Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με καρφωμένο το βλέμμα στο τρόπαιο - Έτοιμοι για τους δύο ημιτελικούς

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με καρφωμένο το βλέμμα στο τρόπαιο - Έτοιμοι για τους δύο ημιτελικούς

Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση ακόμη ενός ευρωπαϊκού τροπαίου έχουν ταξιδέψει για το Final Four στο Βερολίνο οι δύο ελληνικές ομάδες - Τζάμπολ στις 19:00 για το Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε (NovaSports Prime) και στις 22:00 για το Ολυμπιακός - Ρεάλ (NovaSports Prime)

nun-papanikolaou-xr
Ακόμη ένα ραντεβού με την ιστορία τους έχουν απόψε (24/5) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που βρίσκονται στο Βερολίνο με αποκλειστικό στόχο ο ένας το 7ο και ο άλλος το 4ο αστέρι του.

Με χρονική σειρά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπιασε τον πρώτο ευρωπαϊκό στόχο της σεζόν, να βρίσκεται δηλαδή στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Euroleague, και πλέον ονειρεύεται πως η γερμανική πρωτεύουσα θα της αφήσει και πάλι μνήμες ζωής μετά την κατάκτηση του 5ου τροπαίου πίσω στο 2009. Απέναντί της θα είναι η Φενέρμπαχτσε της ιστορικής φιγούρας, ως παίκτης για τον Παναθηναϊκό, τον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η επιστροφή των «πράσινων» μετά από 12 χρόνια σε Final Four έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη των οπαδών του «τριφυλλιού», που πέρυσι έβλεπαν την ομάδα τους να βρίσκεται στην 17η θέση της διοργάνωσης. Το σημαντικό σε αυτή την επιστροφή είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα πρόβλημα παρά τη φορτωμένη σεζόν και τα πολλά λεπτά συμμετοχής των βασικών του παικτών, με τους Κώστα Σλούκα και Χουάντσο Ερναγκόμεθ να έχουν μπει κι αυτοί κανονικά στις προπονήσεις μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Όσον αφορά την παράδοση, ο Παναθηναϊκός έχει 19 νίκες και η Φενέρ 17.

Θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίο οι «πράσινοι» τσέκαραν το εισιτήριο για Γερμανία

Κλείσιμο
Panathinaikos - Maccabi | Road to VICTORY PLAYOFFS GAME 5 | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Απέναντι, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο 5ο του συνολικά Final Four (μόλις το ένα με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, τα άλλα με τον ΟΣΦΠ) θέλει να πάρει εκδίκηση για την περσινή σεζόν και η ευκαιρία να πετάξει τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός τελικού δεν μπορούσε να είναι ιδανικότερη. Υπερπλήρες το σύνολο, τα μόνα ερωτηματικά αφορούν το ποιοι θα μείνουν εκτός 12αδας.

Οι Ισπανοί έχουν το know how (ειδικά σε τελικούς) κάτι που απέδειξαν και πέρυσι νικώντας τον Ολυμπιακό με τρίποντο στο τέλος από τον Σέρχιο Γιουλ. Ο «σκακιστής» καλείται να βρει το ιδανικό πλάνο μιας και η αντίπαλος έχει τρομερό ρόστερ και έχει κάνει τρομακτική διαχείριση τους τελευταίους μήνες, αδυνατώντας να σκεφτεί κάτι άλλο από το τέλος της σεζόν.

Δείτε στο βίντεο πως το σύνολο του Μπαρτζώκα εξασφάλισε την τρίτη σερί του παρουσία σε Final Four:

Olympiacos is back to the Final Four! | Playoffs Game 5, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague


Κόντρα στα αγωνιστικά προγνωστικά, αντίπαλος είναι και η προϊστορία, με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί 51 φορές, με της Ρεάλ να έχει 28 νίκες και τον Ολυμπιακό 23. Οι Ισπανοί είναι και η ομάδα που έχει κερδίσει περισσότερες φορές τους «ερυθρόλευκους» σε τελικούς, με μόλις 1/4 προσπάθειες να κρίνεται επιτυχημένη για τους Πειραιώτες.

Το μόνο σίγουρο, όποια κι αν είναι η έκβαση κόντρα στις ομάδες των Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Τσους Ματέο, είναι πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα καταθέσουν ψυχή για να βρεθούν στον πρώτο ελληνικό ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας, έχοντας στο πλευρό τους και περίπου 10.000 Έλληνες, εντός και εκτός της «World Arena» στο Βερολίνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος όμηρος της Χαμάς - Τι είχε πει ο γαμπρός του που βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα

«Ο φίλος θέλει Άναβαρ» - «Έκανα κόπια το χάπι»: Οι συνομιλίες που πρόδωσαν τα μέλη της οργάνωσης που διακινούσε αναβολικά


Βίντεο: Τα ντοκουμέντα που οδήγησαν στο ξήλωμα του κυκλώματος των εφοριακών στην Χαλκίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης