκαλούν Σικάντερ.

Η έκτασή στην οποία ζουν, είναι περίπου ίση μ’ εκείνη της Χαλκιδικής, γύρω στα 3.000 τ.χλμ.

Οι Καλάς στο πέρασμα των αιώνων, έγιναν στόχος διάφορων επιδρομέων. Οι Άραβες, που τους αποκαλούσαν Καφίρ, άπιστους δηλαδή, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τους υποδουλώσουν τον 12ο αιώνα. Αργότερα, ο Τζένγκις Χαν κήρυξε εναντίον τους ιερό πόλεμο, δεν μπόρεσε όμως ούτε αυτός να τους νικήσει.

Οι εμφύλιες διαμάχες μεταξύ των Καλάς και νέες εχθρικές επιθέσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα οι Καλάς να περιοριστούν στις τρεις κοιλάδες που ζουν σήμερα: Μπιρίτ, Μπουμπορέτ και Ρουμπούρ.

Τον 19ο αιώνα, οι Καλάς ήταν γύρω στους 70.000. Όμως, ο φεουδάρχης-σουλτάνος του Αφγανιστάν Αβδουραχμάν, το 1895, κατέλαβε μεγάλο μέρος της χώρας τους και έσφαξε πολλούς, ενώ άλλους τους ανάγκασε να εξισλαμιστούν. Οι (πρώην) αυτοί Καλάς, λέγονται σήμερα Νουριστάνις ή Γιαντίντις.

Οι Καλάς που απέμειναν, γύρω στους 5.000, προστατεύονται από το πακιστανικό Σύνταγμα σαν μειονότητα, ζουν απομονωμένοι, μιλούν τη γλώσσα Kalasha, που ανήκει στις λεγόμενες «ινδοάριες », που «υπάγονται» στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, ενώ η θρησκεία τους έχει χαρακτηριστεί ως μια μορφή αρχαίου ινδουϊσμού. Άλλοι επιστήμονες, κάνουν λόγο για ανιμισμό ή ειδωλολατρεία, ενώ σίγουρα οι Καλάς δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τον μωαμεθανισμό.

kalas-5
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου που έζησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με τους Καλάς, περιγράφει τα ήθη και τα έθιμά τους, την ενδυμασία τους, αντικείμενα στα σπίτια τους που θυμίζουν αρχαία μακεδονικά, γνωστά από ανασκαφές στη χώρα μας, ενώ τονίζει ότι οι ίδιοι είναι απόλυτοι: πρόγονοί τους, ήταν οι Μακεδόνες στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Σικάντερ, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ανάμεσα στα άλλα, είναι ο μόνος στρατηλάτης που λατρεύεται σαν Θεός στις περιοχές που πέρασε. Το όνομά του, Ισκαντέρ ή Σικάντερ, είναι θρύλος μέχρι σήμερα!

Να σημειώσουμε, ότι σε ανασκαφές που έγιναν μεταξύ 1964 και 1978 στο Βόρειο Αφγανιστάν, στην επαρχία Takhar, εκεί που συμβάλλουν οι ποταμοί Panj και Kocha, βρέθηκαν τα ερείπια της πόλης Ai-Khanum. Πρόκειται για την Αλεξάνδρεια επί του Ώξου, που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 330 π.Χ. Άλλοι μελετητές, υποστηρίζουν ότι η πόλη ιδρύθηκε από τον Αντίοχο Α’ τον Σωτήρα. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές, είναι συγκλονιστικά. Ανάμεσά τους και το χρυσό νόμισμα του Ευκρατίδη Α’ (171-145 π.Χ.), που θεωρείται το μεγαλύτερο γνωστό χρυσό νόμισμα που κόπηκε στην αρχαιότητα (ζυγίζει 169, 2 γραμμάρια και η διάμετρός του είναι 5,8 εκατοστά).

Τι έδειξε το DNA των Καλάς και άλλων λαών του Πακιστάν

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος παρουσιάζει στοιχεία από μελέτες που έγιναν, τρεις πακιστανικοί πληθυσμοί, οι Μπουρούσο, οι Παστούν και οι Καλάς, ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι Μακεδόνων στρατιωτών. Οι μελέτες που έγιναν, έδειξαν ότι κανένας από τους τρεις λαούς δεν δέχτηκε σημαντική γενετική διείσδυση από Έλληνες ή άλλους Ευρωπαίους. Στην κατά ζεύγη σύγκριση ανάμεσα σε Έλληνες και σε καθέναν από τους λαούς αυτούς, με τη χρήση γενετικών αποστάσεων, οι χαμηλότερες τιμές παρατηρήθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Παστούν, συνεπώς πιο κοντά γενετικά με τους Έλληνες, είναι οι Παστούν.

Οι σύγχρονοι Έλληνες, έχουν σχετικό ψηλό ποσοστό της γενεαλογικής γραμμής E-V13. Έρευνες έδειξαν, ότι η γενεαλογική γραμμή E-V13 του χρωμοσώματος Y, δεν παρατηρήθηκε στους Μπουρούσο και τους Καλάς, αλλά μόνο στους Παστούν και μάλιστα σε ποσοστό 2%.

Η ανάλυση επιμειξίας, ανάμεσα σε Έλληνες και στους τρεις λαούς, έδειξε μηδενικές τιμές για τους Μπουρούσο και τους Παστούν και τιμές από 20% ως 40% για τους Καλάς!

kalas-6
Ωστόσο, η απουσία της πρόδρομης απλοομάδας E-M35 της γενεαλογικής γραμμής E-V13, παρά το σημαντικό ποσοστό επιμειξίας, δείχνει ότι υπάρχει μόνο ενδεχόμενο μικρή γενετική συνεισφορά των Ελλήνων στους Καλάς.

Από τη μοριακή μελέτη των κοινών απλοομάδων Ελλήνων και Παστούν διαπιστώθηκε ότι ο χρόνος μεταλλάξεων που τους χαρακτηρίζουν, ήταν πριν από 2.000-2.500 χρόνια.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, εκστράτευσε στην περιοχή πριν 2.350 χρόνια περίπου και ο Κ. Τριανταφυλλίδης δέχεται ότι ο χρόνος μεταλλάξεων, συμπίπτει με την παρουσία των στρατιωτών του στο σημερινό Β. Πακιστάν.

Όσο για τους Καλάς, ζούσαν απομονωμένοι για χιλιάδες χρόνια στα οροπέδια του Ινδικού Καυκάσου. Η γενετική μελέτη έδειξε ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν γενετική σύσταση που είναι κοινή με τη γενετική δεξαμενή πληθυσμών της Ευρώπης και της Μ. Ασίας και όχι πληθυσμών της ΝΑ Ασίας.

Άλλωστε, στις φωτογραφίες βλέπουμε ξεκάθαρα, ότι οι Καλάς δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Πακιστανούς και τους άλλους Ασιάτες που γνωρίζουμε, αλλά έχουν σχεδόν καθαρά, ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

kalas-8
Όπως γράφει ο Κ. Τριανταφυλλίδης: «Η γενετική υπογραφή των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου ίσως ανιχνεύεται, έστω και ισχνά, μετά από 2.500 χρόνια σε λαούς της μακρινής εκείνης γεωγραφικής περιοχής της Ασίας».

Ό, τι και να λένε οι επιστήμονες, οι Καλάς θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Μακεδόνων στρατιωτών, θα ακολουθούν τον δικό τους τρόπο ζωής, τα δικά τους ήθη και έθιμα και θα περιμένουν τον Σικάντερ να γυρίσει, για να τους οδηγήσει πίσω στην πατρίδα τους…

Πηγές: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, «Καλάς: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ, Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου», 11η έκδοση, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΡΩΔΙΟΣ, 2018 (Α’ ΕΚΔΟΣΗ 1998)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, 2020.

kalas--7
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Σωκράτης Σορολόπης

Αυτή η ιστορία που θέλει τον Αλένξαδρο να εξεστράτευσε στην Ασία για πολιστιστικούς λόγους πρέπει κάποτε να τελειώσει. Η ιστορία, δηλαδή ο Αρριανός μας δίδει την επιστολή του προς δαρείο οπου του εξηγεί τους λόγους αυτήςςτης εξτραετίας. Φτάνει πιά με το παραρμύθι που έπλασαν οι δυτιοκευρωπαίοι κατα την αναγέννηση ώστε να διικαοολγίσουν τις δικές τους απιοκιοκρατικές τους κινήσεις. Στόχος της ερξατείας ήταν η απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών πρωταρχικά, αυτό προκύπτει από την ιστορία του πατέρα του κυρίως,η απελευθέρωση λοιπόν και δεύτερον η εκδίκιση για όσα οι Πέρσες έκαναν στους Έλληνες. Και τέλος για να σταματίση η Περσική επιβουλή.

Νηρεας

Ποτέ ήρθαν οι Σλάβοι στην Μακεδονία? Οι Έλληνες δεν ήρθαν σε επαφή με τους Πέρσες την εποχή του μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάθοδος των μυριων κλπ Δεν υπήρξε τότε η κάθοδος Δωριεων αλλά Ηρακλειδών Όχι Αλβανών.. Καλό το άρθρο... υπάρχουν τεκμήρια τον ΜΑ ακολούθησαν τεχνητές και σοφοί που έμειναν εφτασα μέχρι την Ινδία επηρέασαν τον βουδισμό..

@Νηρεας

Οί σλάβοι ήρθαν στην Μακεδονία επίσημα τον 6ο μΧ αιώνα, αλλά υπήρχαν πολύ πιο πρίν σαν πολλές πλην ολιγάριθμες φυλές. Τον 4ο αιώνα οι βυζαντινοί μετακίνησαν στην Ν.Ελλάδα σλάβους (ήταν γεωργοί και κτηνοτρόφοι) για να καλλιεργούν τις έρημες γαίες μετά τις σφαγές πού έκανε ο σταλμένος από τον Μέγα Θεοδόσιο Αλάριχος. Ό Ηρακλής είναι μυθολογικό και όχι ιστορικό πρόσωπο. Ηρακλειδείς αυτοονομάστηκαν οι Δωριείς πού κατέβηκαν στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Φαίνεται ότι από τότε οι άνθρωποι έψαχναν κληρονομιές μέσω τού DNA και της υποτιθέμενης καταγωγής. Όσο για τους αλβανούς, πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι οί Δωριείς δεν ήταν συγγενικό φύλο με τους αλβανούς, δηλ. τους τότε ιλλυριούς;

Βρε τι μου θυμίζουν, τι μου θυμίζουν ...

Παιδιά δεν τρολαρω αλλά όλοι τους μοιάζουν με Κερκυραίους και μαλιστα από τον Κατω Γαρούνα (γιατί υπάρχει και ο Πάνω )

Ή φωνή της λογικής

Ότι και να μού λένε διάφοροι εντολοδόχοι ψευδεπιστήμονες αρνούμαι να δεχτώ ότι οι σλαβόφωνοι ελλαδίτες της Μακεδονίας του Αιγαίου (γιατί το 95% τους, συν αυτούς πού φασιστικά ελληνίζουν σήμερα ήταν και πάρα πολλοί είναι ακόμα σλαβόφωνοι) έχουν διαφορετικό DNA από αυτό των κατοίκων της Β.Μακεδονίας ή και της Βουλγαρίας. Εφόσον οί σλάβοι κατοίκησαν σε αυτές τις περιοχές σίγουρα αναμείχθηκαν με τον παλαιότερο πληθυσμό και φυσιολογικό είναι να έχουν κοινό DNA. Φυσικά ισχύει το ίδιο και για τους ελλαδίτες της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας. Οί νησιώτες και οι μικρασιάτες είναι πιο διαφορετικοί . Επίσης πολύ πιθανό είναι να υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ ελλήνων ,παστούν και περσών. Οί αρχαίοι έλληνες, των οποίων στοιχεία του DNA όσο και να'ναι και παρά τις επιμειξίες διατηρούνται όχι μόνο στους ελλαδίτες αλλά και στους μουσουλμανικούς τώρα πληθυσμούς της Μ.Ασίας και της Μ.Ανατολής ήταν σε μακροχρόνια επαφή και επιμειξία με τους πέρσες, τους φοίνικες, τους αιγυπτίους κλπ και όχι μόνο λόγω της εκστρατείας του Αλέξανδρο,υ. Εν πάσει περιπτώσει , ιστορικό γεγονός είναι ότι με λαούς πού ψάχνουν τον λόγο ύπαρξης τους στο DNA τους κάτι δεν πάει καλά.

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Δεν ετυχε να παρατηρησεις ιστορικο χαρτη εκεινης της εποχης; Περιελαμβανε ενα παραλληλογραμμο με τη Μεσογειο στη μεση και τις γυρω απο τις θαλασσες περιοχες. Στην ενδοχωρα δεν υπηρχε ''οικουμενη'' χωρα, μονιμη κατοικια, πολη-πολιτισμος! Αυτα που σας μαθαιναν οι κομουνιστες τοσα χρονια ξεχαστε τα Δεν κατεβηκε ο πολιτισμος απο τους Σλαβους ή τους Εσκιμωους,απο τους Ελληνες τον πηρατε ολοι σας! που εκεινη την εποχη αποτελουσαν το 1/ 4 του ολου πληθυσμου του πλανητη μας, τουλαχιστον!...

φερντοσι

Το περσικό επικό βιβλίο "Shahnameh", το βιβλίο των βασιλιάδων, που γράφτηκε από τον Ferdowsi, αναφέρεται στον Αλέξανδρο ως Σεκαντάρ, ως εναν περση βασιλιά, γιο του βασιλιά Darab και της Anahita, την κόρη του Φιλιππου. Ο Βασιλιάς Νταράμπ είναι ο πατέρας του Δαρείου Γ ', έτσι ώστε ο Σεκανταρ είναι αδελφός του Περση βασιλιά που θα μεγαλώσει για να νικησει. Η προσπάθεια του Sekandar να προχωρήσει και να δει περισσότερα από αυτόν τον παράξενο και όμορφο κόσμο ειναι ασταματητη. Ξανά και ξανά προσποιείται ότι είναι απεσταλμένος, ώστε να μπορεί να είναι ο πρώτος που θα μιλήσει με μια νέα βασίλισσα ή βασιλια. Μετα στέλνει αλαζονικά γράμματα σε βασιλιάδες ή βασίλισσες, και στη συνέχεια κατακτά τα εδάφη τους. Όμως ο Σεκαντάρ φαίνεται επίσης να κυβερνά δίκαια, και κατά καιρούς σταματά να σκοτώσει ένα τέρας, να μιλησει με ενδιαφέροντες ανθρώπους ή να θαυμάσει κάποιο παράξενο τοπίο. Περνάει από ένα υπέροχο κρυστάλλινο βουνό. Χτίζει ένα ισχυρό τείχος για να συγκρατήσει μια ορδή τεράτων και αντιμετωπίζει έναν δράκο που αναπνέει φωτιά. Καθώς πλησιάζει στο τέλος του ταξιδιού του, ο Sekandar ακουει να του λενε όλο και πιο συχνά ότι έχει δει παραπανω από ένα δίκαιο μερίδιο θαυμάτων που διανέμονται σε οποιονδήποτε άντρα και ότι ο χρόνος της κυριαρχίας του έχει σχεδόν τελειώσει. Όσο πιέζει ο Sekandar να κατακτησει κανουργιους τοπους, τόσο πιο δυσοίωνες γίνονται αυτές οι προειδοποιήσεις. Ο Sekandar συναντά ένα δέντρο που μιλαει που προβλέπει την ώρα του θανάτου του, εκτός αν φτάσει στα νερά της ζωής. Ο Sekandar δεν προλαβαινει να φτάσει εκεί, αρρωσταίνει και πεθαίνει. Σχεδόν εκατό χιλιάδες έρχονται να τον θρηνησουν συμπεριλαμβανομένου του φιλόσοφου Αριστοτελη και άλλων Ελλήνων σοφών. Αλλά ο Ferdowsi αποδιδει στη μητέρα του Sekandar τις πιο ισχυρές λέξεις: "Φαινόσουν ένα σύννεφο καταιγίδας γεμάτο χαλάζι: είπα Ότι δεν θα μπορούσες ποτέ να πεθάνεις, που είχες χυσει τόσο αίμα σε τοσους πόλεμους Πρέπει να είναι κάποιο μυστικό που δεν ξερει κανεις αλλος, Κάποιο φυλακτό που σου έδωσε η μοίρα Για να σε κρατήσει ασφαλη οτι κι αν κάνεις Συνενωσες τον κόσμο των μικρων βασιλειων, κατεδαφισες στη σκόνη το στέμμα μιας αρχαιας αυτοκρατορίας, Και όταν το δέντρο που φύτεψες έπρεπε να φέρει καρπους, πέθανες και με άφησες σε απόγνωση. " Ο Sekandar τοποθετείται στη δυναστεία Kiani. Οι Kiani βασιλιάδες είναι οι ήρωες της Avesta, του ιερου κείμενου του Ζωροαστρισμού. Είναι εκπληκτικό το ότι το έμβλημα της δυναστείας Kiani είναι το ίδιο με το εμβλημα των μακεδονων, ο ήλιος των 16 ακτίνων.

φερντοσι

Το περσικό επικό βιβλίο "Shahnameh", το βιβλίο των βασιλιάδων, που γράφτηκε από τον Ferdowsi, αναφέρεται στον Αλέξανδρο ως Σεκαντάρ, ως εναν περση βασιλιά, γιο του βασιλιά Darab και την Anahita, την κόρη του Philips. Ο Βασιλιάς Νταράμπ είναι ο πατέρας του Δαρείου Γ ', έτσι ώστε ο Σεκανταρ είναι αδελφός του Περση βασιλιά που θα μεγαλώσει για να νικησει. Η προσπάθεια του Sekandar να προχωρήσει και να δει περισσότερα από αυτόν τον παράξενο και όμορφο κόσμο ειναι ασταματητη. Ξανά και ξανά προσποιείται ότι είναι απεσταλμένος, ώστε να μπορεί να είναι ο πρώτος που θα μιλήσει με μια νέα βασίλισσα ή βασιλια. Μετα στέλνει αλαζονικά γράμματα σε βασιλιάδες ή βασίλισσες, και στη συνέχεια κατακτά τα εδάφη τους. Όμως ο Σεκαντάρ φαίνεται επίσης να κυβερνά δίκαια, και κατά καιρούς σταματά να σκοτώσει ένα τέρας, να μιλησει με ενδιαφέροντες ανθρώπους ή να θαυμάσει κάποιο παράξενο τοπίο. Περνάει από ένα υπέροχο κρυστάλλινο βουνό και βλέπει ένα ψάρι τόσο μεγάλο όσο ένα νησί. Χτίζει ένα ισχυρό τείχος για να συγκρατήσει μια ορδή τεράτων και αντιμετωπίζει έναν δράκο που αναπνέει φωτιά. Καθώς πλησιάζει στο τέλος του ταξιδιού του, ο Sekandar ακουει να του λενε όλο και πιο συχνά ότι έχει δει παραπανω από ένα δίκαιο μερίδιο θαυμάτων που διανέμονται σε οποιονδήποτε άντρα και ότι ο χρόνος της κυριαρχίας του έχει σχεδόν τελειώσει. Όσο πιέζει ο Sekandar να κατακτησει κανουργιους τοπους, τόσο πιο δυσοίωνες γίνονται αυτές οι προειδοποιήσεις. Ο Sekandar συναντά ένα δέντρο που μιλαει που προβλέπει την ώρα του θανάτου του, εκτός αν φτάσει στα νερά της ζωής. Ο Sekandar δεν προλαβαινει να φτάσει εκεί, αρρωσταίνει και πεθαίνει. Σχεδόν εκατό χιλιάδες έρχονται να τον θρηνησουν συμπεριλαμβανομένου του φιλόσοφου Αριστοτελη και άλλων Ελλήνων σοφών. Αλλά ο Ferdowsi αποδιδει στη μητέρα του Sekandar τις πιο ισχυρές λέξεις: "Φαινόμουν ένα σύννεφο καταιγίδας γεμάτο χαλάζι: είπα Ότι δεν θα μπορούσες ποτέ να πεθάνεις, που είχες χυσει τόσο αίμα σε τοσους πόλεμους Πρέπει να είναι κάποιο μυστικό που δεν ξερει κανεις αλλος, Κάποιο φυλακτό που σου έδωσε η μοίρα Για να σε κρατήσει ασφαλη οτι κι αν κάνεις Συνενωσες τον κόσμο των μικρων βασιλιων, κατεδαφισες στη σκόνη το στέμμα μιας αρχαιας αυτοκρατορίας, Και όταν το δέντρο που φύτεψες έπρεπε να φέρει καρπους, πέθανες και με άφησες σε απόγνωση. " Ο Sekandar τοποθετείται στη δυναστεία Kiani. Οι Kiani βασιλιάδες είναι οι ήρωες της Avesta, του ιερου κείμενου του Ζωροαστρισμού. Το έμβλημα της δυναστείας Kiani είναι ο 16αχτινος ηλιος οπως των μακεδονων.

Ψυχραιμια παιδια!

Ακουσαν για απογονους οι δικοι μας και ξεσηκωθηκαν. Ειναι χρησιμο να θυμηθει κανεις πως γινοντουσαν οι κατακτησεις εκεινα τα χρονια: Ξεκιναγε λοιπον το εκστρατευτικο σωμα, 30-50χιλ του Αλεξανδρου, και καποιος αριθμος βοηθητικων (μαγειροι, κλεφτες, εργαζομενες κοπελλες). Οταν επαιρναν μια σημαντικη πολη, αφηναν φρουρα, εκατο-διακοσιους, που ειχαν την εξουσια. Η διοικηση μπορει να ηταν μακεδονικη, αλλα ο πληθυσμος ηταν ντοπιος. Το μακεδονικο DNA, οσο πηδηχτουλδες να ηταν οι 100, θα εμενε μικρο ποσοστο του συνολου. Βεβαια σαν θρυλος διατηρειται, ειδικα αν οι 100 ηταν εξυπνοι και εκαναν ντοπιες συμμαχιες αντι να το ριξουν στην κραιπαλη. Κι εκει απ'οτι φαινεται διατηρηθηκαν αρκετα στην εξουσια.

Xaris4

ναι προφανως δεν ειπες κατι καινουριο... ολες οι αυτοκρατοριες ετσι εκαναν τις κατακτησεις... εδραιωνεις την κυριαρχια σου και τη νικη σου με μια σειρα μαχων και αφηνεις φρουρες και διοικητικους και στρατιωτικους ανα περιοχες και πολεις.. δεν ηταν πηδηκουλες οι ελληνες περισσοτερο η λιγοτερο απο αντιστοιχους αλλους λαους να και σιγουρα ως ενα ποσοστο μετραει και ο τροπος επιβολης.

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Πανω απο 70 πολεις ιδρυσε ο Μ.Αλεξανδρος(κρατιδια ελληνικα θα λεγαμε σημερα), και πολυ περισσοτερες, οι Ελληνες διαδοχοι του,στις οποιες επι 350 χρονια πηγαινοερχονταν Ελληνες! Χρονος αρκετος για να εκπολιτισθουν οι βαρβαρο οι οποιοι δεν καλουνταν να ξεχασουν κανενα δικο τους πολιτισμο αλλα απλα να υιοθετησουν τον πολιτισμο των Ελληνων και να αντικαταστησουν τη μιζερη και αχαρη ζωη τους με μια καλυτερη! Ηταν ταμπουλα ραζα. Αν δεν καλυτερευε η ζωη τους, δε θα τον θεοποιουσαν μετα θανατο και δε θα καμαρωναν και ως τα σημερα οτι ειναι σπορα του Μ.Αλεξανδρου,οπως δεν καμαρωνουν ποτε οι λαοι για τους πραγματικους τυραννους τους!

Κραυγή αγωνίας

Εμείς Καλάς αγαπάμε Ελλάδα, αγαπάμε Μητσοτάκη, θέλουμε δικαίωμα ψήφου, στείλτε μας βοήθεια αδέρφια, είμαστε Έλληνες αναντάν παπαντάν. Λέτε να πιάσει;

Λεωνιδας

Ωραια ολα αυτα, αλλα εδω δεν μπορουμε να προστατευσουμε τους Ελληνες της Αλβανιας, τους Ελληνες στην Κωνσταντινουπολη, στην Κυπρο, Αρμενια κλπ. Αντιθετα εχουμε κατακλυσθει απο Ασιατες, Αφρικανους, Αλβανους, κλπ που ερχονται παρανομα, και αλλοιωνουν και εγκληματουν στον ντοπιο πληθυσμο. Το να ξερω ποιοι ειναι οι Καλας φαινεται σαν ωραιο παραμυθι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ

αν βάζατε δίπλα στις φωτογραφίες τους, για σύγκριση, φωτογραφίες με ρομά, αρκετοί θα ήταν αυτοί που θα έλεγαν: είναι, μπορεί να είναι ρομά. τελοσπάντων ασιατόφατσες της κεντρικής ασίας! μπορεί και ουιγούροι! Αλλά ας θυμηθούμε και τα εξής: Η ανακάλυψη των καλάς, κάπου στα 1990, επί υπουργίας Μαγκριώτη (πασοκ), προκάλεσε οργασμό επισκέψεων, ανταλλαγών, ταξιδιών, γιορτών κλπ ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα! Κι όλοι πέρναγαν καλά! Ο νοών νοείτω. Και η καλοπέραση έφτασε και στα χρόνια του Δόλη (υπεύθυνου για τον απόδημο Ελληνισμό... Σ.Α.Ε. Αυστραλίας-Ασίας, ακόμα και Υφυπουργού Εξ!) Κάποια όμως στιγμή, το χρήματα τελείωσε κι έσφιξαν τα πράγματα. ΟΙ Καλάς δεν το έβαλαν κάτω! Ξεκίνησαν τα ίδια, αλλά τούτη τη φορά άρχισαν κονέ με τον Γκρουέφσκι και τα Σκόπια! Και να ανταλλαγές... και να επισκέψεις και παρελάσεις.... Άλλη μία από τα ίδια! "Υπηρέτες πολλών αφεντάδων!" Αρκεί να ρέει χρήμα! Τώρα άρχισαν ξεκίνησαν γκρίνιες μεταξύ Σκοπιανών και Βούλγαρων. Υπάρχουν κάποια θεματάκια. Το έμαθαν στους Καλάς, εκεί στα κεντρικά υψίπεδα της Ασίας! Και πρόσφατα θεάθηκε Καλασίτικη αποστολή στη Σόφια! Φαίνεται ότι ήταν από τους μη ευνοημένους των προηγούμενων ετών! Κύριε Στούκα, στην αρχή διάβαζα τα άρθρα σας με ενδιαφέρον. Είχαν μια διαφορετική προσέγγιση για ζητήματα που ήταν κάπως "επιλήψιμα" από την κρατούσα γραμμή. Εδώ και κανένα μήνα, τα άρθρα σας, φαίνονται σαν να είναι γραμμένα πολύ βιαστικά, ατεκμηρίωτα... σαν να είναι υπάλληλου , που πρέπει να παραδώσει σε συγκεκριμένο χρόνο συγκεκριμένα αριθμητικά κομμάτια κειμένων! Θα είχε π.χ. ενδιαφέρον να παρουσιάζατε οικονομικά στοιχεία από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υφυπουργείο Απόδημου Ελληνισμού, ή και το Σ.Α.Ε., που σχετίζονται με το θέμα αυτό. Και άλλες καταθέσεις συμβάντων με τους Καλάς! Οι θεταρικοί συγγραφείς του μέλλοντος, μπορεί να γράψουν κείμενα για αυτό το θέμα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης