Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 78-87: «Σοκ» στο ΣΕΦ, οι Λιθουανοί έκαναν το «μπρέικ» στην παράταση

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 78-87: «Σοκ» στο ΣΕΦ, οι Λιθουανοί έκαναν το «μπρέικ» στην παράταση

Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με τρίποντο του Σπανούλη και είχαν την τελευταία επίθεση στην κανονική διάρκεια, αλλά ο Μάντζαρης αστόχησε στο σουτ - Στην παράταση οι Λιθουανοί ήταν καλύτερα και πήραν πλέον το πλεονέκτημα με τον δεύτερο αγώνα να γίνεται την Παρασκευή στο ΣΕΦ

4435413
Η Ζαλγκίρις πανηγύρισε στο θρίλερ του ΣΕΦ και με το 78-87 στην παράταση πήρε το πλεονέκτημα έδρας στην δική της πλευρά. Ο Ολυμπιακός περίμενε τα πάντα από τον Βασίλη Σπανούλη και τον Βαγγέλη Μάντζαρη (δεύτερο ημίχρονο), ενώ οι Λιθουανοί φάνηκαν να έχουν περισσότερη ενέργεια και λύσεις. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες οι οποίες ήταν με το πλευρό της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να δείξουν στον αντίπαλό τους ποιος είναι το αφεντικό από το πρώτο δευτερόλεπτο και με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη (6π., 4ασ.) και τους Τιλί, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ άξιους συμπαραστάτες βρέθηκαν νωρίς στο +12 (20-8, 8’). Η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε ένα βρει λύσεις στην απροσπέλαστη άμυνα του Ολυμπιακού και μέσω των βολών μείωσε σε 23-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η είσοδος του Μϊσιτς και η παρουσία του Ντέιβις πρόσφεραν ώθηση στους Λιθουανούς οι οποίοι με τρίποντο του Μιλάκνις μείωσαν σε 29-24 (15’). Ήταν σειρά του Ολυμπιακού να μη μπορεί να φανεί παραγωγικός στην επίθεση (άστοχος ακόμη και στις βολές) ενώ στην άλλη πλευρά η Ζαλγκίρις είχε καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό και να ισορροπήσει το σκορ (32-32, 19’) όμως ο «Kill Bill» δεν είχε αντίπαλο και με 2/2 τρίποντα έδωσε σημαντική «ανάσα» στην ομάδα του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν αρκετά σκληρή άμυνα η οποία αποσυντόνισε τους Πειραιώτες οι οποίοι έψαχναν έναν ακόμη πόλο στο σκοράρισμα πλην του Σπανούλη. Αυτός δε βρισκόταν ενώ στην άλλη πλευρά η ταυτόχρονη παρουσία στα γκαρντ των Πάνγκος και Μίσιτς έβαλε την ομάδα τους μπροστά στο σκορ με 45-46, (26’). Δύο τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη καθώς και ο κόσμος που μπήκε με τη φωνή του στην εξίσωση του αγώνα, άλλαξαν την κατάσταση επαναφέροντας μία μικρή αίσθηση ηρεμίας (54-46, 28’).

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 2-11 προσπέρασε (56-57, 32’). Ο Μάντζαρης εκτός της άμυνας και του ρυθμού που είχε αλλάξει, ήταν εύστοχος πίσω από τα 6.75 δίνοντας το έναυσμα για το σερί του Ολυμπιακού αυτή τη φορά (7-0) και το 63-57 στο 34’. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν εκεί, αλλά στην επίθεση τα συνεχόμενα λάθη δεν έδιναν στους Πειραιώτες μεγαλύτερο προβάδισμα και κράτησαν την ομάδα του Κάουνας στη διεκδίκηση της νίκης (65-66, 36’). Το καλάθι του Παπαπέτρου έδωσε προβάδισα 3 πόντων, αλλά οι φιλοξενούμενοι έμειναν ψύχραιμοι και με τρίποντο του Μιλάκνις προσπέρασαν με 69-72 (40’) με τον Σπανούλη όμως να στέλνει τον αγώνα στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η Ζαλγκίρις ήταν η ομάδα που βρήκε τα μεγάλα σουτ και με τρίποντα (Μιλάκνις, Ουλάνοβας) ξέφυγε του Ολυμπιακού στο σκορ και πήρε τη νίκη «σπάζοντας» την έδρα.

Κλείσιμο
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζαλγκίρις βρήκε τρία εύστοχα τρίποντα και δύο καλάθια από επιθετικό ριμπάουντ από το 39’ κι έπειτα. Ο Ολυμπιακός αντιθέτως είχε κουραστεί στο τέλος και δεν βρήκε τις απαιτούμενες λύσεις. Οι Λιθουανοί έκαναν 7 λάθη (15 οι γηπεδούχοι) κι είχαν 45.5% στα τρίποντα αντί 36 των Πειραιωτών.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέβιν Πάνγκος με 20 πόντους (3/7δ., 3/7τρ., 5/5β.), 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ έκανε σπουδαία δουλειά.

Εξαιρετικός και ο Μπράντον Ντέιβις με 21 πόντους (8/15δ., 5/5β.) και 8 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Στρέλνιεκς, Μπράουν και Τόμπσον δε θυμάται κανείς αν έπαιξαν.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 76-77 και το 24άρι χρονόμετρο να εκπνέει ο Ουλάνοβας βρήκε τρίποντο βάζοντας την ομάδα του στο +4.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Αρτούρας Μιλάκνις είχε 16 πόντους με 4/10 τρίποντα, δύο εκ των ποίων πολύ κρίσιμα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Ντέιβις στον ΜακΛιν στο τέλος της τρίτης περιόδου

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα 15 λάθη και τα 13 χαμένα ριμπάουντ. Η Ζαλγκίρις τίποτα.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 38-32, 56-53, 72-72, (παρ.) 78-87

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 0-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 78-87

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 20/04

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24/04

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26/04 (αν χρειαστεί)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 01/05 (αν χρειαστεί)
Πηγή:www.gazzetta.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.eurohoops.net


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης