Super League: Με τρεις αγώνες συνεχίζεται η πρώτη αγωνιστική

Super League: Με τρεις αγώνες συνεχίζεται η πρώτη αγωνιστική

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός (21.30 Novasports 1),  Ξάνθη - Παναθηναϊκός (19.15 ΕΡΤ), Πανιώνιος - ΟΦΗ (19.15 Novasports 2) - Οι πιθανές συνθέσεις, τα σχέδια των προπονητών

oli

Mε τρία ματς συνεχίζεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική της Super League, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να κάνουν πρεμιέρα.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον Λεβαδειακό και δεν σκέφτεται για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. O Mαρτίνς παρότι χρησιμοποιεί την ίδια ενδεκάδα στην Ευρώπη, σήμερα αναμένεται να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και να χρησιμοποιήσει κάποιους άλλους. Πιθανή ενδεκάδα θα είναι ο Γιαννιώτης τερματοφύλακας, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μεριά, στην άμυνα, όπου μπορεί να παίξουν και οι Τοροσίδης και Σισέ. Καμαρά και Νάτχο έχουν πολλές πιθανότητες να παίξουν στα χαφ, με τον Φορτούνη να κινείται μπροστά τους και τους Χριστοδουλόπουλο-Ποντένσε στα φτερά, ενώ ο Ανσαριφάρντ θα ξεκινήσει βασικός για πρώτη φορά φέτος.

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά το πρωτάθλημα με τη βαριά κληρονομιά του -6 και ο Δώνης θέλει αμέσως η ομάδα να σβήνει τους αρνητικούς βαθμούς. Στο εκτός έδρας ματς με τη Ξάνθη, ο Διούδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα υπάρχουν τρεις παίκτες, Οικονόμου, Πούγγουρας και Κολοβέτσιος. Μπροστά από τους αμυντικούς θα είναι οι Κουρμπέλης, Δώνης, Ινσούα, Κουλιμπαλί. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης θα είναι οι δύο μεσοεπιθετικοί και ο Μουνιέ θα είναι ο προωθημένος.

Ενδιαφέρον ματς και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον φιλόδοξο ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι αγώνες της ημέρας έχουν ως εξής:

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός (21.30 Novasports 1)

Κλείσιμο
Οι «ερυθρόλευκοι» (έχοντας στην άκρη του μυαλού τους και την Μπέρνλι), φιλοξενούν στις 21:30 τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη, στοχεύοντας να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα, όπως παραδοσιακά κάνουν.
Ώστε, επιπλέον, να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και στη ρεβάνς της Πέμπτης με τους Άγγλους. Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Πειραιώτες, πρώτος στόχος είναι επιστροφή στην κορυφή της Super League και… έπονται οι υπόλοιποι στόχοι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα σε τέσσερα σερί ματς (τα τρία ευρωπαϊκά συν το φιλικό-πρόβα τζενεράλε με τη Λεγανιές), πρόκειται να κάνει φρεσκάρισμα στο αρχικό σχήμα.

Ένα πιθανό σχήμα είναι: Γιαννιώτης κάτω από την εστία, με τον Τσιμίκα και τον Ελαμπντελαουί να παραμένουν σταθερή στα πλάγια της άμυνας. Στο κέντρο αυτής, όλα δείχνουν ανοιχτά. Ίσως διατηρήσει τον Βούκοβιτς, έχοντας στο πλευρό του κάποιον εκ των Μεριά, Τοροσίδη και Σισέ. Καμαρά και Νάτχο έχουν πολλές πιθανότητες να παίξουν στα χαφ, με τον Φορτούνη να κινείται μπροστά τους και τους Χριστοδουλόπουλο-Ποντένσε στα φτερά, ενώ εκτιμάται ότι ο Ανσαριφάρντ θα ξεκινήσει βασικός για πρώτη φορά φέτος.

Από την άλλη, Ο Νταβίντ Μανγκά, που είναι τραυματίας, είναι ο μοναδικός απών για τον Λεβαδειακό εν όψει της πρεμιέρας πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Άκης Μάντζιος μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας ανακοίνωσε την αποστολή την οποία αποτελούν οι εξής παίκτες: Μπάγιτς, Επασί, Όμο, Νανγκί, Καθάριος, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Κρνέτα, Σαβαντόγκο, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο, Αντιλέχου και Ιωαννίδης


Ξάνθη - Παναθηναϊκός (19.15 ΕΡΤ)

Ο νεανικός Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και του -6 αντιμετωπίζει την Ξάνθη στην πιθανότατα πιο δύσκολη και… περίεργη πρεμιέρα της ιστορίας του στο πρωτάθλημα. Το πλάνο του Δώνη.
Το «τριφύλλι» των πολλών νέων προσώπων και των πολλών προβλημάτων, αλλά και του -6 στην πλάτη, ρίχνεται στη «μάχη» για το φετινό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας την Ξάνθη στα Πηγάδια, όπου παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα. Ακόμα και στις καλές εποχές του.
Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Γιώργος Δώνης, οποίος θα πάει με σύστημα 3-4-2-1 φαίνεται ότι έχει ένα δίλημμα. Για το πού θα χρησιμοποιηθεί ο Κουρμπέλης (μέσος ή στόπερ) και το αν θα ξεκινήσει τον Πούγγουρα ή τον Τζανδάρη.

Οπότε, ο Διούδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα υπάρχουν τρεις παίκτες (με αυτό το σύστημα πήγε και στην προετοιμασία ο Έλληνας τεχνικός). Οικονόμου και Κολοβέτσιος είναι σίγουροι και παίζεται ανάμεσα σε Κουρμπέλη και Πούγγουρα. Αν αγωνιστεί ο δεύτερος, τότε ο πρώτος θα παίξει στα χαφ δίπλα στον Χρήστο Δώνη, αλλιώς παρτενέρ του δεύτερου θα είναι ο Τζανδάρης. Ο Ινσούα θα πάρει όλη την αριστερή πλευρά και ο Κουλιμπαλί τη δεξιά. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης θα είναι οι δύο μεσοεπιθετικοί των «πράσινων» και ο Μουνιέ θα παίξει ως «ψευτοεννιάρι».

Εκτός αποστολής έχει μείνει ο Κάτσε, ο οποίος έχει λίγες προπονήσεις στα πόδιά του μετά τον τραυματισμό, αλλά και οι Βέργος-Καμπετσής, που αποκτήθηκαν πρόσφατα, όπως και οι Παντελάκης, Θεοχάρης, Κουντουριώτης, Αποστολάκης και ο τραυματίας Άλτμαν, συν τους Πίσπα, Οικονομόπουλο, Σιφναίο και Αγγελόπουλο, που λογικά θα δοθούν δανεικοί.

Δίχως απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για την πρεμιέρα πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια. Όπως αναμενόταν, ο Μίλαν Ράσταβατς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπρίτο και Ντίνις Αλμέιδα, καθώς οι δύο Πορτογάλοι, μέσος και αμυντικός αντίστοιχα, συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά, η αποστολή: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Συλλά, Λισγάρας, Φλίσκας, Μελιόπουλος, Θυμιάνης, Φασίδης, Ντε Λούκας, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Καντά, Κίκε, Γέντρισεκ, Κάστρο, Σαρπόνγκ, Ορφανίδης, Τζουρίτσκοβιτς.


Πανιώνιος - ΟΦΗ (19.15 Novasports 2)

Με το Ντι Ταντέο στην αποστολή τελικά θα υποδεχτεί ο Πανιώνιος τον ΟΦΗ την Κυριακή στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.
Ο Γάλλος σέντερ μπακ ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και συμπεριλήφθηκε στη 18μελή αποστολή από τον Ζοσέ Ανιγκό, όπως και ο νεομεταγραφείς Γιώργος Μανθάτης.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μια προπόνηση στη Νέα Σμύρνη και, στη συνέχεια, ο Ανιγκό ανακοίνωσε τους «εκλεκτούς» του για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς.

Αυτή είναι οι: Μαλέρμπ, Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντε Ταντέο, Κούρντι, Κότσιτς, Κόρμπος, Κεϊτά, Σιντί Αλί, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι, Καμαρά, Πίρις, Μπανανά, Ντομίνγκες και Μανθάτης.

Με τρεις απουσίες θα παραταχθεί ο ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο για την πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Παπάζογλου, τον τραυματία Δεληγιαννίδη και τον ανέτοιμο Μιχόγεβιτς. Εκτός για λόγους τακτικής έμειναν και οι Δερμιτζάκης, Οικονόμου, Πλευράκης και Νοικοκυράκης.

Η προετοιμασία των Κρητικών ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μία προπόνηση στο ΒΑΚ και, μετά το πέρας της, ο Μακεδόνας τεχνικός ανακοίνωσε τη 19μελή αποστολή για το ματς κόντρα στους «κυανέρυθρους».


Αυτή την αποτελούν οι: Στρέζος, Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Μπολάκης, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Νάστος, Παπαστεριανός, Νέιρα, Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Πλατέλλας, Σάσι, Αραβίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης