Κολομβία-Ιαπωνία 1-2: Οι «σαμουράι» έκαναν το θαύμα τους!

Κολομβία-Ιαπωνία 1-2: Οι «σαμουράι» έκαναν το θαύμα τους!

Η αποβολή του Κάρλος Σάντσες μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης για χέρι-πέναλτι ήταν το κομβικό σημείο του αγώνα - Στο 6' ο Καγκάβα το εκτέλεσε εύστοχα και παρόλο που στο 39' ο Κιντέρο ισοφάρισε, η Ιαπωνία πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Οσάκο στο 73'

COL-JPN_B2
Φωτιά στον όγδοο όμιλο από την πρώτη αγωνιστική! Οι Ιάπωνες που κυριάρχησαν με παίκτη παραπάνω για όλο το ματς, λόγω της αποβολής του Κάρλος Σάντσες στο 3', επικράτησαν με 2-1 της Κολομβίας, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη ασιατικής ομάδας επί Λατινοαμερικάνων σε Μουντιάλ (1-3-14). Η Ιαπωνία πήρε το προβάδισμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καγκάβα στο 6' (στη φάση που αποβλήθηκε ο Σάντσες για χέρι μέσα στην περιοχή), αλλά οι «Καφετέρος» παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με εκτέλεση φάουλ του Κιντέρο στο 38'. Ο Χάμες Ροδρίγκες, λόγω ενός προβλήματος στον μηρό, πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν φανερά επηρεασμένος. Ο Οσάκο με κεφαλιά (73') έδωσε τεράστια νίκη στους Ιάπωνες, σε έναν όμιλο που θα... πέσουν κορμιά!

Ξεκίνημα με κόκκινη και πέναλτι
Το ματς ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο καθώς μόλις στο 3' η Ιαπωνία κέρδισε πέναλτι με την Κολομβία να μένει και με δέκα παίκτες. Ο Κάρλος Σάντσες με μία απερίσκεπτη ενέργεια σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Έτσι, ο Καγκάβα που ανέλαβε την εκτέλεση (6') σημάδεψε σωστά και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, σημειώνοντας το γρηγορότερο γκολ της Ιαπωνίας σε Μουντιάλ.

Η Ιαπωνία με παίκτη παραπάνω είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αν ο Ινούι στο 15' πλάσαρε πιο ψύχραιμα θα είχε ίσως καθαρίσει ακόμα και το παιχνίδι. Δεν το έκανε όμως και παρά την πίεση, οι Ιάπωνες δέχθηκαν την ισοφάριση. Ο Κιντέρο στο 38' ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ από εξαιρετική θέση και με έναν πανέξυπνο τρόπο πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Καβασίμα. Ο τελευταίος δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και δεν κατάφερε να την κρατήσει εκτός εστίας, με τους «Καφετέρος» να ισοφαρίζουν σε 1-1.

Ο Οσάκο έδωσε τη λύση για τους Ιάπωνες
Η Ιαπωνία, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος κλείνοντας την Κολομβία στα καρέ της. Στο 54' μάλιστα ο Οσάκο τροφοδοτήθηκε ωραία από τον Καγκάβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πλάγια μέσα από την περιοχή σταμάτησε σωτήρια ο Οσπίνα. Τρία λεπτά αργότερο ο Κολομβιανός γκολκίπερ είπε «όχι» και στο πλασέ του Ινούι αποκρούοντας και αυτήν την προσπάθεια των Ιαπώνων.

Στο 59' ο Χοχέ Πέκερμαν αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Χάμες Ροδρίγκες, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Ωστόσο, η Ιαπωνία άρχισε να κλείνει την Κολομβία στα καρέ της πιέζοντας για το 2-1. Στο 73' ο Σακάι με κοντινό σουτ λίγο έλειψε να ξαναβάλει μπροστά τους Ιάπωνες, αλλά η μπάλα κόντραρε σωτήρια για τους Κολομβιανούς και πέρασε κόρνερ. Ο Χόντα ανέλαβε να το εκτελέσει και αυτή τη φορά η Κολομβία δεν τη... γλίτωσε. Ο Οσάκο νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς και με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Οσπίνα (ο οποίος αντέδρασε λανθασμένα) γράφοντας το 2-1 για τους Ιάπωνες.

Στο 78' ο Χάμες θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σχεδόν από το... πουθενά, ωστόσο ο Οσάκο με προβολή του πήρε την... μπουκιά από το στόμα, σώζοντας τον Καβασίμα από βέβαιη παραβίαση της εστίας του. Η Κολομβία στα τελευταία λεπτά τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ, ξεκινώντας με ήττα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν):
Κλείσιμο
Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Μοχίκα, Ντ. Σάντσες, Σ. Σάντσες, Κουαδράδο (Μπάριος 31'), Λέρμα, Κιντέρο (Χάμες Ροδρίγκες 59'), Φαλκάο, Ισκέρδο (Μπάκα 70')
Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι (Γιαμαγκούτσι 80'), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (Χόντα 70'), Ινούι, Χασέμπε, Οσάκο (Οκαζάκι 85')






Πηγή:www.gazzetta.gr



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

95': Ο Σκόμινα όμως δεν αφήνει να εκτελεστεί και σφυρίζει τη λήξη

95': Ο Ναγκατόμο εντελώς μόνος του παραχωρεί το κόρνερ.

92': Δεν βρίσκει φάση η Κολομβία...

90': Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων

85': Προσπαθεί η Κολοβμία αλλά οι Ιάπωνες κρατούν

79': Μετά το κόρνερ ο Μπάκα βρέθηκε στην περιοχή, όμως καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να πλασάρει...

78': Μαγικό τακουνάκι του Λέρμα στον Χάμες, ο οποίος είναι σε θέση για γκολ. αλλά το σουτ που επιχειρεί  κοντράρει στον απίθανο Οσάκο και περνά κόρνερ!

77': Κόρνερ για την Κολομβία, διώχνουν οι αμυντικοί.

Κακή έξοδος από τον Οσπίνα, κακή εκτίμηση όλης της άμυνας και ο Οσάκο νίκησε τους πάντες στον αέρα για το 1-2!



73' ΓΚΟΟΟΛ: Ο Οσάκο με κεφαλιά μετά το κόρνερ δίνει το προβάδισμα στην Ιαπωνία

72': Ο Σακάι σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα ενώ έχει πορεία προς τα δίχτυα χτυπά σε αμυντικό και περνά κόρνερ.

70': Στο μισό γήπεδο πλέον το παιχνίδι με την Ιαπωνία να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ.

61': Ο Σακάι μπαίνει από πλάγια θέση, αλλά αστοχεί στο διαγώνιο σουτ

60': Φάουλ για την Ιαπωνία, κεφαλιά του Σιμπασάκι η μπάλα άουτ

59': Μέσα ο Χάμες Ροντρίγκες αντί του σκόρερ Κιντέρο.

58': Σουτ του Ινούι μέσα από την περιοχή καιο πάλι έδιωξε ο Οσπίνα.

54': Ο Οσάκο απέφυγε την πίεση του Σάντσες και σούταρε με τον Οσπίνα να διώχνει

50': Κόρνερ για την Ιαπωνία, αναστάτωση στην περιοχή, όμως διώχνουν οι αμυντικοί

48': Ωραία προσπάθεια του Ινουί, αλλά όχι και καλή σέντρα

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο



Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45': Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων

Η Κολομβία φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά το γκολ της ισοφάρισης ξεκίνησε από ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ ή για να ακριβολογούμε δόθηκε ανάποδα...




39' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Καβασίμα αντέδρασε καθυστερημένα στην έξυπνη εκτέλεση του Κιντέρο και η Κολομβία ισοφάρισε σε 1-1!

Το τηλεοπτικό ριπλέι επιβεβαιώνει ότι υπάρχει επιθετικό και όχι αμυντικό φάουλλλ

37': Ο Φαλκάο πέφτει πάνω στον Χασέμπε και κάνει φάουλ, αλλά ως δια μαγείας ο Σκόμινα δίνει φάουλ υπέρ της Κολομβίας και η μπάλα στήνεται στη γραμμή της περιοχής!



34': Βαθιά μπαλιά για τον Φαλκάο ο οποίος βρίσκει τη μπάλα με κίνηση... καρατέκα, αλλά αυτή καταλήγει στα χέρια του Ιάπωνα γκολκίπερ...

33': Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ναγκατόμο, η μπάλα κοντράρει και περνά κόρνερ!

32': Ωραία προσπάθεια, αποκαρδιωτικό τελείωμα από τον Ινούι...

31': Ο Πέκερμαν βλέποντας την ομάδα του εγκλωβισμένη αποσύρει τον Κουαδράδο και περνά τον Μπάριος θέλοντας να ενισχύσει το κέντρο του!

Δείτε τη φάση με το γκολ της Ιαπωνίας



25': Κόρνερ για την Κολομβία, η μπάλα δεν απομακρύνεται από την περιοχή της Ιαπωνίας, αλλά τελικά ο Κουαδράδο κάνει λάθος.

20': Η Κολομβία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του αγώνα με την Ιαπωνία να δίνει χώρο και να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση

15': Μια ανάσα από το 0-2 η Ιαπωνία με τον Ινούι από πλάγια θέση να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι!

Η αποβολή του Σάντσες (μετά από 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα) είναι η δεύτερη πιο γρήγορη στην ιστορία των Μουντιάλ καθώς το ρεκόρ κρατάει ο Μπατίστα της Ουρουγουάης από το 1986 όταν στον αγώνα με την Δανία αποβλήθηκε μόλις 54 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη.



12': Πρώτη καλή φάση για την Κολομβία. Ο Φαλκάο έβαλε την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Καβασίμα μπλόκαρε.

Το λάθος έχει γίνει από τον Ντ. Σάντσες που έδωσε το δικαίωμα στον Οσάκο να ξεφύγει για να ακολουθήσει το πέναλτι και η αποβολή του Κάρλος Σάντσες.



6' ΓΚΟΟΟΛ: Ο Καγκάβα νικά τον Οσπίνα και η Ιαπωνία προηγείται με 1-0!

4': Από λάθος της άμυνας ο Οσάκο έφυγε απέναντι από τον Οσπίνα που έδιωξε το πλασέ του, αλλά το νέο σοτυτ του Καγκάβα βρήκε το χέρι του Σάντσες με τον Σκόμινα να τον αποβάλλει

3': Πέναλτι για την Ιαπωνία και κόκκινη κάρτα για τον Κάρλος Σάντσες!



2' Διάθεση για να πιέσει πολύ ψηλά δείχνει η Ιαπωνία στο ξεκίνημα του αγώνα

1': Σέντρα στον αγώνα

-Το 2014 η Κολομβία είχε επικρατήσει με 4-1 της Ιαπωνίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.



-Χωρίς τον Οκαζάκι η Ιαπωνία καθώς κι αυτός είναι τραυματίας

-Χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες η ενδεκάδα της Κολομβίας με τον άσο της Μπάγερν Μονάχου να μένει στον πάγκο έχοντας μυικές ενοχλήσεις τις προηγούμενες ημέρες



Οι συνθέσεις:
Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Κ. Σάντσες, Λέρμα, Μοχίκα, Κιντέρο, Ισκιέρδο, Κουαδράδο, Ντ. Σάντσες, Φαλκάο
Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σόγι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάουα, Ινούι, Οσάκο, Χασέμπε, Σακάι, Γιοσίντα.



Διαιτητής είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης