Έπεσε... ηρωικά ο Άρης

Έπεσε... ηρωικά ο Άρης

Πάλεψε σαν θηρίο ο Άρης στην Τουρκία, απαντούσε κάθε φορά που η Τραμπζονσπόρ ξέφευγε στο σκορ, ωστόσο στο... νήμα λύγισε και ηττήθηκε 74-71 στην πρεμιέρα του στο Eurocup

Έπεσε... ηρωικά ο Άρης
Πάλεψε σαν θηρίο, προσπάθησε να ρίξει την… βόμβα μέσα στην Τουρκία, ωστόσο στο τέλος ο Άρης πικράθηκε. Οι κίτρινοι ηττήθηκαν 74-71 απ’ την σαφώς πιο ισχυρή Τραμπζονσπόρ και ξεκίνησαν με το αριστερό τη φετινή τους περιπέτεια στο Eurocup. 

Οι Τούρκοι ξέφυγαν αρκετές φορές στο ματς με μικρές διαφορές, όμως πάντα οι παίκτες του Πρίφτη έβρισκαν το αντίδοτο. Στο... νήμα, βέβαια, ξέμειναν από λύσεις και δυνάμεις και κάπως έτσι αποχώρησαν με... κατεβασμένο κεφάλι. 

Ο Στιπάνοβιτς με 19 πόντους ο κορυφαίος των νικητών, από 11 προσέθεσαν οι κομβικοί Χάρντι και Τζόνσον-Όντομ. Οι Αμερικανοί των Θεσσαλονικέων προσπάθησαν να φέρουν τα πάνω-κάτω, αλλά δεν έφταναν οι 15 πόντοι του ΜακΝίλ, οι 12 και 8 ασίστ του Γουότερς και οι 14-12 των Χάγκινς-Γουάιτ αντίστοιχα. 

Κλείσιμο
Το ματς 
Οι δύο ομάδες μπήκαν… άσχημα επιθετικά, αλλά αυτό θεωρητικά –το χαμηλό τέμπο- συνέφερε τον Άρη που βρέθηκε να χάνει με 8-6 στα πρώτα λεπτά. Ο ΜακΝίλ έδωσε το προβάδισμα στους κίτρινους (13-10), ωστόσο το τέλος του δεκαλέπτου τους βρήκε μόλις στο -1 (17-16). 

Οι Ρώσοι ξέφυγαν με έξι (24-18), αλλά Χάγκινς και Γουάιτ είχαν τις «απαντήσεις», μειώνοντας σε 26-25 και κρατώντας τον Άρη μέσα στο… κόλπο. Τα πολλά λάθη (9 στο πρώτο μέρος) σε συνδυασμό με τις λίγες ασίστ στερούσαν την ευκαιρία απ’ την ομάδα του Πρίφτη να «αγχώσει» κι άλλο τους Τούρκους. Αυτοί λοιπόν κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το +6 (37-31), χάρη στον Τζόνσον-Όντομ. 

Ο Στιπάνοβιτς έκανε… παπάδες και με 15 συνολικά δικούς του πόντους, έδινε αέρα στην ομάδα της Τραπεζούντας με 41-34, προτού ο Κούλιγκ γράψει το 45-36 στο 24’. Η ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε. Η για την ακρίβεια ο εξαιρετικός ΜακΝίλ που με συνεχόμενους πόντους –και βοήθειες απ’ τον Κοέν- όχι μόνο ροκάνισε την διαφορά, αλλά έφερε τον Άρη σε απόσταση βολής (50-49). Στο τελευταίο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς έχασαν τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα και η διαφορά πήγε ξανά στο -6 (55-49). 

Ο Άρης πάλευε σαν λιοντάρια μέσα στην Τουρκία. Και οι πέντε σερί πόντοι από τον Γουάιτ, τον έφεραν μπροστά στο σκορ μετά από ώρα, με το 59-60 στο 34’! Οι γηπεδούχοι «απάντησαν», αλλά οι Αμερικανοί της ελληνικής ομάδας το ‘χαν πάρει προσωπικά και ισοφάρισαν εκ νέου σε 64-64. Ο Χάγκινς κράτησε στον πόντο την ομάδα του (68-67), αλλά είναι αλήθεια πως οι κίτρινοι σπατάλησαν τις ευκαιρίες που είχαν για να προσπεράσουν και να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στην Τραμπζονσπόρ. Δυστυχώς ο Χάρντι ήταν… ψυχραιμότατος απ’ τη γραμμή των βολών στο φινάλε είχε 4/4 και παρά την ύστατη –γενναία- προσπάθεια του Γουότερς, ο Άρης έφυγε με… σκυμμένο κεφάλι και την ήττα με 74-71. 


Τα δεκάλεπτα: 17-16, 37-31, 55-49, 74-71 

Τραμπζονσπόρ: Τζόνσον 11, Σανλί 9, Καντάν 4, Χάρντι 14, Ντεμιρέλ 4, Κίνσεϊ 9, Γιλντιρίμ, Στιπάνοβιτς 19, Κούλιγκ 4 

Άρης: Ξανθόπουλος 3, Πελεκάνος 3, Γουάιτ 12 (9ρ.), Γουότερς 12 (8 ασίστ), Ζάρας, Χάγκινς 14 (7ρ.), Κοέν 8, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 15 

Πηγή: Sport-fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης