NBA Draft: Οι δέκα κορυφαίοι Ευρωπαίοι του 2018

NBA Draft: Οι δέκα κορυφαίοι Ευρωπαίοι του 2018

Το Eurohoops παρουσιάζει τις δέκα κορυφαίες ελπίδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ για μία θέση στο επόμενο ντραφτ του NBA.

nba_drafts
Τα playoffs του NBA ξεκίνησαν και η postseason του NCAA πέρασε στην ιστορία, οπότε οι σκάουτερ από όλο τον κόσμο, ομάδες, προπονητές και παίκτες προετοιμάζονται για το φετινό Draft του NBA, που θα διεξαχθεί στις 21 Ιουνίου στο “Barclays Center” της Νέας Υόρκης. Μέχρι το πέρας του Απριλίου καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι παίκτες, που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στη διαδικασία εισαγωγής παικτών στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Πέρσι σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 182 παίκτες να δηλώνουν πρόωρα συμμετοχή στο Draft. Σαράντα ήταν από την Ευρώπη. Φέτος, τα ευρωπαϊκά ταλέντα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο Draft με παίκτες όπως οι Λούκα Ντόντσιτς, Μο Βάγκνερ και Τζανάν Μούσα να δείχνουν ικανοί για την κατάληψη μίας θέσης στον πρώτο γύρο.

Ξεχωρίσαμε δέκα παίκτες, οι οποίοι ίσως επιλεχθούν από ομάδα του NBA στο φετινό Draft. Θυμηθείτε τα ονόματά τους, επειδή μπορεί να τα ακούσετε ξανά στο άμεσο μέλλον.

Λούκα Ντόντσιτς / Σλοβενία

Screenshot_1

Ομάδα: Ρεάλ Μαδρίτης
Επιδόσεις: 15,1 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ (Ευρωλίγκα και ACB)
Ηλικία: 19
Θέση: G
Ύψος: 198 cm
Όλοι ξέρουν τον Λούκα Ντόντσιτς. Μπορεί να φθάσει ακόμα και στην 1η θέση του Draft. Έχει εντυπωσιάσει τους πάντες αγωνιζόμενος στην Ευρωλίγκα και την Ισπανία. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ο 19χρονος έχει 17,1 πόντους, 4,6 ασίστ και 5 ριμπάουντ ανά συμμετοχή. Όπως ξεκαθάρισε πρόσφατα η μητέρα του, ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης θα δηλώσει συμμετοχή, αλλά πιθανότατα δεν θα δώσει το παρών στο ίδιο το Draft.

Αν και μικρός σε ηλικία, ο Ντόντσιτς μπορεί να τα κάνει όλα, να οδηγεί την ομάδα του σε σημαντικές νίκες, να σκοράρει πάνω στην ντρίμπλα, να κάνει διεισδύσεις, να μαζεύει ριμπάουντ, να τρέχει στους αιφνιδιασμούς και να μοιράζει ασίστ που ουδείς περιμένει. Με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι ήταν απλά ασταμάτητος με 24 πόντους και το νικητήριο τρίποντο.

Τζανάν Μούσα / Βοσνία

Κλείσιμο
musa-dzanan-darussafaka-cedevita

Ομάδα: Τσεντεβίτα
Επιδόσεις: 12,6 πόντοι, 3,4 ριμπάουντ (Αδριατική Λίγκα)
Ηλικία: 18
Θέση: F
Ύψος: 203 cm
Είναι ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες στην Ευρώπη, μπορεί αν σκοράρει και να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη των αγώνων. Ο Μούσα έχει 12,6 πόντους ανά συμμετοχή στην ABA, σκληρή διοργάνωση με ομάδες από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Με τα σωματικά χαρίσματά του μπορεί να προκαλέσει τρόμο στην αντίπαλη ρακέτα, ενώ έχει επίσης την ικανότητα να σουτάρει αποτελεσματικά πάνω στην ντρίμπλα. Ο 18άχρονος Βόσνιος αναδείχθηκε Rising Star του EuroCup, ενώ πήρε τον αντίστοιχο τίτλο και στην Αδριατική Λίγκα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στη νίκη της Τσεντεβίτα σε βάρος της Μόρναρ, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 35 πόντους. Είχε 10/11 βολές και 5/6 τρίποντα. Πλέον δήλωσε συμμετοχή στο Draft και φαίνεται πως θα καταλάβει θέση στην πρώτη 20άδα της διαδικασίας.

Μο Βάγκνερ / Γερμανία

wagner-michigan-nca-e1522578236784

Ομάδα: Μίσιγκαν
Επιδόσεις: 14,6 πόντοι, 7,1 ριμπάουντ (NCAA)
Ηλικία: 21
Θέση: F/C
Ύψος: 211 cm
O 21άχρονος Βάγκνερ ήταν καταπληκτικός την τρίτη του σεζόν με τους Ουολβερίνς. Οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του NCAA, αλλά δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής. Στον ημιτελικό με το Λογόλα-Σικάγο είχε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ. Έγινε έτσι ο τρίτος παίκτης με αντίστοιχες επιδόσεις τα τελευταία σαράντα χρόνια σε παιχνίδια του Final Four. Συγκεκριμένα, το ίδιο κατόρθωσαν ο Χακίμ Ολάζουον με το Χιούστον το 1983 και ο Λάρι Μπερντ με το Ιντιάνα Στέιτ το 1979.

Πλέον δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ και αναμένεται να επιλεχθεί στον πρώτο γύρο. Η σημαντική πρόοδός του τα τελευταία χρόνια τον εξέλιξε σε έναν από τους κορυφαίους “ψηλούς” του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ. Θέλει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να περάσει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης