ΠΑΟΚ: Επιβαρυντική η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για το ντέρμπι με τον Άρη

ΠΑΟΚ: Επιβαρυντική η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για το ντέρμπι με τον Άρη

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ μετά τα όσα περιγράφονται στην έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη

4904881
Η κλήση σε απολογία ήταν δεδομένη, ωστόσο όσο κι αν από τον Δικέφαλο έβγαινε μια σιγουριά ότι η ομάδα θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο, εν τούτοις τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα επιβραρυντικά.

Στην έκθεση μεταξύ άλλων γίνονται λόγος για ρίψη μεγάλου αριθμού πυρσών και κροτίδων, μια εκ των οποίων οδήγησε στον ακρωτηριασμό του χεριού ενός οπαδού των γηπεδούχων, για εισβολή άλλων οπαδών μετά το δεύτερο γκολ του Άρη.

Αναλυτικά στην έκθεση της ΕΛ. ΑΣ. τονίζοντια μεταξύ άλλων:
- Κατά το χρονικό διάστημα από 16.10 εώς 18.10 άγνωστοι οπαδοί επιβαίνοντες σε αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το γήπεδο, προκάλεσαν φθορές σε δύο αστικά λεωφορεία.

Κλείσιμο
- Με το τέλος της προθέρμανσης των ομάδων, άτομο με διαπίστευση της γηπεδούχου ομάδας έρριψε από απόσταση μια φανέλα της ομάδας του Ολυμπιακού στην οροφή του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας.

- Στο 70ό λεπτό του αγώνα άγνωστος δράστης έρριψε εντός κερκίδας τέσσερα (4) στο χαμηλό διάζωμα, ένα (1) βεγγαλικό χειρός, τύπου κροτίδα, στη θέα της οποίας φίλαθλος επιχείρησε να την απομακρύνει, πλην όμως αυτό εξερράγη, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του αριστερού του χεριού.

- Στο 87ο λεπτό (σ.σ. αφού γίνεται πρώτα εκτενής περιγραφής στο άναμμα πυρσών, καπνογόνων και βεγγαλικών), είκοσι περίπου άγνωστα άτομα εισήλθαν από την κερκίδα α4 στον περιβάλλοντα χώρο μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες κατά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας, όπου και σταμάτησαν μετά την παρέμβαση των υπεύθυνων της γηπεδούχου ομάδας (σ.σ. το ίδιο σκηνικό περιγράφεται και στο 97ο λεπτό).

- Μετά το τέλος του αγώνα γύρω στις 20.40 έξωθεν Θύρας 4 άγνωστο άτομο-δράστης οπαδός του ΠΑΟΚ πλησίασε και χτύπησε άλλο άτομο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

Στην έκθεση της αστυνομίας περιγράφεται η χρήση βεγγαλικών, πυρσών και καπνογόνων σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια του ματς. Επίσης γίνεται μνεία και σε ρίψη κροτίδων στην αγωνιστική περίμετρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης