Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

«Γλυκάθηκαν» στην ΚΕΔ με τον Μπορμπαλάν και περνούν διάταξη για ξένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

oosososos
Έρχονται κι άλλοι... Μπορμπαλάν.

Το πείραμα με τον ορισμό του Ισπανού στον τελικό του Κυπέλλου κρίνεται ως πετυχημένο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για είσοδος ξένων ρέφερι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρεται στη «Live Sport», αναμένεται να κατατεθεί διάταξη στον κανονισμό διαιτησίας, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος της ΚΕΔ να ορίζει ξένες «σφυρίχτρες» τόσο σε ματς Κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος. Σε αυτήν την εξέλιξη, υπάρχει και η συγκατάθεση των FIFA-UEFA, που εποπτεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, από την επόμενη σεζόν, θα υπάρχει η δυνατότητα να ορίζεται μη Έλληνας διαιτητής και η λογική λέει ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξετάζεται σε κρίσιμους αγώνες.

Έχει τη σημασία της αυτό το γεγονός, διότι υπενθυμίζεται ότι για να διευθύνει ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν το πρόσφατο, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να γίνει έκτακτη ψηφοφορία στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και πέρασε οριακά με 3-2.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα εφαρμοστεί η χρήση VAR στη Super League και πιθανόν να οριστούν ξένοι διαιτητές (σε κάποια ματς) μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του Video Assistant Referee. Ωστόσο, δύσκολα θα το δούμε πριν τη δέκατη αγωνιστική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης