Λίβερπουλ-Ρόμα 5-2: Πανδαισία στο Άνφιλντ

Λίβερπουλ-Ρόμα 5-2: Πανδαισία στο Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ με ηγέτη τον Μοχαμέντ Σαλάχ (δύο γκολ και δύο ασίστ) μέχρι το 80' είχε μετατρέψε σε περίπατο τον ημιτελικό του Champions League καθώς είχε το προβάδισμα με 5-0 - Όμως οι Ρωμαίοι με δύο γκολ στο 81' και στο 84' έδωσαν άλλο χρώμα στη ρεβάνς της αιώνιας πόλης σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου

liverpool_roma_arthro2
Επτά γκολ, αμέτρητες φάσεις και μια εξέλιξη που κανείς ίσως δεν θα την περίμενε... Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εικόνα του πρώτου ημιτελικού του Champions League που βρήκε την Λίβερπουλ να επικρατεί με 5-2 της Ρόμα, αλλά ούτε οι Άγγλοι, ούτε οι Ιταλοί δεν ήξεραν αν έπρεπε να είναι χαρούμενοι ή στεναχωρημένοι...

Οι Άγγλοι γιατί από το 35' έως το 69' πέτυχαν πέντε γκολ και με το σκορ να είναι 5-0 έως το 80' είχαν ήδη πάρει θέση για να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους για τον τελικό του Κιέβου.

Κι οι Άγγλοι γιατί μετά από απίστευτο μπλακ άουτ που έπαθαν, βρήκαν το κουράγιο και με δύο γκολ σε τρία λεπτά (81'-84') μείωσαν σε 5-2 και πλέον ελπίζουν σε μια ανατροπή αλλά... Μπαρτσελόνα (είχαν χάσει με 4-1).

Το σίγουρο είναι πάντως ό,τι ο αγώνας στο Άνφιλντ  εξελίχθηκε σε μια ποδοσφαιρική ραψωδία, σ' ένα ματς-ύμνο της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη που από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό κράτησε καθηλωμένους τους τυχερούς που βρέθηκαν στο γηπεδο, αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατές.

Για τους «κόκκινους» τα πρώτα 80 λεπτά ήταν βγαλμένα από τις παλιές χρυσές εποχές όταν η ομάδα του Μερσεϊσάιντ κυριαρχούσε στην Ευρώπη με το επιβλητικό 5-0 να είναι σε μεγάλο βαθμό έργο Σαλάχ.

Αυτός ο απίθανος Αιγύπτιος, ο οποίος είδε την καριέρα του την προηγούμενη διετία να ανασταίνεται στην Ρώμη, αλλά σήμερα το βράδυ ήταν αυτός που έφερε τους «τζιαλορόσι» ένα βήμα πριν μια ντροπιαστική ήττα και η αποχώρηση του έμοιαζε με… βάλσαμο για τους φιλοξενούμενους.

Κι όλα αυτά σε ένα ματς που ξεκίνησε με την Ρόμα να είμαι εμφανώς καλύτερη, τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και στο 18’ τον Κόλαροφ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Κάριους.

Μέχρι το 27’ η ιταλική ομάδα είχε «μπλοκάρει» τους γηπεδούχους, που εν τω μεταξύ είχαν χάσει από το 15’ τον Τσάμπερλέιν και ο Βαϊνάλντουμ αρχικά… ψαχνόταν. Όταν όμως ο Ολλανδός βρήκε τα πατήματα του, ξαφνικά το γήπεδο έγειρε κι ο Σαλάχ άρχισε να οργιάζει…

Στο τρίλεπτο από το 27’ έως το 29’ η Λίβερπου είχε τέσσερις τελικές με τον Μανέ να εξελίσσεται σε μοιραίο, αλλά στο 35’ ήρθε το πρώτο χτύπημα της.. κόμπρας. Η Λίβερπουλ έκλεψε, ο Φιρμίνιο έδωσε τον Σαλάχ κι ο τελευταίος με σουτ ζωγραφιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Άλισον…

Κλείσιμο
Κι αφού η Ρόμα γλίτωσε το 2-0 στο 38’ (δοκάρι Λόβρεν) αυτό ήρθε στο 45’. Ο Μανωλάς έχασε την κόντρα από τον Φιρμίνιο, ο Βραζιλιάνος έβγαλε την κάθετη στον Σαλάχ κι ο τελευταίος με άψογο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Άλισον για το 2-0… Το Άνφιλντ παραληρούσε, ο ίδιος όμως απλά σήκωνε τα χέρια σα να ζητούσε συγνώμη από τους παλιούς του συνοδοιπόρους…

Κι ίσως μη θέλοντας να τους πληγώσει κι άλλο, αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο αντί να τους φορτώσει και με άλλα γκολ, να τα… δημιουργήσει.

Η Ρόμα έπρεπε να βγει πιο μπροστά, αλλά παίζοντας με τριάδα στην άμυνα, ο Σαλάχ πήγε στα δεξιά κι ο Ζέσους έβλεπε εφιάλτες… Στο 56’ έφυγε στην πλάτη του σέρβιβε στον Μανέ και το 3-0 ήταν γεγονός…

Στο 61’ χόρεψε τον Βραζιλάνο, έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Φιρμίνιο σα σε προπόνηση πέτυχε το 4-0… Δύο γκολ, δύο ασιστ σε 26 λεπτά από τον Σαλάχ που είδε τον Φιρμίνιο στο 69’ με κεφαλιά από κόρνερ να διαμορφώνει το 5-0!!!

Όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, ο Κλοπ απέσυρε τον Σαλάχ στο 75’ με το γήπεδο να πανηγυρίζει σαν 6ο γκολ, αλλά όπως αποδείχθηκε υπήρχε πολύ δρόμος ακόμη…

Ο Ντι Φρατζέσκο έριξε στο ματς τον Σικ, έβαλε τον Γκοναλόν στα χάφ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να αλλάξει την κάκιστη εικόνα της ομάδας του, ωστόσο χρειάστηκε μια κλασική γκέλα από την άμυνα της Λίβερπουλ για να έρθει το 5-1. Ο Λόβρεν σηκώθηκε σε λάθος χρόνο, ο Τζέκο βρέθηκε στο τετ α τετ και πέτυχε το 5-1…

Ο Κλοπ χτυπιόταν στον πάγκο του γι’ αυτό το γκολ που ήρθε από το πουθενά, για να ακολουθήσει κι ένα δεύτερο σοκ στο 84’. Σουτ εντός περιοχής, η μπάλα στο απλωμένο χέρι του Μίλνερ, ο Γερμανός διαιτητής Μπριχ έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Περότι με άπιαστη εκτέλεση πέτυχε το 5-2!

Κι αν το σουτ του Τζέκο δύο λεπτά αργότερα έφευγε εκατοστά πιο χαμηλά, τότε κανείς δεν ξέρει πόσο θα τελειώνει ο συγκεκριμένος αγώνας.

Το τελικό σφύριγμα του Μπριχ που πρόσφερε ανακούφιση στους «κόκκινους» και την περίφημη «χαρμολύπη» στους «τζιαλορόσι» που τουλάχιστον ελπίζουν ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή στην ρεβάνς.






Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+3': Τέλος του αγώνα σε ένα ματς που είχε τα... πάντα όλα!

Η Ρόμα πιέζει και για τρίτο γκολ με την Λίβερπουλ να παίζει με την φωτιά.

87': Σέντρα του Τζέκο, πλασέ του Περότι η μπάλα έξω! Απίστευτα πράγματα στο Άνφιλντ!

86': Σουτ του Τζέκο η μπάλα μόλις πάνω από το δοκάρι της Λίβερπουλ!

85' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Ο Μίλνερ βρίσκει τη μπάλα με το χέρι κι ο Μπριχ δίνει πέναλτι! Το εκτελεί ο Περότι και η Ρόμα μειώνει σε 5-2 και πλέον η ρεβάνς αποκτά άλλο νόημα



81' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Ο Λόβρεν κάνει κακή εκτίμηση, ο Τζέκο βγαίνει τετ α τετ και μειώνει σε 5-1 για την Ρόμα

75': Όλο το "Άνφιλντ" στο πόδι... Όχι για κάποιο γκολ, αλλά για να αποθεώσει τον Σαλάχ που βγαίνει ως αλλαγή έχοντας πετύχει δύο γκολ κι έχοντας δώσει δύο ασίστ!

71': Ο Λόβρεν επιχειρεί να διώξει, ο Σικ βάζει την κόντρα και η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι του Κάριους!

69' ΓΚΟΟΟΟΛ: Απο την εκτέλεση κόρνερ ο Φιρμίνιο με σκαστή κεφαλιά πέτυχε το 5-0 για την Λίβερπουλ!!!

61' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Σαλάχ και πάλι από τα δεξιά κάνει ότι θέλει, φτάνει στα όρια της μικρής περιοχής και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φιρμίνιο  που στην κενή εστία πέτυχε το 4-0!



Η Ρόμα πλέον δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα  στην κατοχή της και η Λίβερπουλ κάνει ότι θέλει στο γήπεδο...

59': Τριπλή ευκαιρία για την Λίβερπουλ με το σώματα των αμυντικών και τον Άλισον να γλιτώνουν την Ρόμα από τέταρτο γκολ. 

56' ΓΚΟΟΟΛ: Ο Άλεξάντερ-Αρνολντ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Σαλάχ που μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή,  γύρισε στον Μανέ κι ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 3-0!



52': Η Λίβερπουλ έχει δώσει χώρο στην Ρόμα και πλέον περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα.

50':  Ο Ναϊνγκολάν μπήκε στην περιοχή, όμως ο Λόβρεν με υπέροχο τάκλιν του πήρε τη μπάλα.

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο, ο Σικ είναι η πρώτη αλλαγή της Ρόμα

Τέλος του πρωτου ημιχρόνου

45' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Φιρμίνιο κερδίζει την κόντρα από τον Μανωλά, βγαίνει στην κόντρα δίνει την ασίστ στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος με άψογο πλασέ νικά τον Άλισον διαμορφώνοντας το 2-0!



39': Κίτρινη στον Αλεξάντερ-Άρνολντ για φάουλ στον Στρόοτμαν!

38' ΔΟΚΑΡΙ: Η Λίβερπουλ αγγίζει το 2-0, καθώς από την εκτέλεση κόρνερ ο Λόβρεν μόνος του με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Ρόμα!

35' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Η Ρόμα έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή της, ο Φιρμίνιιο τροφοδότησε τον Σαλάχ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και μετά την πρώτη προσποίηση με άπιαστο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Άλισον . Το Άνφιλντ σηκώθηκε στο πόδι με τον Αιγύπτιο όμως να μην πανηγυρίζει για το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του.

34': Ο Μανέ σκοράρει, μόνο που αυτή τη φορά είναι εκτεθειμένος και σωστά ο βοηθός υποδεικνύει το οφσάιντ!

30': Χείμαρρος η Λίβερπουλ στο τελευταλιο τρίλεπτο, απειλεί  ξανά με τον Άλισον να διώχνει το  πλασέ του Σαλάχ και στη συνέχεια έχουμε το κόρνερ που περνά ανεκμετάλλευτο.

29': Ο Φιρμίνιο αδειάζει τον Μανωλά, γυρίζει στο ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι ο Μανέ στέλνει τη μπάλα στην κερκίδα!

28': Ο Φιρμίνιο βγάζει τον Μανέ μόνο του στην κόντρα, ο Σενεγαλέζος βγήκε το τετ α τετ όμως απέναντι από τον Άλισον πλάσαρε πάνω από το δοκάρι στην πρώτη κλασσική ευκαιρία των "κόκκινων".

27': Επικίνδυνη σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ βγαίνει και μπλοκάρει ο Άλισον.

26': Πρώτη κάρτα και είναι για τον Ζεσούς της Ρόμα μετά το φάουλ στον Μανέ.

23': Η Ρόμα προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα, εκμεταλλευόμενη κάποιες αργές επιστροφές των αμυντικών της Λίβερπουλ.

20': Η Λίβερπουλ έχει προβλήματα στο να διασπάσει την άμυνα των Ρωμαίων...

18' ΔΟΚΑΡΙ: Μετά το κόρνερ ο Κόλαροφ έπιασε το σουτ με το αροστερό με τον Κάριους να μην μπορεί να διώξει σωστά και η μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της Λίβερπουλ!

17' ΑΛΛΑΓΗ: Ο Βαϊνάλντουμ αντί του Τσάμπερλεϊν που δεν μπορεί να συνεχίσει.

17': Ο Φαν Ντάικ προλαβαίνει τον Ουντέρ και παραχωρεί το κόρνερ.

15': Σύγκρουση Τσάμπερλεϊν με τον Κόλαροφ κι ο Άγγλος μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ δείχνει να υποφέρει έχοντας χτυπήσει στο γόνατο.

10': Έχει πέσει ο ρυθμός μετά το εκρηκτικό πρώτο πεντάλεπτο

7': Ο Τσάμπερλεϊν στον άξονα της εστίας της Ρόμα σουτάρει έξω από την περιοχή, κανένα πρόβλημα για τον Άλισον.

5': Υπόδειξη οφσάιντ από τον Στουρμ, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο του αγώνα καθώς εξακολουθεί να μην έχει σημαιάκι!

4': Διακοπή γιατί έσπασε το... σημαιάκι του βοηθού Στουρμ.

3': Ο Σαλάχ κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας, όμως βγήκε πολύ πλάγια και το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Άλισον

2': Ο Στρότμαν βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε με δύναμη, όμως ο Κάριους έπεσε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα

1': Σέντρα στο Άνφιλντ

-Χωρίς έκπληξη η σύνθεση της Λίβερπουλ που θα αγωνιστεί με το κλασσικό 4-3-3.

-Με την συνταγή με την οποία απέκλεισε την Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί η Ρόμα έχοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αλλά τον Ουντέρ αντί Σικ στην επίθεση.

-Πάντως τα... προεόρτια του μεγάλου αγώνα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς στο κέντρο του Λίβερπουλ είχαμε συγκρούσεις των οπαδών της Ρόμα με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι συνθέσεις
Λίβερπουλ (4-3-3): Κάριους – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Μίλνερ, Τσαμπερλέιν – Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο
Στον πάγκο: Μινιολέ, Κλάιν, Βαϊνάλντουμ, Κλάβαν, Μορένο, Ινγκς, Σολάνκε
Ρόμα (3-5-2): Άλισον – Φάτσιο, Μανωλάς, Ζέσους – Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Στρόοτμαν, Ναϊνγκολάν, Κολάροφ – Ουντέρ, Τζέκο
Στον πάγκο: Σκορούπσκι, Πέρες, Γκοναλόν, Πελεγκρίνι, Περότι, Ελ Σαράουι, Σικ

-Λίβερπουλ και Ρόμα έχουν παλιούς λογαριασμούς στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα…
Πριν από 34 χρόνια η ομάδα της αιώνιας πόλης είχε φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά (του τότε Κυπέλλου πρωταθλητριών) και παρόλο που ηττήθηκε με 2-0 από την Νταντί στην Σκωτία, επικράτησε με 3-0 στο «Ολίμπικο» παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Έναν τελικό που φιλοξενήθηκε στο σπίτι της, αλλά η… Λίβερπουλ με το σόου του Γκρόμπελαρ πήρε την κούπα στα πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση).



Οι Ρωμαίοι έχουν να προκριθούν σε τελικό από τότε (!) κι ο άθλος του αποκλεισμού της Μπαρτσελόνα στους «8» με το γκολ του Μανωλά, τους φέρνει μόλις για δεύτερη φορά σε ημιτελική φάση, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ αναζητεί τη δική της επιστροφή σε τελικό μετά από την παρουσία της το 2007 στο ΟΑΚΑ (ήττα 2-1 από την Μίλαν).

Λίβερπουλ και Ρόμα έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στο Champions League, αλλά σε φάση ομίλων (2001-2002, μία ισοπαλία και μία νίκη για την Λίβερπουλ) ενώ την σεζόν 2000-2001 είναι η μοναδική τους κόντρα σε νοκ άουτ αγώνες, αλλά για τους «16» του Κυπέλλου UEFA (0-2 η Λίβερπουλ στη Ρόμα, 0-1 η Ρόμα στο Λίβερπουλ).

Κεντρικό πρόσωπο της σημερινής αναμέτρησης δεν είναι άλλος από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος μόλις το περασμένο καλοκαίρι έφυγε από τη Ρώμη για το Λίβερπουλ, έχοντας εξελιχθεί στο σημείο αναφοράς για τους «κόκκινους» και προφανώς είναι η πιο μεγάλη απειλή για τον Μανωλά και την παρέα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης