Stoiximan Basket League, Ολυμπιακός - Μαρούσι 93-87: Και τώρα Κύπελλο - Βίντεο

Stoiximan Basket League, Ολυμπιακός - Μαρούσι 93-87: Και τώρα Κύπελλο - Βίντεο

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στο Μαρούσι στο ΣΕΦ και πλέον κοιτάζει τους αγώνες Κυπέλλου στο Ηράκλειο όπου κάνει πρεμιέρα κόντρα στο Περιστέρι bwin

olympiacos_maroysi
Αν και δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός κέρδισε 93-87 το Μαρούσι στο ΣΕΦ σε αγώνα της 18ης ημέρας της Stoiximan Basket League. 

Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάζει το Κύπελλο. Ταξιδεύει στο Ηράκλειο και την Παρασκευή θα δώσει τον πρώτο του αγώνα απέναντι στο Περιστέρι Bwin με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2jfqvtum0p)


Ο αγώνας 

Κλείσιμο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βρίσκει φάσεις, αλλά να μην ευστοχεί σε αντίθεση με το Μαρούσι το οποίο με δύο διαδοχικά καλάθια του Ραντούλιτσα προηγήθηκε με 7-12 (5’). Η είσοδος των Παπανικολάου, Γουίλιαμς Γκος και Ράιτ στο παρκέ βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, οι χώροι άνοιξαν και με σκορ κοντά στο καλάθι ισοφάρισαν στους 18 πόντους (10’) αφού οι φιλοξενούμενοι με σουτ μέσης απόστασης παρέμεναν παραγωγικοί.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2ir7yujmlt)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2iagxdf9e9)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2if1py7ni1)


Το εύστοχο τρίποντο του Γούνταρντ νωρίς στη δεύτερη περίοδο έδωσε «αέρα» 7 πόντων στο Μαρούσι (18-25, 12’) και κατά κάποιο τρόπο ενεργοποίησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Η πίεση στην άμυνα έγινε μεγαλύτερη και στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Γουίλιαμς Γκος σε ένα προσωπικό κρεσέντο ισοφάρισε σε 33-33 (16’). Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βρήκε καλάθια στον αιφνιδιασμό και πόντους μετά από επιθετικό ριμπάουντ, στοιχεία τα οποία τον έστειλαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 46-40.

Η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά πόντων ήταν στο 24ο λεπτό με καλάθι του Μήτρου Λονγκ (55-45). Δύο διαδοχικά εύστοχα σουτ από τα 6.75 του Γιαννόπουλου ήταν αυτά που βοήθησαν το Μαρούσι να μη χάσει τελείως την επαφή του με το σκορ (60-53, 27’), ωστόσο Παπανικολάου, Μήτρου Λονγκ και Γκος το μετέτρεψαν σε 72-56 (30’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2ir7yujmlt)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2hzxcz8cjl)


Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να δώσει νέα ελπίδα στους φιλοξενούμενους, αλλά τον Χιλ δεν τον ρώτησαν. Ο Αμερικανός με 3/3 τρίποντα και οι Νικολαΐδης, Στασινός ήταν αυτοί που έριξαν τη διαφορά στους 3 πόντους (74-71, 33’). Το αποτέλεσμα ήταν ξανά διεκδικούμενο και οι γηπεδούχοι αισθάνονταν ακόμη περισσότερο την πίεση που τους έβαζε το Μαρούσι αφού ο Ραντούλιτσα έδωσε προβάδισμα στο σκορ (76-77, 35’). Στο διάστημα που απέμενε η άμυνα του Ολυμπιακού δέχτηκε μόλις δύο καλάθια ενώ στην άλλη πλευρά ο Γουόκαπ μοίρασε παιχνίδι σε Λαρεντζάκη, Πίτερς και Πετρούσεφ με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να βγουν από τη δύσκολη θέση που τους είχε φέρει ο αντίπαλος και να πάρουν τη νίκη με 93-87.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz2h8nc5sszl)


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ραντούλιτσα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 76-77 με ένα πεντάλεπτο να μένει για την κόρνα της λήξης. Σε αυτό το διάστημα η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε επιπέδου Euroleague υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενος σε λάθη και κακές επιλογές. Στην άλλη πλευρά με βασικό σκόρερ τον Λαρεντζάκη και τον Πίτερς κατάφεραν να ξεφύγουν με 91-81 και να κλείσουν τον... συναγερμό

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος σε 30’ πρόσφερε 16 πόντους (5/8διπ., 2/4τριπ.). Μεγάλος πρωταγωνιστής στο φινάλε της αναμέτρησης ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 13 πόντους (1/1διπ., 2/8τριπ., 5/5βολ),


ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Σακούρ Τζούσον είχε 3 πόντους, αλλά βοήθησε με 9 ριμπάουντ. Ο Ηκλεν Κόζι έμεινε στους 5 πόντους και υπέπεσε σε άλλα τόσα λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Φιλίπ Πετρούσεφ τελείωσε με 15 πόντους (7/8διπ.), 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ σκόραρε 13 πόντους με 4/8 σουτ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ. Ο Αχμέντ Χιλ έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού με 25 πόντους (6/8διπ., 4/9τριπ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:Ο Ολυμπιακός είχε 20 ασίστ για 11 λάθη ενώ το Μαρούσι 18 για 13.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Αμαρουσίου με 83-111.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Κρήτη για το Final 8 όπου την Παρασκευή (16/02) θα παίξει με το Περιστέρι στον προημιτελικό. Το Μαρούσι μετά από αρκετές μέρες που θα μεσολαβήσουν θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 46-40, 72-59, 93-87

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Η εξέλιξη της 48ωρης κακοκαιρίας από τις απογευματινές ώρες

Έτσι θ' ανοίξει το ΟΑΚΑ: Οι εργασίες-εξπρές και η συντήρηση εν λειτουργία - Πώς αποφεύχθηκε το φιάσκο με τους Coldplay

Ουκρανία: Πενταμελής οικογένεια κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της όταν Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε πρατήριο καυσίμων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης