Κόμπι Μπράιαντ: Χαμός στο Διαδίκτυο με την πώληση «προσωπικών» του αντικειμένων

Κόμπι Μπράιαντ: Χαμός στο Διαδίκτυο με την πώληση «προσωπικών» του αντικειμένων

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του θρύλου των Λέικερς Κόμπι Μπράιαντ, ένα διαδικτυακό πάρτι έχει στηθεί σε δημοφιλή ιστότοπο δημοπρασιών με προσωπικά του αντικείμενα

kobe-ebay
Το απόγευμα της Κυριακής ο θρύλος του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 41 ετών, έπειτα από τη συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιμπάσα της Καλιφόρνιας, στο οποίο επενέβαιναν ακόμη οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της 13χρονης κόρης του Τζιάνα Μπράιαντ.

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εξελίξεις γύρω από το δυστύχημα, επιτήδειοι πωλητές ξεπουλάνε όσο όσο στο eBay  πάσης φύσεως «αναμνηστικά» του θρυλικού μπασκετμπολίστα του NBA.

Μια πραγματική επιχείρηση εκμετάλλευσης του ονόματος του μετά θάνατον  έχει στηθεί στον δημοφιλή ιστότοπο, με αρκετά ερωτηματικά να εγείρονται σχετικά τόσο με την γνησιότητα τους όσο και με την ηθική των επίδοξων πωλητών τους.

Συγκεκριμένα, από τις 10 π.μ. το πρωί της Δευτέρας, αναρτήθηκαν 65,147 τεμάχια αναμνηστικών αντικειμένων του Κόμπι, 14.000 δηλαδή περισσότερα αντικείμενα από αυτά που διατίθεντο προς πώληση πριν από 12 ώρες. Ανάμεσα στα προϊόντα που μπορεί κανείς να προσθέσει στην συλλογή του φιγουράρουν υπογεγραμμένες κάρτες του μπάσκετ, φανέλες των Lakers, παπούτσια και μπάλες. 

Μάλιστα, το πιο ακριβό αντικείμενο που μπορεί κάποιος να αγοράσει σε διαδικτυακή δημοπρασία  αποτελεί η συλλεκτική μπάλα Spalding, που φέρει τόσο την υπογραφή του ίδιου του Κόμπι όσο και των συμπαικτών του στους Λος Άντζελς Λέικερς, όταν το 2000 κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA κόντρα στους Σέλτικς.  

Η αξία του εν λόγω  αντικειμένου ανέρχεται στα 2.888 δολάρια συν τα 240 δολάρια για την αποστολή από το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. «Η αξία του αυτόγραφου του Κόμπι θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς πέθανε στην ηλικία των 41 ετών και έτσι ποτέ ξανά δεν θα υπογράψει»,  αναφέρει η περιγραφή του προϊόντος. Ακόμη πιο εντυπωσιακός δε είναι ο ισχυρισμός του πωλητή πως η τιμή της μπάλας αναμένεται να ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα 10 χρόνια!

s1

Πλοηγούμενος κανείς στην κατηγορία των ειδών προς πλειστηριασμό θα αντικρίσει ακόμη ένα υπογεγραμμένο μπεζ καπέλο με την τιμή να ξεκινά από το εξωφρενικό ποσό των 350.000 δολαρίων, ενώ μια πετσέτα που χρησιμοποιήθηκε από το άσο πριν από έναν αγώνα  του κοστίζει 90.000 δολάρια.


Κλείσιμο
s2

Ενδιαφέρον επιπλέον παρουσιάζουν και τα στατιστικά που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τα ποσοστά μεταπώλησης των αθλητικών παπουτσιών που κυκλοφόρησαν «με την υπογραφή» του θρύλου του ΝΒΑ. Ειδικότερα, παπούτσια που μέχρι την Κυριακή κόστιζαν λιγότερο από 200 δολάρια στη δημοφιλή ιστοσελίδα μεταπώλησης StockX, σήμερα πωλούνται για περισσότερα από 1.000 δολάρια. 

«Όπως συμβαίνει σε κάθε αγορά, γεγονότα στην πραγματική τιμή έχουν επιπτώσεις στις αποδόσεις της αγοράς», ανέφερε εκπρόσωπος της StockX σε δήλωση του στο Business Insider. «Μετά από τα τραγικά νέα του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, υπήρξε μια αύξηση στο ενδιαφέρον για προϊόντα που σχετίζονται με τον ίδιο συμπεριλαμβανομένων και των πιο γνωστών αθλητικών παπουτσιών που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον θρύλο του μπάσκετ. Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον είναι απόδειξη του μεγέθους του τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων».

5e2f44c924306a22b70054f3


Όπως γίνεται αντιληπτό ο Κόμπι Μπράιαντ έχει περάσει πλέον στην αιωνιότητα, στο πάνθεον των ηρώων του μπάσκετ και ως εκ τούτου η φρενίτιδα γύρω από το όνομά του μόλις ξεκίνησε!

s4
s6

s5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης