Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή τον γάμο των ομοφύλων: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζει τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή τον γάμο των ομοφύλων: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Η Εκκλησία αγαπάει αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της, πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος

arxiepiskopos-ieronomis
Την καταδίκη του για επιθέσεις κατά πολιτικών με αφορμή τον γάμο των ομοφύλων μετά και το χαστούκι που δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, σε ναό στην Καβάλα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως είπε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων,«η Εκκλησία δεν εκδικείται» αν και συμπλήρωσε ότι «αγαπάει (σ.σ. η Εκκλησία), αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για να συμπληρώσει:

«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 50 συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Κούρεμα» ορόφων ή πρόστιμο μετά τη σύγκρουση Δήμων με ΤΕΕ για τον νέο οικοδομικό κανονισμό

Στο Ελληνικό και την Olympic Catering τα πρώτα μη κρατικά Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης