Αναβλήθηκε ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αφρικανικής Συνομοσπονδίας για τη... Δυτική Σαχάρα

Αναβλήθηκε ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αφρικανικής Συνομοσπονδίας για τη... Δυτική Σαχάρα

Η πρώτη αναμέτρηση της αλγερινής USM Alger με τη μαροκινή Renaissance Berkane δεν διεξήχθη την Κυριακή εξαιτίας ενός... χάρτη που είχαν στη φανέλα τους οι φιλοξενούμενοι

Berkane
Έχουν περάσει 30 χρόνια από τη στιγμή που Μαρόκο και Αλγερία έκλεισαν τα σύνορα τους και μια τριετία από τη στιγμή που η τελευταία αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Αιτία της διαμάχης τους η άλλοτε ισπανική αποικία της Δυτικής Σαχάρας, όπου το αυτονομιστικό κίνημα «Μέτωπο Πολισάριο» διεκδικεί την ανεξαρτησία της περιοχής έχοντας την υποστήριξη της Αλγερίας με το Μαρόκο να συζητά μόνο για κάποια μορφή αυτονομίας χωρίς να αμφισβητείται όμως η εθνική του κυριαρχία.

Παρόλο που οι διεθνείς ομοσπονδίες έχουν απαγορέψει οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικοποίησης του αθλητισμού, τέτοια ζητήματα πάντα έρχονται στην επιφάνεια όταν συγκρούονται αντιμαχόμενες χώρες κι αυτός ακριβώς συνέβη με την αναβολή του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Αφρικανικής Συνομοσπονδίας.

Πρόκειται για το αντίστοιχο Europa League της UEFA τη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Αφρική όπου στα ημιτελικά βρέθηκαν αντιμέτωπες οι USM Alger από την Αλεγραία και η Renaissance Berkane από το Μαρόκο.

Κλείσιμο
Η αποστολή της τελευταίας όταν έφτασε στο Αλγέρι το βράδυ της Παρασκευής χρειάστηκε να παραμείνει για πολλές ώρες στο αεροδρόμιο κι αποχώρησε για το ξενοδοχείο της χωρίς τις επίσημες εμφανίσεις της!

Ο λόγος; Ο χάρτης που υπήρχε στο μπροστινό μέρος της φανέλας και ο οποίος παρουσίαζε το... Μεγάλο Μαρόκο με τη εδάφη της Δυτικής Σαχάρας!

Οι τελωνειακές αρχές της Αλγερίας κατάσχεσαν τη στολή ως έχουσα παράνομο περιεχόμενο, αλλά η διοίκηση της μαροκινής ομάδες προσέφυγε στην αφρικανική ομοσπονδίας που έκανε δεκτό το αίτημα της να φορέσει τη φανέλα που χρησιμοποιούσε από την αρχή της χρονιάς.

Οι Αλγερινοί ωστόσο δεν επέστρεψαν τις στολές και παρόλο που και οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο γήπεδο η Berkane δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια διαμαρτυρόμενη γιατί δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη στολή της.

Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η αφρικανική ομοσπονδία, αλλά πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον δεύτερο αγώνα που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 28/4.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης… ξαναβαφτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Από το «θαύμα» στην κολυμπήθρα, στην ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ και τη στήριξη στο Ισραήλ

Πρωτογενές πλεόνασμα-έκπληξη στο 1,9% του ΑΕΠ το 2023 - Αποκλιμάκωση του χρέους


Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή τον γάμο των ομοφύλων: Η Εκκλησία δεν εκδικείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης