Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: «Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την Ελλάδα»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: «Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την Ελλάδα»

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Φαληρικό Όρμο από 18 έως 23 Φεβρουαρίου

istioploia-icla
Την αισιοδοξία τους ότι το «ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024» που θα διεξαχθεί στο Φαληρικό Όρμο (18-23/02) θα πετύχει, τόσο σε οργανωτικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο, εξέφρασαν, στη συνέντευξη Tύπου που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της πάντα φιλόξενης Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Oμοσπονδίας, οι διοργανωτές του πρωταθλήματος.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε με χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της προέδρου της Ε.Ι.Ο. και της οργανωτικής ΕπιτροπήςΝίκης Αναστασίου, του προέδρου του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και αντιπροέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργου Χριστόπουλου και της αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Βασιλικής Μιλλούση.

Στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους τα μέλη της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας Αναστάσιος Παναγιωτίδης (ILCA 7), Δημήτρης Παπαδημητρίου (ILCA 7), Μάριος Σταθάς(ILCA 6), Προκοπίου Νίκος (ILCA 6), Ερμιόνη Γκίκα (ILCA 6), Χριστίνα Μένη (ILCA 6), που θα παλέψουν στο πρωτάθλημα για την κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης.
Pre-Regata and test event for the 2024 ILCA SENIOR EUROPEANS

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Γιάννης Βρούτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού): «Η Ελλάδα μας ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλες τις χώρες, για όλα τα αθλήματα! Σε λιγότερα από 24 ώρες, η χώρα μας θα ανοίξει αυτήντην αγκαλιά για να υποδεχτεί 324 ιστιοπλόους από 48 χώρες, που μαζί με τους διεθνείς αθλητές μας θα ανοίξουν τα πανιά τους στο Φαληρικό Όρμο, αγωνιζόμενοι στην σπουδαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ILCASeniorEuropeanChampionships&OpenEuropeanTrophy, με στόχο τη διεκδίκηση των τεσσάρων ευρωπαϊκών ολυμπιακών εισιτηρίων που οδηγούν στο «Παρίσι 2024». Είχα τη χαρά να γνωρίσω τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, το μέλλον της ιστιοπλοΐας μας, να τους συγχαρώ για όλα όσα έχουν πετύχει και να τους ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να απολαύουν τους αγώνες και να βρεθούν στη Μασσαλία! Με την απόλυτη στήριξη του Υπουργείου, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας της Περιφέρειας και φυσικά του διοργανωτή, του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, είμαι βέβαιος για την επιτυχή διοργάνωση. Στη χώρα μας γεννήθηκε ο Αθλητισμός και η αγκαλιά της ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή για όλες τις χώρες, για όλα τα αθλήματα! Καλή επιτυχία σε όλους!»

Νίκη Αναστασίου (πρόεδρος Ε.Ι.Ο. και Οργανωτικής επιτροπής): «Δεν είναι τυχαίο ότι η WorldSailing και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας εμπιστεύτηκαν τον Ν.Ο. Καλαμακίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό και ίσως εν γένει αθλητικό γεγονός που θα γίνει στη χώρα μας το 2024. Είναι ένας αγώνας που δίνει τέσσερις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα να αναδείξει το ταλέντο της και να κερδίσει τις Ολυμπιακές θέσεις εδώ, και όχι στον τελευταίο αγώνα στο Ιέρ. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας και τα αποτελέσματα θα τα δείτε και στη Μασσαλία αλλά και στο Λος Άντζελες το 2028».

Γιώργος Χριστόπουλος (πρόεδρος Ν.Ο.Κ και αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτή η συνέντευξη γίνεται εδώ στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας. Αυτός ο αγώνας δεν ήρθε τυχαία στην Ελλάδα. Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Αναβαθμίσαμε τις δραστηριότητές μας στο περιβάλλον της Νέας Μαρίνας Αλίμου και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Τον τελευταίο καιρό παρά πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν στην οργάνωση αυτού του αγώνα, κοιμούνται ελάχιστα, για να πάνε όλα καλά. Έχουμε τη στήριξη του Υπουργείου, της Ομοσπονδίας της Μαρίνας και των χορηγών μας. Χωρίς αυτούς τίποτα από όλα τα ωραία που ετοιμάζουμε και θα τα δείτε τις επόμενες μέρες δεν θα μπορούσε να ετοιμαστεί. Η διοργάνωση θα αφήσει πολύ μεγάλο ανταποδοτικό όφελος στην ευρύτερη παράκτια περιοχή».

Βασιλική Μιλλούση (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και μέλος Οργανωτικής Επιτροπής): «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Περιφέρεια να συμμετέχει σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA. Ένα μεγάλο μπράβο στον Ν.Ο. Καλαμακίου που έχει την τεχνογνωσία για να μας κάνει υπερήφανους. Εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά, καλωσορίζουμε τις ξένες αποστολές και τονίζουμε ότι στηρίζουμε τον αθλητισμό και τα ιδεώδη που πρεσβεύει και ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί σε ανάλογες δράσεις. Νιώθω αισιόδοξη βλέποντας τους νεαρούς αθλητές μας να έχουν όραμα για το μέλλον».

Γιάννης Σιδέρης (εκπρόσωπος Ομίλου Πλαστικά Θράκης): «Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν. Και ακόμα στην Ε.Ι.Ο. και στον Ν.Ο.Κ. που χτίζουν χαρακτήρες. Όπως η Ομοσπονδία θέλει να προωθήσει την πράσινη ιστιοπλοΐα, έτσι κι εμείς θέλουμε η θάλασσα να αποκτήσει πιο έντονο μπλε χρώμα. Στόχος μας είναι να κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη. Καλή επιτυχία στους συντελεστές και τους συμμετέχοντες». 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλίμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιεύθηκε η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Καρδούλες, αγκαλιές αλλά και επεισόδια για την ψήφιση του γάμου των ομοφύλων στη Βουλή - Δείτε φωτογραφίες

39χρονος σκότωσε τη σύντροφό του στο Ηράκλειο Κρήτης - Γύρισε μεθυσμένος και την πυροβόλησε στο κεφάλι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης