Ολυμπιακός: Σε πολύ δύσκολη θέση ΠΑΟΚ και Ξάνθη παρά την αναβολή

Ολυμπιακός: Σε πολύ δύσκολη θέση ΠΑΟΚ και Ξάνθη παρά την αναβολή

Νέα στοιχεία-φωτιά είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη  

epitropi1
Μπορεί η εκδίκαση της υπόθεσης για το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να πήρε αναβολή για την Πέμπτη 16/1, ωστόσο όλα δείχνουν πως οι δύο ΠΑΕ βρίσκονται στα «σχοινιά» μετά τα νέα συνταρακτικά αποδεικτικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης, του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ βρέθηκαν την Παρασκευή στην ΕΕΑ, όπου επρόκειτο να εξεταστούν δύο θέματα: το μετοχικό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθης και το κατά πόσο υπάρχει κάτι το μεμπτό στη μεταβίβαση των μετοχών και δεύτερον, το θέμα της  πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Τα νέα στοιχεία «φωτιά» που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, φτάνοντας μέσω ανώνυμης καταγγελίας στα γραφεία της ΕΕΑ, κινούνται γύρω από το πρόσωπο του Ιωάννη Καλπαζίδη, προσώπου «κλειδί» σε ότι έχει να κάνει με τη σχέση ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ. Αποκαλύψεις οι οποίες ερευνώνται και από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Ο Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που είναι άμεσα σχετιζόμενος με το εν εξελίξει σκάνδαλο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις ανώνυμες καταγγελίες:

Κλείσιμο
1) Από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 2018, την περίοδο των αλλαγών στη διοίκηση στη ΠΑΕ Ξάνθης, ο Ιωάννης Καλπαζίδης έλαβε στον προσωπικό του λογαριασμό στην Alpha Bank τρία εμβάσματα συνολικού ποσού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ. Την ημέρα που τα έλαβε ή την επομένη ο Ιωάννης Καλπαζίδης μετέφερε αυτό το ποσό σε λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη ονόματι «Dimera» η οποία κατέχει το 80% της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

2)  Ο Ιωάννης Καλπαζίδης είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας RFA Promotion, θυγατρικής της RFA. Η πρώτη λοιπόν, πλήρωσε την σεζόν 2014-15 το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ για επτά ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οι επτά που πληρώθηκαν από τη θυγατρική του Καλπαζίδη ήταν οι Ρικάρντο Κόστα, Ράζβαν Ρατς, Ρόμπερτ Μακ, Γκολάσα, Μαντούρο, Φακούντο Περέιρα και Μάρτενς.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε τους επτά ποδοσφαιριστές του, αλλά η RFA Promotion. Κάτι που σημαίνει πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γλίτωσε την φορολογία από το ελληνικό κράτος για το ποσό αυτό.

Από τα τελευταία έγγραφα που έχει η ΕΕΑ εμπλέκεται πλέον ξεκάθαρα και η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς θα αναζητήσει τη διαδρομή χρήματος με ξεκάθαρα στοιχεία για να αποδωθούν οι ευθύνες.

Ενδεικτικό είναι πως την Παρασκευή και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές δεν προσκόμισαν κανένα απολύτως έγγραφο από αυτά που τους έχει ζητήσει επισήμως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως και το ότι κανένα από τα άμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν έδωσετο «παρών» στις εκδικάσεις. Το μοναδικό μέλημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ήταν να αποκλειστεί η πλευρά του Ολυμπιακού από την εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων. Μάλιστα, υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στην ΕΕΑ, αλλά τελικώς απορρίφθηκε.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η τοποθέτηση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, που αφού δεν του επετράπη από την ΕΕΑ να κάνει πρόσθετη παρέμβαση στη διαδικασία υπέρ της ΑΕΛ, δήλωσε χαρακτηριστικά αποχωρώντας:

«Εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας και την επιχειρηματολογία μας. Αναπτύσσουμε πως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης»!

Χαμένοι και στη μάχη των εντυπώσεων, πέρα από το ουσιαστικό κομμάτι της εκδίκασης, ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζήτησαν δις την αναβολή της διαδικασίας κάνοντας ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να το επιτύχουν. Αρχικά λόγω απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη από πλευράς της ακριτικής ομάδας. Εν συνεχεία οι άνθρωποι του δικεφάλου ζήτησαν εκ νέου να μην παραστεί (μετά την αρχική τοποθέτηση) στη διαδικασία ο Ολυμπιακός, κάτι που δεν έγινε ξανά δεκτό. Εν τέλει, η εκδίκαση αναβλήθηκε μετά τον ισχυρισμό της Ξάνθης ότι δεν είχε αντιληφθεί πως η κλήση της αφορούσε σε θέμα πολυιδιοκτησίας! Τραγελαφικά σκηνικά δηλαδή για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες…

Δήλωσε σχετικώς το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης: “Αναβλήθηκε η υπόθεση για την Πέμπτη το πρωί, για έναν τυπικό λόγο. Η Ξάνθη πιστεύει πως δεν φαίνεται σαφώς ότι κλήθηκε για την παράγραφο 9, του άρθρου 69, παρότι κατά τη γνώμη μας προκύπτει. Όμως για να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα αμφισβήτησης ή τυπικότητας στο μέλλον, γι’ αυτό αναβάλαμε και θα γίνει καινούργια κλήτευση για την Πέμπτη 16/1, για να μην υπάρχει αμφισβήτηση τυπικότητας. Αυτό μόνο για λόγους τυπικότητας, παρότι εμείς πιστεύουμε ότι είναι καλυμμένο το θέμα, αλλά για να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα και αμφισβητηθεί η απόφαση. Η Ξάνθη λέει ότι ενώ έχει κληθεί για τα άλλα άρθρα, για το πιστοποιητικό πώς δόθηκε, για τη μετάβαση μετοχών, δεν φαίνεται σαφώς ότι κλήθηκε και για την πολυιδιοκτησία».​

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, βρίσκονται προ σοβαρότατων αποκαλύψεων και ίσως ακόμα πιο σοκαριστικών αλλά δίκαιων αποφάσεων. Υπενθυμίζουμε, πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο υποβιβασμού, σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω επαληθευτούν! Οι δύο ομάδες πήραν λίγες μέρες… παράταση για να δώσουν απαντήσεις στις σοβαρές καταγγελίες του Ολυμπιακού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης