Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 67-81: Βυθίζει στην Α2 τον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 67-81: Βυθίζει στην Α2 τον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε οίκτο, κέρδισε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 81-67, καπάρωσε την τέταρτη θέση και οι «κυανέρυθροι» χρειάζονται ένα θαύμα για να σωθούν πια

Panio-PAOK
Καμία διάθεση να χαριστεί στον Πανιώνιο δεν έδειξε ο ΠΑΟΚ. Με εντυπωσιακή απόδοση από τη δεύτερη περίοδο και μετά πέρασε με 81-67 από το άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της οδού Αρτάκης για την 25η αγωνιστική και εξασφάλισε οριστικά την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο. Οι Νεοσμυρνιώτες χρειάζονται πλέον ένα θαύμα για να σωθούν, καθώς απαιτείται αρχικά να κερδίσουν στο Ρέθυμνο συνδυασμό αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, θα πρέπει είτε να χάσει ο Κόροιβος από τα υποβιβασμένα Τρίκαλα στην Αμαλιάδα, είτε να κερδίσει ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θοδωρής Ζάρας με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ, ενώ σπουδαία δουλειά έκανε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 13 πόντους και 5 ασίστ. Ο Μαρκίθ Κάμινγκς με 25 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Το ματς
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο (6-8), ένα ξέσπασμα του Κάμινγκς οδήγησε τον Πανιώνιο σε ένα 10-0 (16-8). Τα δύο γρήγορα φάουλ από Κατσίβελη και Τζάκσον δεν βοήθησαν τον ΠΑΟΚ, που ωστόσο βρήκε τρόπο να πλησιάσει στους τέσσερις (18-14) αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «κυανέρυθροι» δεν… συνήλθαν και οι φιλοξενούμενοι με Ζάρα και Τσόχλα ανέκτησαν το προβάδισμα (24-25) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε βρει εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση κι έχοντας 4/5 τρίποντα στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο έφτασε και στο +6 (31-37) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (34-39).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Με τον Γκος να παίρνει… μπρος και τον Μαργαρίτη να σκοράρει και να δημιουργεί ξέφυγε ακόμη περισσότερο (39-48) και στα μισά της τρίτης περιόδου έφτασε και στο +11 (39-50). Ο κάκιστος επιθετικά Πανιώνιος αδυνατούσε να βρει λύσεις και με τρίποντο του Ζάρα οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 45-58. Το τρίποντο του Μαργαρίτη έφερε τον ΠΑΟΚ και στο +18 (45-63) στα 8:40 πριν το τέλος με τους Νεοσμυρνιώτες να δείχνουν πελαγωμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν. Ο Ζάρας εκτόξευσε τη διαφορά στους είκοσι (48-68), μέχρι η πίεση των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή να φέρει ένα 6-0 (54-68) και να οδηγήσει τον Ηλία Παπαθεοδώρου σε τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να το παλεύουν και με τρίποντο του Κάμινγκς πλησίασαν στους δέκα (62-72) στα 2:46 πριν το τέλος, ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια και ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη δίχως να απειληθεί.

Δεκάλεπτα: 18-10, 34-39, 45-58, 67-81.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης